Още веднъж за и против автоматиците
Модератор: Общи модератори
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Още веднъж за и против автоматиците
Онзи ден както си карах новите 1-а, 3-а и 5-а серия, за пореден път се замислих с какво толкова ме дразнят автоматиците. И ми хрумна следната еретична мисъл: "карането на автоматик е като секс с презерватив"...
По-късно вечерта споделих наблюденията си с мъж/-е и естествено ми беше поискана аргументация... Обясних тезата си горе-долу по следния начин: "в градски условия ползите и от двете далеч надвишават недостатъците - но на дълги разстояния (респ. отношения
) предпочитам по всяко време да имам телепатична връзка с устройството под/над мене."
Хайде - чакам да чуя кой защо предпочита/мрази автоматичните скорости или ръчката.
PS. Наясно съм, че така формулирана темата може лесно да отпердаши към безкраен офтопик. Тъй че умолявам тийновете, имащи опит единствено с "джойстика" (в прекия и преносния смисъл) да се въздържат от коментари.
По-късно вечерта споделих наблюденията си с мъж/-е и естествено ми беше поискана аргументация... Обясних тезата си горе-долу по следния начин: "в градски условия ползите и от двете далеч надвишават недостатъците - но на дълги разстояния (респ. отношения

Хайде - чакам да чуя кой защо предпочита/мрази автоматичните скорости или ръчката.
PS. Наясно съм, че така формулирана темата може лесно да отпердаши към безкраен офтопик. Тъй че умолявам тийновете, имащи опит единствено с "джойстика" (в прекия и преносния смисъл) да се въздържат от коментари.
You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И аз преди приказвах такива приказки но сега неможеш да ме свалиш от автоматика.
Доколкото до сравнението ти за секса не съм на това мнение.
Но както се казва въпрос на вкус.
Доколкото до сравнението ти за секса не съм на това мнение.
Но както се казва въпрос на вкус.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
малък съм още и ми се КАРА...
като мине време и/ако ми омръзне сигурно ще се ориентирам към автоматични. обаче като се замисля, секвенциалните(да не се бъркат с типтроник) повече ме привличат от автоматиците.
като мине време и/ако ми омръзне сигурно ще се ориентирам към автоматични. обаче като се замисля, секвенциалните(да не се бъркат с типтроник) повече ме привличат от автоматиците.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
MaXimal написа:При НОРМАЛНО каране автоматикът е по-добрият избор за градско и извънградско - много по-удобно е шофирането на автоматик. Особено с тези задръствания.
напълно съм съгласен, но само при нормално каране!
а за големите автомобили то е ясно, че требе са автомат

ако не сменяше скорости по завоите щех да съм 100% ЗА.
абе като се замисля, аз съм за автомат, вече

- BMW-X5
- Е53 Фанатик
-
- Кара: xDrive
Kris написа:Попринцип съм за автоматиците, но цъкнах типтроника щото е по-добрия автоматик.
По добре не мога да го кажа

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Абе тази анкета нещо не е наред - като гласувах аз имаше 10 човека, гласували за SMG и нито един различен глас. Сега има само 6 човека, гласували за SMG и някакви други гласове - как така намаляха с 4 човека гласувалите, да не би да се трият гласове?!?
Иначе автоматика си е кофти работи (верно в задръствания е добре иначе), защото влизаш в завоя с газ и като ти свали една предавка и ке се утрепеш 

BMW only!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
amd написа:Абе тази анкета нещо не е наред - като гласувах аз имаше 10 човека, гласували за SMG и нито един различен глас. Сега има само 6 човека, гласували за SMG и някакви други гласове - как така намаляха с 4 човека гласувалите, да не би да се трият гласове?!?Иначе автоматика си е кофти работи (верно в задръствания е добре иначе), защото влизаш в завоя с газ и като ти свали една предавка и ке се утрепеш
Е той няма да си свали сам, ще свали само ако го накараш

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- 2COOL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD
- Мечтае да кара: самолет
И аз съм за автомата... много блага работа си е в свинското движение в софия. Иначе си е до човек - ако си рацер по душа си зимаш ръчка