Пръска масло, проблем ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Пръска масло, проблем ?
Имам питане : при вас при работещ загрял двигател като отвиете капачката на двигателя (за маслото) какво се случва?
Пробвах днес на моя ,загряла ,развих я капачката ,вдигнах я т.к. имаше слаб вакуум и тогава се промени звука на двг и почна да пръска масло. Чувал съм че ако пръска масло ,значи двигателя е кофти
, вие как мислите и някой пробвал ли е? М43 е моя, уж на 170 000 км.
Пробвах днес на моя ,загряла ,развих я капачката ,вдигнах я т.к. имаше слаб вакуум и тогава се промени звука на двг и почна да пръска масло. Чувал съм че ако пръска масло ,значи двигателя е кофти

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
ако няма да пръска масло няма да я сложат тази капачка мисля
е може пък да са я сложили ако колата се обърне да не би да и изтече маслото но то тогава на дали това ще и е проблема ???

е може пък да са я сложили ако колата се обърне да не би да и изтече маслото но то тогава на дали това ще и е проблема ???
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Верно !!! Как не се сетих
Ти май наистина не си чувал ,че препоръчват като купуваш кола по този начин да проверяваш дали двигателя е о.к. Не знам дали има разлика при БМВ двигателите,затова питам хора които знаят във форума.
P.S. И капачката на резервоара я има че да не пръска като караш и ако се обърнеш да не се разлее бензина, нали? Знаех си!

Ти май наистина не си чувал ,че препоръчват като купуваш кола по този начин да проверяваш дали двигателя е о.к. Не знам дали има разлика при БМВ двигателите,затова питам хора които знаят във форума.
P.S. И капачката на резервоара я има че да не пръска като караш и ако се обърнеш да не се разлее бензина, нали? Знаех си!
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Митко Ганчев написа:По-скоро се притеснявай, ако духа силно въздух от отвора;)
е това не знам защо кажи ... дай разяснение все пак да знаем ако гледаме някоя кола

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ми...тва дето ше го кажа сега не съм 100% сигурен какво говоря, да не ми се смее някой
Ако духа силно от отвора за маслото, май се стига до извода, че някой или няколко от цилиндрите губят компресия и издишащите газове излизат от там;)

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- andro_venom
- кандидат ентусиаст
-
От капачката винаги ще пръска масло при работещт дрвигател, та нали от долу има некви части дето се въртят смазват се и за тва пръскат.На някои коли има една ламаринка на капака на кутията дето предпазва да не пръска ама на някои.А компреся ако почне да ти бяга от цилиндрите първо це почне да духа през пръчката на маслото(както ти казаха по горе). И то ще духа яко
Аз съм виждал една Лада дето можеше да си помпаш гумите ако по някъкъв начин и закачиш маркуч на пръчката така че не се притесняваи много

GTI Не Мерси! M Power
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
urugvaec написа: ...
Щом дърпа яко навътре значи е голяма палавница...

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
И като дърпа навътре къде отива тоя въздух
Духането ми е ясно от какво се получава ама да дърпа - някой да обясни ако е наясно.

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
vitamincpp написа:И като дърпа навътре къде отива тоя въздухДухането ми е ясно от какво се получава ама да дърпа - някой да обясни ако е наясно.
Картерните газове чрез свързващ шлаух се вкарват в пълнителния колектор,прави се с цел екологичност!

ето схемата: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
15 мнения
• Страница 1 от 1