Двигател 330d Монтиране на e36 coupe
Модератор: bum_bum
			37 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3

- Zaho
- 

- 

- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Двигател 330d Монтиране на e36 coupe
Здравейте 
Искам да попитам дали накои има идея може ли да се намери двигател 3 литров дизел примерно от 330д , на каква цена?
И наи важното дали може ли да се монтира на Е36 купе ?

Искам да попитам дали накои има идея може ли да се намери двигател 3 литров дизел примерно от 330д , на каква цена?
И наи важното дали може ли да се монтира на Е36 купе ?

- bigmurzi
- драфтаджия
- 

- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
купи си е30 и няма да имаш такива проблеми   

а това и да е възможно, бъди сигурен, че ще си платиш е36-цата няколко пъти, пък после не знам дали ще те кефи..

а това и да е възможно, бъди сигурен, че ще си платиш е36-цата няколко пъти, пък после не знам дали ще те кефи..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Zaho
- 

- 

сегашната скоростна кутия няма ли да стане ?   

Идеята е че много съм се навил на турбо или компресор на малкото двигателче м43 ужким като се кара леко да не харчи а като се настъпи да харчи и да върви 

Но като видях характеристиките на тоя двигател от 330-ка разхот / мошност направо ме изуми това ще ми е напълно достатъчно на моето купенце
 на моето купенце  
не ми се сменява количката че вложих доста по купенцето ново окачване нова боя разни други глезотии и си ми харесва купенцето

Идеята е че много съм се навил на турбо или компресор на малкото двигателче м43 ужким като се кара леко да не харчи а като се настъпи да харчи и да върви

Но като видях характеристиките на тоя двигател от 330-ка разхот / мошност направо ме изуми това ще ми е напълно достатъчно
 на моето купенце
 на моето купенце  
не ми се сменява количката че вложих доста по купенцето ново окачване нова боя разни други глезотии и си ми харесва купенцето

- slavianko
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Караше E34 528i turbo
Ти имаш ли си представа за кво иде реч Е36 330дZaho написа:сегашната скоростна кутия няма ли да стане ?
Но като видях характеристиките на тоя двигател от 330-ка разхот / мошност направо ме изуми това ще ми е напълно достатъчнона моето купенце
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Stanchev
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 7er
аз тва упражнение го виждам 10+ бона за да стане както трябва - двигател к-т скорости, дифф, радиатори, преправяне (100% ще има) окачване, спирачки съответно по-големи жанти   

абе заеби

абе заеби

- Zaho
- 

- 

Ти имаш ли си представа за кво иде реч Е36 330д
 Да и аз си задавам този въпрос
  Да и аз си задавам този въпрос   
 требва да е нещо ненормално
аз тва упражнение го виждам 10+ бона за да стане както трябва - двигател к-т скорости, дифф, радиатори, преправяне (100% ще има) окачване, спирачки съответно по-големи жанти
абе заеби
ми то ако слагам Турбо няма да е по разли4но положението пък за окачването спирачките и по големите джанти така или иначе пак ще си ги слагам каквото и да правя по колата друго

Но просто тея показатели на тоя двигател ме убиха (маи съм влюбен

)
 )- vld
- Старши ентусиаст
- 

- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ше стане уникално  

Чак па 10 бона едва ли,ма 5-6 ще литнат.
Търси някоя помляна е 46-ца да я купиш цялата за около 5-7к зависи какво има като оборудване,ще разпродадеш на части това което не ти тррябва и другото натам си е ясно .

Чак па 10 бона едва ли,ма 5-6 ще литнат.
Търси някоя помляна е 46-ца да я купиш цялата за около 5-7к зависи какво има като оборудване,ще разпродадеш на части това което не ти тррябва и другото натам си е ясно .

