ОБРАТЕН КЛАПАН ЗА ГОРИВОТО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

ОБРАТЕН КЛАПАН ЗА ГОРИВОТО

Мнение от TOZI® » 26 Фев 2004, 10:21

ЗАЩО И ЗА КАКВИ АТОМОБИЛИ СЕ НАЛАГА ИЗПОЛЗУВАНЕТО НА ТАКЪВ КЛАПАН?

Благодаря предварително.
THE POWER
IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Фев 2004, 15:31

а? какво е обратен клапан? обясни малко и съм сигурен че някои тука ша ти го обясни.. :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 26 Фев 2004, 15:56

може би не е обратен клапан, а клапан за обратното гориво....

според мен е туй, дето като се отвори, квото има останало по магистралата се връща в резервоара....

ако се затвори нон-стоп, би трябвало (може би? ) да вдигне налягането към дюзите....
<br>
br

Потребител
Аватар

Мнение от TOZI® » 26 Фев 2004, 16:54

Значи, такъв клапан имa примерно в Самарата, и какво става, идва горивото от резервоара, минава през бензиновата помпа и отива в карбуратора, излишното гориво след като премине през карбуратора се връща където стои тоя клапан, той е еднопосочен, и не позволява да се върне горивото обратно в каруратора, а директно минава в резервоара.

Това се слага само в коли с голяма денивелация (или при преобръщане на автомобила) м/у карбуратора и резервоара
та! в случай, че иглата не затвори или глътне въздух, да не се върне горивото обратно в резервоара и после ще въртиш стартера до припадък, догато подкачи гориво помпата... или да не прелее карбуратора...

Ако има още нещо което не съм разбрал за принципа, пишете.
THE POWER
IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Назад към Извън Темата