Повдигачи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Повдигачи

Мнение от barty » 09 Юли 2007, 23:05

Извинявам се че повдигам до болка позната тема но използвах тьрсачката и има 226 теми за повдигачи на М40 но все пак има нещо което не си изясних! Забелязах че от известно време ми хлопат. На студено НЕ хлопат а като загрее и то над 2500 оборота. Маслото ми е Валволин 10w40 Дуралюб. Дали е от него? Видях мнение че може да е маслената помпа?! Мотора се развьрта до прекьсвач....Дайте ми идея какво да направя за да предпазя мотора :help:

Аватар

Мнение от HAMANN » 31 Юли 2007, 21:11

Че аз все още не съм видял BMW и MERCEDES на които да не им тракат повдигачите. Те са маслени и си е нещо нормално. Карай си я така и безавариино, че то по нашите пътища вече е трудно. :)
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 31 Юли 2007, 21:15

Айдеееее нови глупости. Аве хора защо не си карате голфовете и да спрете да разправяте тъпотии за БМВ.

Аватар

Мнение от HAMANN » 31 Юли 2007, 21:55

vitamincpp написа:Айдеееее нови глупости. Аве хора защо не си карате голфовете и да спрете да разправяте тъпотии за БМВ.

Колега много си прав след твоя пост се порових малко и наистина съм в грешка. Извинявам се за некомпетентността. Голяма черна точка в моят актив. Бая време съм се заблужавал, че са маслени. Незнам от къде съм се заблудил така, но сигурно това го знам, че е така от едно 3 години. Ама като не съм разглобявал двигател на BWM от къде мога да знам.
Бръм, бръм, бръм.......скръц, скърц, скръц............. ! Бах маааамуу някои да има нови гуми?!?

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 01 Авг 2007, 8:45

те че са хидравлични - да такива са . Обаче ти колко БМВ-та и Мерцедеси си виждал та всички са тракали ?!?! И is-a ли ти трака сега ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

Мнение от kmet » 01 Авг 2007, 10:40

аз имам същия проблем:
купих баварката с нещо тракащо и ми казаха че е повдигачи - смених ги и ништо ново пак трака Сменях какви ли не масла но пак ништоСмених след 1.5 г вал и кобилици и пак трака вече незнам какво е но при мен трака когато двигателя не е натоварен и от 1000 до 1800 оборота с Valvolin 10w40

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 01 Авг 2007, 10:50

От личен опит. Имах Е36 316 преди време. Купих я с барабаниста под капака. Опитах с доста видове масла но нищо. Отвориха ми мотора / М40/ смених разпределителен вал, кубилици и повдигачите, както и маслените магистрали. Чукането изчезна и колата си заработи, както трябва. Искам да уточня че при мен си беше зле работата. Неможех да достигна максимални обороти. При около 5000 оборота ми заглъхваше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 01 Авг 2007, 14:32

Да ви кажа честно мисля че Валволин 10w40 не е подходящо за М40

Назад към E36