- amd
- клавиатурен мунингист
- 

- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ти обаче продължаваш да търсиш някакъв магически комплект вървеж/икономия  Правилно си разбрал, че 330Д е много читав мотор - върви яко, а харчи доста малко за вървежа си, но според мен е безумие да го слагаш на Е36, просто не знам как би станало. Като почнеш двигател+скорости+диференциал+цялата инсталация и компютри (все пак и той си има електроника съвсем различна) + радиатор + кулер + преправяне на предницата за да се захванат + друг резервоар (за нафта) + горивни тръбички + джанти + гуми + спирачки и то при късмет, ако успее въобще да влезе в коша на Е36 тоя мотор. Това са адски много пари, труд и време, по-добре си вкарай един М50Б25 с компресор на 0.5 бара, пак ще върви толкоз, ама ще е много по-евтино, не повече от 2 бона за мотора + 4-5 хилки за един приличен турбо сетъп.  Или си купи направо Е46 330Д, ще ти излезе по-евтино сигурно от мислената от теб транслантация
  Правилно си разбрал, че 330Д е много читав мотор - върви яко, а харчи доста малко за вървежа си, но според мен е безумие да го слагаш на Е36, просто не знам как би станало. Като почнеш двигател+скорости+диференциал+цялата инсталация и компютри (все пак и той си има електроника съвсем различна) + радиатор + кулер + преправяне на предницата за да се захванат + друг резервоар (за нафта) + горивни тръбички + джанти + гуми + спирачки и то при късмет, ако успее въобще да влезе в коша на Е36 тоя мотор. Това са адски много пари, труд и време, по-добре си вкарай един М50Б25 с компресор на 0.5 бара, пак ще върви толкоз, ама ще е много по-евтино, не повече от 2 бона за мотора + 4-5 хилки за един приличен турбо сетъп.  Или си купи направо Е46 330Д, ще ти излезе по-евтино сигурно от мислената от теб транслантация  Или пък Е36 М3 и го карай нелегално
  Или пък Е36 М3 и го карай нелегално 
			 Правилно си разбрал, че 330Д е много читав мотор - върви яко, а харчи доста малко за вървежа си, но според мен е безумие да го слагаш на Е36, просто не знам как би станало. Като почнеш двигател+скорости+диференциал+цялата инсталация и компютри (все пак и той си има електроника съвсем различна) + радиатор + кулер + преправяне на предницата за да се захванат + друг резервоар (за нафта) + горивни тръбички + джанти + гуми + спирачки и то при късмет, ако успее въобще да влезе в коша на Е36 тоя мотор. Това са адски много пари, труд и време, по-добре си вкарай един М50Б25 с компресор на 0.5 бара, пак ще върви толкоз, ама ще е много по-евтино, не повече от 2 бона за мотора + 4-5 хилки за един приличен турбо сетъп.  Или си купи направо Е46 330Д, ще ти излезе по-евтино сигурно от мислената от теб транслантация
  Правилно си разбрал, че 330Д е много читав мотор - върви яко, а харчи доста малко за вървежа си, но според мен е безумие да го слагаш на Е36, просто не знам как би станало. Като почнеш двигател+скорости+диференциал+цялата инсталация и компютри (все пак и той си има електроника съвсем различна) + радиатор + кулер + преправяне на предницата за да се захванат + друг резервоар (за нафта) + горивни тръбички + джанти + гуми + спирачки и то при късмет, ако успее въобще да влезе в коша на Е36 тоя мотор. Това са адски много пари, труд и време, по-добре си вкарай един М50Б25 с компресор на 0.5 бара, пак ще върви толкоз, ама ще е много по-евтино, не повече от 2 бона за мотора + 4-5 хилки за един приличен турбо сетъп.  Или си купи направо Е46 330Д, ще ти излезе по-евтино сигурно от мислената от теб транслантация  Или пък Е36 М3 и го карай нелегално
  Или пък Е36 М3 и го карай нелегално 
BMW only!
		- Zaho
- 

- 

На тоя М50Б25 + турбо сетъпа колко ще му е разхода на гориво  ?  
А пък и в тоя случаи пак ще трябва да се сменават диференцял окачване спирачки джанти електроника и така нататък
Затова според мен 330д е добър варянт само да намеря такъв дигател някак си
  някак си  другите неща предполагам по лесно ще се набавят
  другите неща предполагам по лесно ще се набавят
Това за въртящият му момент вярно ли е 520 Нм на 2000 рпм 
Впрочем как модела на двигателя и има ли разлика м/у 330, 530, 730 ?

А пък и в тоя случаи пак ще трябва да се сменават диференцял окачване спирачки джанти електроника и така нататък
Затова според мен 330д е добър варянт само да намеря такъв дигател
 някак си
  някак си  другите неща предполагам по лесно ще се набавят
  другите неща предполагам по лесно ще се набавят
Това за въртящият му момент вярно ли е 520 Нм на 2000 рпм

Впрочем как модела на двигателя и има ли разлика м/у 330, 530, 730 ?
- vld
- Старши ентусиаст
- 

- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- kriso85
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Enrique написа:Zaho написа:Впрочем как модела на двигателя и има ли разлика м/у 330, 530, 730 ?
1.Един и същ е...
2.Ти си луд
А нали знаеш както ги написа че са едни и същи, може и да са 3 различни

И наистина автора на темата е луд

"Try not. Do or do not. There is no try"  Yoda

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
- 

Що обезкуражавате момчето бе, нема само тия с е30-ките да набутват вътре какво ли не я...Време е и с е36 да почнат експериментите! Пък и като му гледам мерака, няма невзможни неща! Само да те бие пачката по джоба 

- Mollov
- Мародератор
- 

- Кара: some d20s
Идеята всъщност е много яка... но както каза amd - голям зор ще е.... най-малкото освен всичките тези необходими компоненти ще ти вземат 1 торба пари за труд... т'ва просто нищо друго освен тотално разкостване не му мърда... много интересно мислене все пак... да вкараш подобен двигател в Е36.... мен Coupe-то ме кефи яко.... ако можех да си набия вътре няква печица (но от новите, не М51).... едно M47TU... прилично... с "оптимизирана" електроника... некви около 180PS.... хмммммм.... т'ва само за труд, без частите кви пари би излезнало?????

37 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3