новото робство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 25 Май 2007, 0:21

Eva* написа:
road666 написа:2. Влизаш в сайта на ДПС прегледай какви са законодателните инициативи и ми покажи коя вреди на България?

А, има градове, в които освен по десетопръстната система, не можеш да се разбереш с персонала в Супермаркетите, камо ли на някакъв език (освен турски), да не говорим за български - ми те просто не го знаят, и не го учат в училище? Че, дори и циганите знаят български...

А в България се изучава основен - турски, а втори - български и се изучава кирилица по желание в повечето градове, извън София, Пловдив, Бургас и другите областни градове.

Добре иди тогава във видинските села и ще питам как ше се разбереш с хората.Стига с теа глупави изказвания бе.НАвсякаде по границите е така.Къде видя ти да се изучава основен турски език???

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 25 Май 2007, 0:41

Къде набърка Видин.. там си имат от коле българско самосъзнание. Почти по целия Дунав народа си е български и читав. Цялата околия около Враца, Монтана, Оряхово прочие и около Дунава са на светлинни години от турското. Все едно говориш за Копривщица Явно, не следиш - къде има градчета, в които населението се има за турско.

Слез долу... покрай другата граница. Западно и източно...

Ще потърся подходяща карта, и ако успея, ще я сложа тука с указани влияния. В първия клип на СКАТ точно показаха къде е основното влияние. Сложиха и карта журналистите.

Това е изследване от 1990 г.

Изображение

Картата на разпространение на турското етническо малцинство в България, която се предлага тук, е изготвена по резултатите от преброяването през 1965 г. Преброяването от 1975 г. все още е недостъпно за обществеността, а това предопределя неговата използваемост. Според изчисления на автора, към средата на 1990 г. в страната има около 800 хиляди турци, което е близко до данните за тяхната численост от 1965 г., така че днес по абсолютен брой на турското население картината е приблизително идентична с тази от преди 25 години.

http://demos.hit.bg/BT.htm
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 25 Май 2007, 1:54

BarniPPP написа:Не мога да проумея повече от тея неща които казвате дали ги казвате сериозно!Ако е така положението е много жалко и трагично.Ей БЪЛГАРИ живеем в 21 век бе пичове,а 90% от вас разсъждават с поне век назад.
Етническо напрежение има и то не идва от ДПС и представителите им а от "КРАСИВИТЕ" партии като Атака.
Ми ние и под гръцко робство сме били ве 200-300 год. и кво и тях ли ги мразите?И те ли ви заплашват с нещо?
Уволнявали хората ако не гласуват за ДПС, здрасри.Ми то тва си е така от Бай тошо още бе.Бе много имам да кажа.
Просто мислех,че живеем в 21век,а не в 19в.Явно всички си живеете с расизма във вас и никога няма да се примирите.

Май не се интересуваш много от история. В момента незнам какво е положението на българите в Гърция, но мога да ти кажа, че до преди години им е било забранено даже да говорят на български и да се наричат българи. До Солун, даже и още по-наюг преобладаващото население е българско, но доколкото знам Гърция не признава да има там българско малцинство.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Май 2007, 6:33

Valentin_Peev написа:
BarniPPP написа:Не мога да проумея повече от тея неща които казвате дали ги казвате сериозно!Ако е така положението е много жалко и трагично.Ей БЪЛГАРИ живеем в 21 век бе пичове,а 90% от вас разсъждават с поне век назад.
Етническо напрежение има и то не идва от ДПС и представителите им а от "КРАСИВИТЕ" партии като Атака.
Ми ние и под гръцко робство сме били ве 200-300 год. и кво и тях ли ги мразите?И те ли ви заплашват с нещо?
Уволнявали хората ако не гласуват за ДПС, здрасри.Ми то тва си е така от Бай тошо още бе.Бе много имам да кажа.
Просто мислех,че живеем в 21век,а не в 19в.Явно всички си живеете с расизма във вас и никога няма да се примирите.

Май не се интересуваш много от история. В момента незнам какво е положението на българите в Гърция, но мога да ти кажа, че до преди години им е било забранено даже да говорят на български и да се наричат българи. До Солун, даже и още по-наюг преобладаващото население е българско, но доколкото знам Гърция не признава да има там българско малцинство.

Да не признава, но вече няма проблем с говоренето, гърците видяха че там се ходи много от Българи и няма проблем с речта, само малко ги страх, какво може да стане :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 25 Май 2007, 9:57

Valentin_Peev написа:

в източна сърбия положението е същото :evil:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Май 2007, 11:09

:smoke:
Аз съм готов 8)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Май 2007, 12:13

ние тука не празим турците а Българите дето се мислят за турски граждани ...

и точно, защото живеем в 21ви век трябва да живеем според законите а не в пълна анархия ... и да прилагаме законите а не да ги променяме по сегашното положение ...

