Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34
Модератор: Технически модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
значи аз бях със рязани пружини отпред и тотално разбита преница
и изобщо не ми вибрираше на предишната ми е34-ка го имах този много неприятен проблем.
преди 2 дена реших да я правя парво смених пружините и двата долни носача , горните бяха добре купих си 2-ра ръка но перфектни защото мисля 4е те ще издържат повече от новите.
и реших да провам ко става като тръгнах и като вдигнах кам 80
и като минах през една неравност тва кат се затресе имах 4увството 4е 6те се разпадне колата.пове4е от 80 неможе6е да се вдигне, след това проверих хебела оказа се 4е и тои е доста поразбит лятото сменях тая втулка дето се държи от дясната страна
купих си и перфектен хебел сложих го -много по добре само леки претрисания кам 80км/ч после натегнах малко и секторната кутия да няма луфт смених и 2-те биалетки и ся е направо убиец предницата
ни6то не тропва грам не претриса и направо си е кеф да се кара
цял ден не сам слезнал от колата
ТА моята тресеше от луфта на хебела и луфта на секторната кутия
и изобщо не ми вибрираше на предишната ми е34-ка го имах този много неприятен проблем.
преди 2 дена реших да я правя парво смених пружините и двата долни носача , горните бяха добре купих си 2-ра ръка но перфектни защото мисля 4е те ще издържат повече от новите.
и реших да провам ко става като тръгнах и като вдигнах кам 80
и като минах през една неравност тва кат се затресе имах 4увството 4е 6те се разпадне колата.пове4е от 80 неможе6е да се вдигне, след това проверих хебела оказа се 4е и тои е доста поразбит лятото сменях тая втулка дето се държи от дясната страна
купих си и перфектен хебел сложих го -много по добре само леки претрисания кам 80км/ч после натегнах малко и секторната кутия да няма луфт смених и 2-те биалетки и ся е направо убиец предницата
ни6то не тропва грам не претриса и направо си е кеф да се кара
цял ден не сам слезнал от колата
ТА моята тресеше от луфта на хебела и луфта на секторната кутия
Сега видях, че Жоро Пенчев ми пратил ЛС за подробности.
Ами общо взето смених за един ден предни амортисьори, горните носачи, които ми ги рециклираха във Варна с гаранция 30х и тампони от Е32, съединител комплект, семеринги на скоростна кутия и на коляновия вал + тампони на скоростната кутия, задни накладки и ръчната
Нещо май на консуматив ги обърнах. Не можаха предните да им чествам годишнина. За всеки събор нови стана работата, ама да съм жив и здрав да пИчеля за люБИМАТА. По Великден пътувах до Търново и на пътя имаше огромна разлика. Няма лаш, няма маш. В завоите стои стабилно. На магистралата между 160 и 180 леко претриса, но това е от преден десен крив диск. Просто не останаха пари за дискове. Не съм я жалил. Вървя колкото можеше горката. То и затова ми даде 20/100 газ. На връщане с пенсионерско каране до 120 свали разхода на 10/100. Струва ми се, че това беше за пръв и последен път така да я карам. Газостанции бол по пътя.
Ами общо взето смених за един ден предни амортисьори, горните носачи, които ми ги рециклираха във Варна с гаранция 30х и тампони от Е32, съединител комплект, семеринги на скоростна кутия и на коляновия вал + тампони на скоростната кутия, задни накладки и ръчната

- Penchev
- Сватбаря
-
Стефчо, не случайно пичовете от Щатите разправяха,че това им е най-евтиния и най-благодарен ремонт по колите
За хора,които карат по-агресивно пък разликата е огромна ...
Георги Пенчев

За хора,които карат по-агресивно пък разликата е огромна ...
Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Леле побърках се за в миг
Намерих информация за ъпгрейд на алуминиевите/долни носачи , до сега говорихме за горните/железни
В един следващ момент ще си поръчам Лемфьордер алуминиеви носачи за Е31 850 ,които не са с гумени тампони като нашите а са със сферичнни лагери ,които са в пъти по-здрави
Понеже засега моите са здрави ,ако на някой от вас му предстои да сменя алуминиев носач/и нека направо поръчва такива
Георги Пенчев

Намерих информация за ъпгрейд на алуминиевите/долни носачи , до сега говорихме за горните/железни

В един следващ момент ще си поръчам Лемфьордер алуминиеви носачи за Е31 850 ,които не са с гумени тампони като нашите а са със сферичнни лагери ,които са в пъти по-здрави

Понеже засега моите са здрави ,ако на някой от вас му предстои да сменя алуминиев носач/и нека направо поръчва такива

Георги Пенчев
Много хубави новини носиш
. Ако източника не е на някакъв странен език, дай да го погледнем и ние.
И друго - ако долните носачи от Е31 стават директно на Е34, тогава има ли шанс и горните да станат директно от Е32 вместо да се сменя само втулката (нямам никаква представа за окачването на Е32
, затова и питам)?

И друго - ако долните носачи от Е31 стават директно на Е34, тогава има ли шанс и горните да станат директно от Е32 вместо да се сменя само втулката (нямам никаква представа за окачването на Е32

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Penchev
- Сватбаря
-
Postman написа:Много хубави новини носиш. Ако източника не е на някакъв странен език, дай да го погледнем и ние.
И друго - ако долните носачи от Е31 стават директно на Е34, тогава има ли шанс и горните да станат директно от Е32 вместо да се сменя само втулката (нямам никаква представа за окачването на Е32, затова и питам)?
http://www.bmwe34.net/e34main/upgrade/suspensions.htm
Ето там е опоменато всичко,даже и снимки има

Носачите на Е32 (железните) са същите като на Е34 ,само втулката е различна, няма проблем да се купи носач за 7-ца,но напрактика само тампона е важен

Това със сигурност ще е много добро решение за доподобряването на водимоста и управлението на Е34-ката

31121138477 и 31121138478 са ЕТК номерата на ляв и десен носач ,които си вървят с тампоните в тях

Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
- Penchev
- Сватбаря
-
///peter написа:А от къде мога да намеря за Е31 алу носачите?
Ами аз бих пробвал с Лемфьордер,понеже съм се убедил в качеството им а цената им е много под 512-те лева на Дару, да кажем около 150 лв

Георги Пенчев
ре
Аз пък имам друг проблем...разбити са ми горните носачи на предницата и вече месец и нещо никои не намира нищо из каталозите и не могат да ми поръччат...насочете ме към фирма производител и дали стават от 750IL !?
- Penchev
- Сватбаря
-
^ Колега, чак сега виждам какво си попитал,много време е минало от тогава и може вече да си оправил проблема,но все пак да напиша
Лемфьордер е фирмата която произвежда качествени носачи,търсиш и купуваш такива
как мислиш,че на твойта Е32-ка не ще станат ,като на нашите Е34-ки стават
Георги Пенчев

Георги Пенчев