Батерии в таблото!
Модератор: Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Батерии в таблото!
Извинявам се предварително ако има такава тема, но не успях да я открия или конкретно обяснение на въпроса ми. А той е! За какво всъщност са тези батерии в таблото и какво управляват те? Проблема ми е, че не ми работи оборотомера от време на време и съм забелязал, че най-често това се получава, когато пусна парното на студено когато е топло. През зимата, когато е студено и е на топло си бачка, но пак преди да загрее го няма никакъв. отварял съм го таблото и ги знам батериите, но не съм ги сменял. Дали едната е за скоростомера, а другата за оборотомера? Това ме инетресува, защото пък скоростомера не ми е отказвал досега и дали ще ми се наложи да сменя едната или двете?
I Don't Drive Fast I Just Fly Low
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
дайте някакви параметри на тия батерии
напрежения ампер/часове или размери
нещо което да ме опъти предварително какви батерии се слагат
иначе къде точно се намират????
отзадната страна на километража ли ?
напрежения ампер/часове или размери
нещо което да ме опъти предварително какви батерии се слагат
иначе къде точно се намират????
отзадната страна на километража ли ?

проблеми
купи си две батерии за окло 6-7 лв.двете 1100 МаН аз съм стакива и нямям проблем преди да ги сменя се обадих на ел. техника в дару кар и той ме посъветва само да ги сменя после всичко си дойде на мястото, аотносно счупената пластина или свържи батерията с някакво кабелче или разглоби някоя детска играчка и я присади работа за около 15 минути е
Моите са Санио! Големи са колкото половин 1.5 волтова батерия и са 3 волта. На тях пише да не се презареждат!!! Дадох за едната 10 лв
. Сега съм без една в таблото и пак същата работа. Явно проблема ми не е в тях
. Когато е топло в купето и зад таблото, оборотомера си бачка, а когато захладнее спира. От какво може да е вече този проблем, че ми писна да го разглобявам напразно? Така видимо нищо нередно не лич
Ето ги батерийките какво представляват. Малко е трудно да се добие така представа но все пак...!

Ето ги батерийките какво представляват. Малко е трудно да се добие така представа но все пак...!

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
barro написа:... На тях пише да не се презареждат!!! ...
Човеко, как може да сложиш обикновени батерии? Там трябва да са акумулаторни. Така рискуваш да гръмнат и да ти "омажат" цялото табло. Ама ти си знаеш, явно 250-300 кинта са ти излишни.

TheBoss написа:barro написа:... На тях пише да не се презареждат!!! ...
Човеко, как може да сложиш обикновени батерии? Там трябва да са акумулаторни. Така рискуваш да гръмнат и да ти "омажат" цялото табло. Ама ти си знаеш, явно 250-300 кинта са ти излишни.
Ами такива са предишните и такива взех пак. Някой може да ги е смянял преди мен, защото си личи, че е отваряно и е запоявано. Хайде някои ак ознае наистина какви са оригиналните да каже или покаже. Рових се из чужди форуми на БМВ, но не намерих нищо.!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Аре бре Напстерс, светни го човка! А аз, ако не забравя ще ти звънна в събота да сменим ония кондензатори на дневния километраж.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
днеска свалях таблото
ни батерии ни гявол
дайте малко снимков материал
предполатам че не ви мързи чак толкова че да не ви се развиват два винта
ни батерии ни гявол
дайте малко снимков материал
предполатам че не ви мързи чак толкова че да не ви се развиват два винта

37 мнения