в закона си пише, Турски Френски Гръцки или квито и да било читалища освен Български неможе да има ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 25 Май 2007, 12:38

В Германия турците (и производните им) са над 5 милиона вече и растат ... питате ли ги немците кво им е :) ... ама поне дюнери има :mhihi:
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 25 Май 2007, 12:43

В Берлин кмета имал проблем с гълъбите. Обявил награда за тоя който ги изгони...
дошъл един младеж, казал ше ги махна сичките, само няма да ми задавате въпроси после. На въпрос взимам по 3 млн Евро. Кмета казал ок. Младежа пуснал от една кутия един червен гълъб, отлетял гъглъба и всички останали гълъби от Берлин отлетели с него. След час се върнал само червения. Кмета все пак решил да зададе един въпрос за 3 млн Евро.
- Да ти се намира такъв червен турчин??
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 25 Май 2007, 12:59

Eva* написа:Къде набърка Видин...

Имах впредвид, че не можеш да разбереш какво ти говорят,защото говорят на влашки.По Петричко също е така(да поясня не влашки,а македонски диалект).Тва имам предвид,не че населението не е българско.А през Живково време като тея хора,които са били с "небългарски имена" са били насилвани да си ги сменят с "български" тва кво е?Тва,че преди 200 и повече години са били насила наложени да приемат друга вяра за да запазят живота си трябва ли да рефлектира по тоя начин и те да бъдат гонени докато са живи и пренебрегвани.Казвате всички които са родени тук са българи,съгласен съм,но нека един мюсюлманин и един християнин да кандидатствуват за едно работно место примерно,кой ли ще бъде предпочетен според вас?Как тогава тея хора да милеят за държавата и да се наричат българи след като са отритнати непрекъснато.Тва е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 26 Май 2007, 0:11

Valentin_Peev написа:Май не се интересуваш много от история. В момента незнам какво е положението на българите в Гърция, но мога да ти кажа, че до преди години им е било забранено даже да говорят на български и да се наричат българи. До Солун, даже и още по-наюг преобладаващото население е българско, но доколкото знам Гърция не признава да има там българско малцинство.

Тук си много прав... единия ми дядо е от тези, които със семейството си са дошли тук от сегашната Гръцка (бивша територия на България).
Било е страшно - закона забранява да говориш друг език, затвори, лишения...., освен гръцки език нищо друго не се е тачело, в присвоените територий, и те са дошли веднага в родината. Нищо, че държавата ни е била многократно смалена. Съпругата му, моята баба пък идва от Ниш... и днес града си е със същото наименование. Но е българка. Такава е била, като се е родила преди 84 години - българка.

Разликите: от Солун до Метеора - все са българи, поомешани с гръцко, но са си такива. Темперамента ги издава. Не смеят все още да говорят на български, но са си наши и го знаят, предава се от поколение, на поколение. Признават си го.

Нашите "турци" тръгнаха да се изселват в "родината - Турция", където се озоваха "ни българи - ни турци". Там са си българи, не знаещи турски... тука се имат за турци, но незнаещи български... след 200 години живот в България! Смотана работа. Но, сега се връщат, за да си вземат пенсиите, щото в Турция... нема да им дадат нито лира за прослужен труд. Нищо... че се водят вече турци.

В Охрид, направо се накефих! Евала... Булгари, Евала на Охрид!!!... Крепоста е поддържана, сякаш не е била на български цар, и се почувствах, все едно съм си у нас, във Велико Търново. Но у нас... :confused: има територий, където не се чувствам в страната си, а съм си в България! ДА, знам за Турция и за гостоприемството им, но говорим за родината ни. :uups: Тези територии ми говорят, че не съм в родината си - място, където навсякъде бих се чувствала добре и у ДОМА! Отврат! На националния си език, хляб да не може да си купиш?

В Охрид си говорих на Български!!! Чак там!

BarniPPP аз го знам езика на Петрич... :mhihi: баща ми е роден там... и съм израстнала там през ваканциите. Това е чистия старобългарски език, е на този език са ги говорили българите, преди векове. Та с Петричкия език и диалект... ще се оправиш в Охрид - днес, без проблем.
"Загърнем ти го у кесичко?"

А, ако трябва да сме докрай искрени - най-чистия съвременен Български език го чух в с.Гела, над Широка Лъка, на около 6 км. е май от там). Е, там наистина говорят най-хубавия съвременен български език. От децата до бабите и дядовците. Жалко е, че децата в селото нямаляха, и то драстично.
Последна промяна Eva* на 26 Май 2007, 0:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Май 2007, 0:17

BarniPPP написа:
Eva* написа:Къде набърка Видин...

