новото робство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 26 Май 2007, 19:20

новия президент :mhihi:
уууууууууу-мамати........... :banghead:
Изображение
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 26 Май 2007, 20:44

Eva* написа:понятието "македонски диалект" не съществува... Няма такова просто. Има стар български език. Ти си почти на път да кажеш, че Македония е съществувала като държава. ;) Това си е чист български език, но в стара форма. Да ти услужа ли с Паисиевата История? Да прочетеш малко на "македонски"? Имам я преведена в съвременен български... с копия от старобългарски.

Да не говорим, за тези, които са помаци... сега пък се турчеят, щото от партията ДПС казват, че са турци... .много знаят те кво е миналото им) по същия повод, че са едва ли не турци... а "баба им се казвала Мария през 1870 г.". Това е повече от ясно и е факт. :) Това, че в семеаството те учат да носиш путури, не те прави Турчин, нали? А фереджето? Напротив, прави те съпричастен само към една религия. Мюсулманство. Нищо повече. Просто не се срещаме на Великден.

До момента няма никакви данни, че някой е насилвал останалото в държавата ни турско население, да смени вярата си. Още от далечната 1876 г. Просто тогавашното правителсто е проявило дипломатичност, и не е изхвърлило същото това население, чрез закони и налагане на твърди изисквания за език и религия... подобно на нашето останало население в територийте на сегашна Гърция, Сърбия и прочие след подписването на Сан Стефанския договор.

Религията нека всеки да си я запази! Лошо няма! Всеки изповядва своята религия. В България има над 20 религии и секти, още от "татово" време. Кеф ти арменци, грузинци, и т.н.

А преди 200 години, никой не е сменял турски или каквито и да било имена... на никого, нито е пречел на някаква религия. По-скоро пречеше партията на Християнството. А Хайм Юсъм просто си е предпочел след 1876 г., да си гледа овцете в България и да си върти къщата тук, щото тук си е купил къща (или я е придобил)... и след като няма кво да прави - за да си купи къща в Анадола или около... от тук нататък... остава в границите на Република България. Турция е друго нещо. Друга държава и други нрави. Според Българското законодателство, след като на Хайм Юсъм децата и внуците му разстат на територията на България... те трябва да ходят на училище и да УЧАТ БЪЛГАРСКИ. Логично, нали?

Ама у нас... не е така.

Официалния език на цялата територия на Република България - Е БЪЛГАРСКИ! Кой не му харесва... пътя е един -> там...

По време на робството... нещата са огледално, на това, което пишеш ти. Исляма е приеман принудително от българите, от там и името - ПОМАЦИ. Българите са си сменяли имената, за да угодят на турските владетели, да станат "турци" и да сменят християнството с ИСЛЯМА. Тодор Живков почна да ги прекръства, белким, ги присъедини към Българиа. Вместо това, те хукнаха към "Родината си". Чувал си за еничарите, нали? Еничарите са били откраднати български деца, от българските семейства. Отгледани при сурови условия, ожесточени, от липса на ласки и майчински грижи и пускани срещу българското население, с цел унищожаване.

Защо мислиш, че нос Калиакра е много известен? И точно преди полуострова Каликра, селото се казва Българево?

Хайде, да попрочетем малко и от историята на България? А? :)

В Петрично живеят българи, които все още използват диалект, Влашко също. В цялата страна има такива диалектни форми на говор. Кеф ти... цитирай... дори в Пловдив има диалект. Майна... (например)

Виж сега не можеш да си представиш колко много съм съгласен с тебе, с тея исторически факти които споменаваш.Ама ние в демократична държава ли живеем?Или в диктатура?Всеки е свободен да изповядва религията,която си иска.Прав ли съм?Имаме в БГ официална религия,но не и единствена!
Сега изобщо не съм запознат с това дали наистина някъде по територията на България не се изучава български като основен,честно да кажа много се съмнявам,че е възможно това.Съгласен съм да го приема за истина по някои адски забутани махали с по 50-100 човека и в които не са чували за нормално училище.Относно какъв втори език ще учиш вече си е до избор не е ли така???
Помаците са най-мразените може би в тоя момент в БГ,защото ги мразят и българите и турците(истинските такива).Аз съм такъв,но мога да ти кажа,че се приемам за повече българин отколкото мнооооого други християни-българи.
Тодор Живков прекръства тези с търски имена,за да ги УНИЖИ и ПОДЧИНИ това е реалността.Позволи ми да го знам,защото го знам от дядо ми и баба ми,които са подлагани на тези униженя и гонения.
Аз не мога да разбера едно-ами били сме под турско робство-факт.Но това е била война,такъв е бил метода на водене на войната и подчинението,че да не се надигат на бунт завладените територии.Прав ли съм?И да си дойдем на въпроса, защо аджеба след почти 150 години трябва да разиш поколенията на този народ?С какво са ти навредили те?И адски много се дразна на СЕЛСКИ изказвания от рода на това"НА САПУН".Тва може да го каже един тъп,прост,без всякакъв мироглед човек-мое мнение!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 26 Май 2007, 20:59

Никой не ти казва да си сменяш религията. Както се вижда от филма, тия хора там живеят с няколко века назад и според тях като смениш религията си сменяш и националността, викат неможе българин да е мисюлманин, задължително ставал турчин. Да ама не. На който не му изнася да е българин по-добре да си намери друга държава, не се отнася само за тия дето се мислат за турци, а изобщо. Не може в центъра на български град да се вее турското знаме, не може да си гражданин на една страна и да не знаеш езика и.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 26 Май 2007, 21:19

Valentin_Peev написа:Никой не ти казва да си сменяш религията.

