Kade e stenda za merene na konete na kolata?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Kade e stenda za merene na konete na kolata?
Kade e stenda za merene na konete na kolata?V SOFIA no kade e?Molq,kajete to4en adres?
Пиши на кирилица ако обичаш - Fast-and-Furious
Пиши на кирилица ако обичаш - Fast-and-Furious
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Сигурен съм, 4е в България никъде няма динамометър! Много приказват хората ама истината се крие почти винаги някъде по средата! И аз съм чувал, че имало ама обърнах всичко за да разбера дали е така, но уви...
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
Дунев има до колкото знам. А във България има доста стендове дори във Враца имаше два ,но сега мисля че не работят
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
бях чул, че някъде около Горубляне било. Но може да е било само слух 

Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- BESSNIA
-
naskoksan написа:BESSNIA написа:Дунев има до колкото знам.
дунев няма
и в бг няма бе хора
айде който знае къде има стенд да каже най-накрая нещо конкретно а не само там май има там май няма
Абе баща ми работеше преди време в един завод "Техмет" се казваше - проектираха, правеха и зглобяваха двигатели. Та в този завод имаше дино стенд , а и в некъв друг завод пак във Враца имало. За Дунев не съм сигурен, но така съм чул. Ама щом имаше два в село Враца то що да нема в София , Варна ,Пловдив или Русе
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
ахъм,възможно ли е да говорим за различни типове стендове
защото дино стенда позволява да се мерят характеристиките на двигателя(по-точно е да се каже-това,което стига до задвиждащите колела) и на базата на таблици с процентуалната загуба на енергия по трансмисията да се каже що годе достоверна информация.Не е толкова точен, но за сметка на това за 5 минути разбираш дали спортния филтър или гърнета са имали ефект върху Твоята кола и колко(като сравниш данните преди след).Но такъв доколкото знам в БГ няма.
Иначе стендове за измерване на двигателни характеристики като цяло има много,недостатъка при тях е,че трябва да се извади двигателя и да с епостави на стенда,а не знам кой ще си играе два дни да сваля и качва двигателя,само за да рабере дали въздушния филтър вдига обещаните 3к.с. + това не можеш да разбереш колко "коне" реално достигат до задвижващите колела.
И двата стенда си имат приемущества и недостатъци,но дино-то е по-лесно за експлоатация и можеш да разбереш дали подобренията ти наистина водят до повишаване мощността и вътящия момента или са само в полза на звука(което за мен лично също не е малко
)

защото дино стенда позволява да се мерят характеристиките на двигателя(по-точно е да се каже-това,което стига до задвиждащите колела) и на базата на таблици с процентуалната загуба на енергия по трансмисията да се каже що годе достоверна информация.Не е толкова точен, но за сметка на това за 5 минути разбираш дали спортния филтър или гърнета са имали ефект върху Твоята кола и колко(като сравниш данните преди след).Но такъв доколкото знам в БГ няма.
Иначе стендове за измерване на двигателни характеристики като цяло има много,недостатъка при тях е,че трябва да се извади двигателя и да с епостави на стенда,а не знам кой ще си играе два дни да сваля и качва двигателя,само за да рабере дали въздушния филтър вдига обещаните 3к.с. + това не можеш да разбереш колко "коне" реално достигат до задвижващите колела.
И двата стенда си имат приемущества и недостатъци,но дино-то е по-лесно за експлоатация и можеш да разбереш дали подобренията ти наистина водят до повишаване мощността и вътящия момента или са само в полза на звука(което за мен лично също не е малко

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- BESSNIA
-
Тия във Враца са от типа дето трябва да извадиш двигатела. Говорих снощи с баща ми и той каза че стенда бил все още във Враца и предполага , че работел. Но бил пригоден за определен вид двигатели (стойката и захващането), но нямало проблем да се пробват и други двигатели.
Аз обаче съм от шеметите дето ще пробвам двигатела някой ден. Но с всички подобрения.
А такъв дето мери конете на въртящите колела, може би няма в България.
Аз обаче съм от шеметите дето ще пробвам двигатела някой ден. Но с всички подобрения.
А такъв дето мери конете на въртящите колела, може би няма в България.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2