Имах впредвид, че не можеш да разбереш какво ти говорят,защото говорят на влашки.По Петричко също е така(да поясня не влашки,а македонски диалект).Тва имам предвид,не че населението не е българско.А през Живково време като тея хора,които са били с "небългарски имена" са били насилвани да си ги сменят с "български" тва кво е?Тва,че преди 200 и повече години са били насила наложени да приемат друга вяра за да запазят живота си трябва ли да рефлектира по тоя начин и те да бъдат гонени докато са живи и пренебрегвани.Казвате всички които са родени тук са българи,съгласен съм,но нека един мюсюлманин и един християнин да кандидатствуват за едно работно место примерно,кой ли ще бъде предпочетен според вас?Как тогава тея хора да милеят за държавата и да се наричат българи след като са отритнати непрекъснато.Тва е.[/quote]
а ти замислял ли си се, защо в една турска фирма НЯМА служител, който е българин? с изключение някоя засукана секретарка.
аз пък съм виждал много турци в български фирми. тва как се казваше?
в старата ми махала имах комшия турчин, който има голяма фирма - има около 20 работника, е как нито един не беше българин???

така, че недейте да търсите под вола теле :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 26 Май 2007, 0:25

понятието "македонски диалект" не съществува... Няма такова просто. Има стар български език. Ти си почти на път да кажеш, че Македония е съществувала като държава. ;) Това си е чист български език, но в стара форма. Да ти услужа ли с Паисиевата История? Да прочетеш малко на "македонски"? Имам я преведена в съвременен български... с копия от старобългарски.

А, това, че навремето, преди 200 години някои са заварили новото държавничество в България след робството и са решили, че няма да жертват дом и имот, за да се приберат в родината... не е повод да ги учим на турски в българските училища!? Да не говорим, за тези, които са помаци... сега пък се турчеят, щото от партията ДПС казват, че са турци... .много знаят те кво е миналото им) по същия повод, че са едва ли не турци... а "баба им се казвала Мария през 1870 г.". Това е повече от ясно и е факт. :) Това, че в семеаството те учат да носиш путури, не те прави Турчин, нали? А фереджето? Напротив, прави те съпричастен само към една религия. Мюсулманство. Нищо повече. Просто не се срещаме на Великден.

До момента няма никакви данни, че някой е насилвал останалото в държавата ни турско население, да смени вярата си. Още от далечната 1876 г. Просто тогавашното правителсто е проявило дипломатичност, и не е изхвърлило същото това население, чрез закони и налагане на твърди изисквания за език и религия... подобно на нашето останало население в територийте на сегашна Гърция, Сърбия и прочие след подписването на Сан Стефанския договор.

Религията нека всеки да си я запази! Лошо няма! Всеки изповядва своята религия. В България има над 20 религии и секти, още от "татово" време. Кеф ти арменци, грузинци, и т.н.

А преди 200 години, никой не е сменял турски или каквито и да било имена... на никого, нито е пречел на някаква религия. По-скоро пречеше партията на Християнството. А Хайм Юсъм просто си е предпочел след 1876 г., да си гледа овцете в България и да си върти къщата тук, щото тук си е купил къща (или я е придобил)... и след като няма кво да прави - за да си купи къща в Анадола или около... от тук нататък... остава в границите на Република България. Турция е друго нещо. Друга държава и други нрави. Според Българското законодателство, след като на Хайм Юсъм децата и внуците му разстат на територията на България... те трябва да ходят на училище и да УЧАТ БЪЛГАРСКИ. Логично, нали?

Ама у нас... не е така.

Официалния език на цялата територия на Република България - Е БЪЛГАРСКИ! Кой не му харесва... пътя е един -> там...

По време на робството... нещата са огледално, на това, което пишеш ти. Исляма е приеман принудително от българите, от там и името - ПОМАЦИ. Българите са си сменяли имената, за да угодят на турските владетели, да станат "турци" и да сменят християнството с ИСЛЯМА. Тодор Живков почна да ги прекръства, белким, ги присъедини към Българиа. Вместо това, те хукнаха към "Родината си". Чувал си за еничарите, нали? Еничарите са били откраднати български деца, от българските семейства. Отгледани при сурови условия, ожесточени, от липса на ласки и майчински грижи и пускани срещу българското население, с цел унищожаване.

Защо мислиш, че нос Калиакра е много известен? И точно преди полуострова Каликра, селото се казва Българево?

Хайде, да попрочетем малко и от историята на България? А? :)

В Петрично живеят българи, които все още използват диалект, Влашко също. В цялата страна има такива диалектни форми на говор. Кеф ти... цитирай... дори в Пловдив има диалект. Майна... (например)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от j1v » 26 Май 2007, 3:08

Повече от 30 века вече, едни същества произлезли от маймуните, но все още недостатъчно поумнели да открият смисъла на живота, вселената и всичко останало :mhihi: , се опитват със всякакви средства да наложат свойте объркани разбирания на други маймуноподобни. Резултата е маймунска работа, иначе казано най-сериозние bodycount познат в човешката история.
А дали е така ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 26 Май 2007, 3:54

На сапуннннннннн :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :evil:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата