Е36 320 купе караудио проект
Модератор: Icco
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Ако искаш и аз мога да ти обясня
Така нареченият кросовър или по простичко филтър служи за да подадеш на усилвателя звук с нужната честота без да се налага постоянно да лежиш в багажника и да донстройваш да речем усилвателя ти е включен към суббас и тогава настройваш плеара да пуска звук от 0до 30херца примерно като усилвателя са му изключени всички филтри специално за теб с алпина мога да сляза и да направя една снимка от колата с настройките както са при мен и като го видиш на снимка ще добиеш по голяма представа

Така нареченият кросовър или по простичко филтър служи за да подадеш на усилвателя звук с нужната честота без да се налага постоянно да лежиш в багажника и да донстройваш да речем усилвателя ти е включен към суббас и тогава настройваш плеара да пуска звук от 0до 30херца примерно като усилвателя са му изключени всички филтри специално за теб с алпина мога да сляза и да направя една снимка от колата с настройките както са при мен и като го видиш на снимка ще добиеш по голяма представа
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Sharo написа:ще ми обясниш ли малко по-подробно за какво се използва този "кросовер" на плейара
мерси
използвам го вместо да използвам пасивни филтри на изхода след усилвателите които имат загуби и не са с такава стръмна характеристика каквато имам с активния кросовер , за целта оба4е трябва за всяка 4естотна лента да има по едно крайно стъпало ниски средни високи по 3 броя на канал та общо шест канала за да стане както трябва е може и с един 4етири канален +един мооно за суб
аз суб-а съм го нагласил от плеъра да е моно въпреки 4е имам два моноблока и ако искам мога да ги слушам и стерео ,но в монорежим баса е по стабилен
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ахам .. благодаря и на двамата .. .аз имам нещо подобно но не е същото (не съм си виждал колата от доста време та малко съм загубил лека престава за нещата)

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Icco® написа:Ако искаш и аз мога да ти обясня
Е човек, с тея 30Хз е гот, стига да имаш говорител който да ги възпроизвежда, смисъл такъв на който характеристиката му да почва от 20Хз примерно, не че няма, има но първо са скъпи, второ май повечето са 12" които по характеристика могат да възпроизвеждат звуци под 35Хз. Наистина може да го гониш с бокса, и то повечето така правят.
Луд евала за музиката и за това, че си натирил бушмените, смисъл такъв, прекалено нисък клас са, а пък ти го правиш с голям мерак.
- Icco
- Музикално деформиран
-
ами разходи се до Варна и ще ти покажа какво могат Пионерките 307д4
на 30 херца само ги виждаш в купето как вибрират яко и почти никакав бас не чуваш , целият се тресеш определено разтояние се чува и звучец 

Icco® написа:ами разходи се до Варна и ще ти покажа какво могат Пионерките 307д4на 30 херца само ги виждаш в купето как вибрират яко и почти никакав бас не чуваш , целият се тресеш определено разтояние се чува и звучец
Е човек не съм казал, че няма такива говорители, просто ти казвам как стои въпроса с повечето. Едно време имах "Eminence Kicker" в нас. Идиотщина е голяма, пресъздава звуци които неможеш да чуеш 3-7Хз, но пък усещаш водопада, прелитането на самолет и много др. звуци с тялото си, гот е голем.
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
- Кара: M40B18 '93
ruskin написа:Icco® написа:Е човек не съм казал, че няма такива говорители, просто ти казвам как стои въпроса с повечето. Едно време имах "Eminence Kicker" в нас. Идиотщина е голяма, пресъздава звуци които неможеш да чуеш 3-7Хз, но пък усещаш водопада, прелитането на самолет и много др. звуци с тялото си, гот е голем.

Колега ти каде пък си видял говорител да възпроизведе 3-7Hz.До сега не сам чул говорител които да слезе под 15Hz,ама щом имаш такъв сподели каква марка и модел та и ние да си вземем по един.Освен това Еминенс нямат модел на говорител с названието Кикер.Кикер е просто друга марка която се занимава с караудио,а не с профи като Еминенс.Другото което е ти пък от каде намери усилвател които да възпроизведе 3Хз,а и не разбирам как усещаш водопади и хеликоптери при положение 4е никои няма да седне да ти направи саунд които пада под 20Хз или надвишава 20КХз като ти и без това не го 4уваш.
- Icco
- Музикално деформиран
-
Don_Mandragon написа:..........
Дайте за пореден път да не прецакваме дадена тема с глупости
и колега цитата ти е грешен от него излиза че аз ги говоря тия за 3-те херца

- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
Icco® написа:Don_Mandragon написа:..........
Дайте за пореден път да не прецакваме дадена тема с глупости
и колега цитата ти е грешен от него излиза че аз ги говоря тия за 3-те херца
Ооо да съжалявам.Нещо съм го пообъркал

Don_Mandragon написа:ruskin написа:Icco® написа:....
Брато не се заяждам с тебе, неискам и да сера по чужди теми, ама ти изумяваш брато. Еминенс Кикер не е говорител, а два магнита един в друг, същотото нещо си го слагат барабанистите под себе си, за да негубят връзка на концертите. Знам че Еминенс си е една марка, Кикер е друга. Неискам да те обиждам, ама д..... майка му, не си най-умния и най-можещия, не мисли другите за тапанари.
http://www.eminent-tech.com/RWbrochure.htm
Другия тип възпроизвеждащи 5Hz звуци субове. Този е на роторен принцип.
http://modlabs.net/index.php?location=a ... rl=swoofer
Ето и как да си го направиш сам. Сега доволен ли си?
- Don_Mandragon
- младши ентусиаст
-
ruskin написа:Don_Mandragon написа:ruskin написа:Icco® написа:....
Брато не се заяждам с тебе, неискам и да сера по чужди теми, ама ти изумяваш брато. Еминенс Кикер не е говорител, а два магнита един в друг, същотото нещо си го слагат барабанистите под себе си, за да негубят връзка на концертите. Знам че Еминенс си е една марка, Кикер е друга. Неискам да те обиждам, ама д..... майка му, не си най-умния и най-можещия, не мисли другите за тапанари.
http://www.eminent-tech.com/RWbrochure.htm
Другия тип възпроизвеждащи 5Hz звуци субове. Този е на роторен принцип.
http://modlabs.net/index.php?location=a ... rl=swoofer
Ето и как да си го направиш сам. Сега доволен ли си?
Не се заяждам с никого и не мисля никои за тъпанар.Само изразих мнение.Проблем ли е 4е 4ета форума и пиша по някога.Освен това не знаех 4е ти така му казваш на това нещо.В линковте които си ми пратил пише 4е се казва Активен суб BASSPUMP или само Помпа.Освен това от първия линк които си ми пратил заглавието гласи Eminent ..., Ето линк на еминенс и не видях да имат такава разработка
http://www.eminence.com
просто такова нещо не сам виждал на Еминенс а и се сещаш 4е е запазена марка,за това ми стана любопитно как твоето се казва Еминенс Кикер
ruskin написа:човек не съм казал, че няма такива говорители, просто ти казвам как стои въпроса с повечето. Едно време имах "Eminence Kicker" в нас. Идиотщина е голяма, пресъздава звуци които неможеш да чуеш 3-7Хз, но пък усещаш водопада, прелитането на самолет и много др. звуци с тялото си, гот е голем
Се си мислех от тоя ти пост 4е става въпрос за говорител.Поздрави и съжалявам 4е развалихме на колегата готината тема.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2