лампа на аир бега

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 Coupe 325tu
Мечтае да кара: Shelbi GT 500

лампа на аир бега

Мнение от Rudisan » 21 Авг 2007, 1:04

светна ми лампата на аир бега, единя със сигорност го няма, но тоя на волана май е налице, светна за малко и пак изгасна

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Re: лампа на аир бега

Мнение от MoToPuCT » 21 Авг 2007, 7:16

Rudisan написа:... единя със сигорност го няма, но тоя на волана май е налице ...

Оправян ли е този на волана? Иначе няма начин пасажерския да гръмне, а шофьорския да остане цял.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 21 Авг 2007, 21:33

мисля че е сменян целивт волан с аир бега

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 22 Авг 2007, 17:46

като го няма пасажерският аирбег как очакваш да не свети лампата, друг вапрос е ако са здрави и дават грешка, това се оправя с закачане на компютър. Мойта лампичка преди като дам на контакт и светваше карам малко и светва вече и не изгасва, закачиха я на комп и срещу 10лв ми я оправиха грешката ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rudisan » 22 Авг 2007, 19:29

changethegame написа:като го няма пасажерският аирбег как очакваш да не свети лампата, друг вапрос е ако са здрави и дават грешка, това се оправя с закачане на компютър. Мойта лампичка преди като дам на контакт и светваше карам малко и светва вече и не изгасва, закачиха я на комп и срещу 10лв ми я оправиха грешката ;)
светна за момент и загасна, сега пак не свети

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 29 Авг 2007, 3:05

Аз да не пускам нова тема...

И на мен лампата на еър бег-а ми свети, само че постоянно, не гасне изобщо, а само примигва. Понякога остава само да свети но е за кратко и пак почва да си мига... Казаха ми че това се е появило по време на пътя от Германия за България. Някакви идеи от какво може да е това, че не разбирам нищо ? :) Четох други теми за този проблем, но на всички или им свети постоянно, или пък свети и като покарат малко гасне.

А, и по принцип не трябва да свети, ако всичко е нормално, нали ?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Авг 2007, 9:26

По принцип щом запалиш изгасва веднага.
Когато има грешка записана за някой от компнентите на системата лампата остава да свети около 1-2 минути след като запалиш и след това гасне и не светва повече докато не върнеш контактния ключ в нулево положение и трънеш след това да палиш.
Закарай я да ти направят диагностика на системата,там ще ти кажат какво точно не е натред.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 29 Авг 2007, 10:49

На мен ми се беше прецакал датчика под шофьорската седалка, но от достоверен източник разбрах, че дори да има грешки и да свети лампата пак се отваря балона :mhihi:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Авг 2007, 19:30

Колеги аз имам подобен проблем - лампата гасне след около 10-15 секунди (2 еърбега). Това се хваща от диагностиката. Оказа се че датчика на пасажерската седалка е дал фира, а той представлява пластмасово фолио с проводник (нещо като серпентина) вградена в него. При това положение десния еърбег не се включва и причините са 2 - първо ако няма пътник е излишно и второ ако има детска седалка вместо определен натиск на седалката от седнал пътник също не се включва - ясно защо. Тази повреда се явява като пичовете на мивката стъпят с коляно на седалката за да чистят купето от вътре и тежестта вместо да се разпредели равомерно се концентрира на едно място, опъва фолиото и къса проводника.
За смяна се вади и разтапицира седалката а и си е цифра самия датчик и още се обезстрашавам та да тръгна да го сменям ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Berboo » 30 Авг 2007, 1:50

А може ли да е имало удар преди и заради това да свети ? Но пък еър беците са си на място уж, не ми изглежда да е удряна колата...
Ще я карам на диагностика да и напишат рецепта :mhihi:
Има ли значение къде ще отида на диагностика, трябва ли да е задължително в специализиран сервиз за БМВ или не се бърка ? :uups: :help: Извинявам се за последния въпрос, ама като не разбирам... :confused:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 30 Авг 2007, 2:32

Berboo написа:Аз да не пускам нова тема...

И на мен лампата на еър бег-а ми свети, само че постоянно, не гасне изобщо, а само примигва. Понякога остава само да свети но е за кратко и пак почва да си мига... Казаха ми че това се е появило по време на пътя от Германия за България. Някакви идеи от какво може да е това, че не разбирам нищо ? :) Четох други теми за този проблем, но на всички или им свети постоянно, или пък свети и като покарат малко гасне.

А, и по принцип не трябва да свети, ако всичко е нормално, нали ?
давано е на контакт с откачено табло.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 30 Авг 2007, 11:04

tsb_bg написа:Колеги аз имам подобен проблем - лампата гасне след около 10-15 секунди (2 еърбега). Това се хваща от диагностиката. Оказа се че датчика на пасажерската седалка е дал фира, а той представлява пластмасово фолио с проводник (нещо като серпентина) вградена в него. При това положение десния еърбег не се включва и причините са 2 - първо ако няма пътник е излишно и второ ако има детска седалка вместо определен натиск на седалката от седнал пътник също не се включва - ясно защо. Тази повреда се явява като пичовете на мивката стъпят с коляно на седалката за да чистят купето от вътре и тежестта вместо да се разпредели равомерно се концентрира на едно място, опъва фолиото и къса проводника.
За смяна се вади и разтапицира седалката а и си е цифра самия датчик и още се обезстрашавам та да тръгна да го сменям ...

При мен беше абсолютно същия проблем и един пич при Явор ми го оправи за 30 кинта ;)
_!_

Назад към E36