не може да си гражданин на една страна и да не знаеш езика и.

Значи човече аз няма какво да сменям,защото хич ама хич не ме интересува и не вярвам нито в господ нито в аллах нито в буда-ама в никой освен себе си не вярвам разбираш ли ме?
А пък ако ми посочиш някой с БГ гражданство,който не знае български (от мюсюлмански произход) аз лично ще си одрежа х.я!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Май 2007, 21:37

BarniPPP написа:.... нека един мюсюлманин и един християнин да кандидатствуват за едно работно место примерно,кой ли ще бъде предпочетен според вас?.

ако става въпрос за държавна работа - който е от ДПС. 100%
не само за работните места е това

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 26 Май 2007, 22:38

BarniPPP идеше реч за ученето на Турския език като първи и "официален" език за България в училищата в селата (извън областните градове и столицата) За читалищата, над които се вее турското знаме (вместо българското...), за турската писменост в регионите в страната, с (преобладаващо), "турско население".

и за наличието на ДПС в България, с техните тихи преобразования на 30 до 40% от населението на България. Дори и за автобусите, които идват от Турция да гласуват по изборите.
Да караш Peugeot е страст!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 27 Май 2007, 11:27

Eva* написа:BarniPPP идеше реч за ученето на Турския език като първи и "официален" език за България в училищата в селата (извън областните градове и столицата) За читалищата, над които се вее турското знаме (вместо българското...), за турската писменост в регионите в страната, с (преобладаващо), "турско население".

и за наличието на ДПС в България, с техните тихи преобразования на 30 до 40% от населението на България. Дори и за автобусите, които идват от Турция да гласуват по изборите.

Пак казвам не съм запознат дали има или няма региони,в които се вее турското знаме и в училищата се изучава основен турски език-според мен е невъзможно и няма такива селища.
Относно ДПС-изтъкни ми едно нещо което са направили и са навредели на населението по някакав начин?
Не смяташ ли Ева-конкретно към теб се обръщам,че по земите ни са живели преееекалено много нации и култури,и това е запазеното културно наследство на тези нации?С какво това,че има читалище, в което се танцуват и учат наред с българския фолклор и турски фолклор пречи на развитието на държавата или на някой човек конкретно?
Относно имената на някои институции-какъв е проблема да са с турски имена?След като може да има с американски,немски,френски,руски,защо да не може да има с турски имена?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 27 Май 2007, 11:31

А относно тая телевизия СКАТ,според мене това "нещо" наречено телевизия трябва да се забрани със закон.Тя вкарва най-голямото етническо напрежение в България-не ДПС,не някой друг-СКАТ.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Май 2007, 11:39

наистина ДПС не вреди на никой, който е с тях ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 27 Май 2007, 12:25

© написа:наистина ДПС не вреди на никой, който е с тях ;)

Ти с тях ли си или не?
И ако не си с тях,дай конкретен пример с какво точно ти навредиха на тебе?Защото аз не съм с тях пък все още не съм осетил да имам някаква вреда.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Май 2007, 12:54

ела в Кърджали, влез в общината, НАП и всички други държавни институции и ще видиш какви хора ще те обслужат... ще кажеш, че турците са повече - да , защото българите напускат града, особено младите хора
да не говорим за обществените поръчки - изпълняват се от винаги от 2 или 3 фирми .. защо ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BarniPPP » 27 Май 2007, 13:44

© написа:ела в Кърджали, влез в общината, НАП и всички други държавни институции и ще видиш какви хора ще те обслужат... ще кажеш, че турците са повече - да , защото българите напускат града, особено младите хора
да не говорим за обществените поръчки - изпълняват се от винаги от 2 или 3 фирми .. защо ли?

Какви хората ще ме обслужат?Предполагам нормални мъже и жени.А не извънземни.
Обществени поръчки-те в София и цялата страна се изпълняват от подопечни на управлението бе човече.
Не разбрах твоята вреда каква е от ДПС?Какво лошо ти направиха на тебе?

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Май 2007, 15:06

ти явно си доста заблуден
нищо не става без ДПС да каже "да" разбираш ли? Дори и за назначаването на работа
никой не може да върви срещу нея
за мен това е новото БКП - 100% сигурен вот, независимо как се управлява и какво се прави, използва се това, че ДПС защиталава интересите на турците и какво би станало ако не е ДПС и от там нататък всичко е ясно
а що се отнася до това че навсякъде било така с обществените поръчки, ами аз съм точно против това. Срещу самите турци нямам нищо, имам много приятели от тях, нямам никакъв проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 27 Май 2007, 16:34

Аз съм на становище - Турците под ножа !!!!!!!!!!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 27 Май 2007, 18:21

Хора,хорааа....!!! Явно е едно! Мюсулмани,българи ,турци е секакви-могат да се разберат! Нема разбиране между ръководителите на мюсулманите и ръководителите на християните! Даже може и да се разберат те-на скришно * като Доган подпре некой от БСП,НДСВ или други с ножето отзад* а масрафа ние ще го платим! И ако щете вярвайте ,но той или тия като него ще са печеливши без много зор и кръв и кланета след макс- 40г ,когато ще са повече от нас! Щото сега като имат по 5-6 до 10 деца -сметайте след две поколения колко ще са!!! А християните пак ше си имаме по едно - две -некои и без толко и тогава нема да им требват рейсове и екскурзии ,а напрао ше си гласуват без проблеми! Така че война и мъст явно нема да има-просто ще си ни асимилират по най-безболезнения начин....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата