Обичате ли България?
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Обичате ли България?
В няколко постинга чета как хората обвиняват държавата за неудачите си, не че няма пръст несъвършенството на някои неща тук, но да хвърлим цялата вина на абстрактното понятие Българска държава е меко казано неразумно
Та нали всички ние изграждаме тази абстракция наречена България, обвинявайки я, косвенно обвиняваме себе си най-малкото за това че не сме направили нищо за да го променим средата в която живеем
Не бива да разделяме понятието България от самите нас, ние сме България и трябва да се помъчим да променим онова което не ни харесва
Това е съжалявам ако е прозвучало твърде демагогски
П.С. Поздрави на админите за защитата на изконното право на българина да чете и пише на български език

Та нали всички ние изграждаме тази абстракция наречена България, обвинявайки я, косвенно обвиняваме себе си най-малкото за това че не сме направили нищо за да го променим средата в която живеем

Не бива да разделяме понятието България от самите нас, ние сме България и трябва да се помъчим да променим онова което не ни харесва

Това е съжалявам ако е прозвучало твърде демагогски

П.С. Поздрави на админите за защитата на изконното право на българина да чете и пише на български език

May the BMW force be with you!
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
да го кажа така - имаме страхотна страна, но шибана държава
(за което никой друг не е виновен, разбира се).
хубаво или лошо, за си оставам тука (макар да имах възможност да се махна) и докато имам да ям ще е така, а с каквото мога помагам (чистене на жилищни площи, хвърляне на боклука на предназначеното за това място, плащам си данъците
, не стрелям по хора и не мамя). това са малки неща, които ако мнго хора ги правят, ще има голяма полза.
Също така мисля, че обединяването в автомобилни клубове, независимо от каква марка, е едно добро за България и нейните деца, защото хората има къде да си излеят енергията, обвързва ги с приятни емоции, разтоварва ги в смях, а не в улични схватки.

хубаво или лошо, за си оставам тука (макар да имах възможност да се махна) и докато имам да ям ще е така, а с каквото мога помагам (чистене на жилищни площи, хвърляне на боклука на предназначеното за това място, плащам си данъците

Също така мисля, че обединяването в автомобилни клубове, независимо от каква марка, е едно добро за България и нейните деца, защото хората има къде да си излеят енергията, обвързва ги с приятни емоции, разтоварва ги в смях, а не в улични схватки.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
аз каквото и да стане си оставам в родината. и мисля че не само даржават е виновна, а и някои хора които просто ги марзи да си
помогнат сами, а даржавата им крива. не казвам че държавата е перфектна но хората първо сами трябва да си помогнат за да се оправим. това е моито мнение по този вапрос.
помогнат сами, а даржавата им крива. не казвам че държавата е перфектна но хората първо сами трябва да си помогнат за да се оправим. това е моито мнение по този вапрос.

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Отговорите в анкетата са твърде малко !
При първа възможност се махам от тука. Тука не е живот за живеене , всеки гледа да те прееебе и под България се разбират много неща :x

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
И а3 оби4ам(харесвам) България, но не 3нам дали оби4ам вси4ки Българи, но пък оби4ам себе си и семеиството си.
Първо мисля да спася себе си после България.
Ако България не може да ми даде това което търся 3а да се 4увствам пълноценен се налага да го потърся иzвън пределите и.
Всъ6тност нали zнаете 4е по таzи тема има пове4е отговори отколкото българи. Всеки си има собствени цели 3а да постигне вътре6ен мир.
Първо мисля да спася себе си после България.
Ако България не може да ми даде това което търся 3а да се 4увствам пълноценен се налага да го потърся иzвън пределите и.
Всъ6тност нали zнаете 4е по таzи тема има пове4е отговори отколкото българи. Всеки си има собствени цели 3а да постигне вътре6ен мир.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Харесвам страната но не и държавата!
Неможе да харесвам държава в която най-големия престъпник е шеф на полицията, немога да харесвам държава в която най-богатите хора са бивши олимпийски надежди и митничари, немога да харесвам държава в която законния начин за решаване на проблеми са побоища и рушвети. Немога да харесвам държава в която има точно толкова бедни хора, колкото и в Сумалия и същевременно се води държавата с най-много скъпи коли на глава от населението. Неможе в милата ни родина 14 годишни момиченца да убиват съученичките си или лекари сгазили 2 майки да практикуват професията си на свобода.
НЯМА КАК ДА НЕ СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ, БЕЗХАБЕРИЕТО, НИСКАТА КУЛТУРА, ЗЛОБАТА НА ХОРАТА, БЕЗПАРИЧИЕТО.... ТОВА СА ВСЕ ФАКТОРИ КОИТО МЕ КАРАТ ДА БЯГАМ ДАЛЕЧЕ!
Неможе да харесвам държава в която най-големия престъпник е шеф на полицията, немога да харесвам държава в която най-богатите хора са бивши олимпийски надежди и митничари, немога да харесвам държава в която законния начин за решаване на проблеми са побоища и рушвети. Немога да харесвам държава в която има точно толкова бедни хора, колкото и в Сумалия и същевременно се води държавата с най-много скъпи коли на глава от населението. Неможе в милата ни родина 14 годишни момиченца да убиват съученичките си или лекари сгазили 2 майки да практикуват професията си на свобода.
НЯМА КАК ДА НЕ СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ, БЕЗХАБЕРИЕТО, НИСКАТА КУЛТУРА, ЗЛОБАТА НА ХОРАТА, БЕЗПАРИЧИЕТО.... ТОВА СА ВСЕ ФАКТОРИ КОИТО МЕ КАРАТ ДА БЯГАМ ДАЛЕЧЕ!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
Nasti написа:Харесвам страната но не и държавата!
За съжаление мога да ти приведа и по-драстични примери от други смятани за по добри от нашата държава(USA, Germany, France, Great Britain и т.н.)
Колкото до простотията, ниската култура, злобата и др. в гореописаните държави е ...(без думи) най-вече в USA и Germany !
Аз имам възможност да напусна страната, но не искам да работя ангария на чужденци.
Съжалявам, но предпочитам да дам своето тук, отколкото навън.
И без това, за да ми "уважат" образованието, трябва пак да се доказвам. Това пък е вина на управниците тук, че висшите учебни заведения не се котират навън!?
Отделно, не желая да съм "изтривалка" и да ме гледат като емигрант, или да мия чиний за няколко евро в повече. Искрено се надявам да се извърши най-сетне тази промяна в държавата. И стига вече сме се "навеждали" за нечии интереси. Първо за няколко долара, сега за едно Евро!? Чудя се ... докога?
Важни са нашите интереси, както виждате, дори допуснаха продажбата на земя на чужденци, което е скандално. На където се "обърнем" или копират законите или ги правят само за интересите на една шепа хора. Това трябва да се оправи. Да се гледа интереса на бъдещето на страната, не само на една прослойка хора.
Съжалявам, но предпочитам да дам своето тук, отколкото навън.
И без това, за да ми "уважат" образованието, трябва пак да се доказвам. Това пък е вина на управниците тук, че висшите учебни заведения не се котират навън!?
Отделно, не желая да съм "изтривалка" и да ме гледат като емигрант, или да мия чиний за няколко евро в повече. Искрено се надявам да се извърши най-сетне тази промяна в държавата. И стига вече сме се "навеждали" за нечии интереси. Първо за няколко долара, сега за едно Евро!? Чудя се ... докога?
Важни са нашите интереси, както виждате, дори допуснаха продажбата на земя на чужденци, което е скандално. На където се "обърнем" или копират законите или ги правят само за интересите на една шепа хора. Това трябва да се оправи. Да се гледа интереса на бъдещето на страната, не само на една прослойка хора.
Да караш Peugeot е страст!
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
Diablo написа:София, Надежда..споко де
Добре де

Но съм живял в част от гореописаните държави и не исках да оставам в нито една от тях поради тези причини, въпреки че имаме семейна къща в Germany и там не искам, така че изразих мнението си

Vasilen написа:Diablo написа:София, Надежда..споко де
Добре де![]()
![]()
Но съм живял в част от гореописаните държави и не исках да оставам в нито една от тях поради тези причини, въпреки че имаме семейна къща в Germany и там не искам, така че изразих мнението си
Аз пък си мисля, че щото всички споделяме едно мнение, тая тема е безмислена

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
аз мисля че трябва да гледаме по положително и да си живеем живота
и да не се ядосвам от некви политици просто няма фаида да им се ядосваме на тези боклуци.
и да не се ядосвам от некви политици просто няма фаида да им се ядосваме на тези боклуци.

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Аз това лято ше ходя в Америка да бачкам ама като се познавам къв съм на първия месец като ме грабне носталгията
ама няма как трябва пари да се правят
.Преди години бях в Франция,Германия,Италия и насякъде след два три дена исках да се връщам.Та мисълта ми е че обичам България повече отколкото тя мене.

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
LuBo1 написа:Отговорите в анкетата са твърде малко !При първа възможност се махам от тука. Тука не е живот за живеене , всеки гледа да те прееебе и под България се разбират много неща :x
и ще отидеш някъде другаде и там ще те посрешнат с парад на летището и ще ти кажат: " О любо едно! благодарим ти, че дойде при нас. ние ще ти дадем всички блага, които има нашата страна, само защото си тук". стига глупости бе братче:( супер болно ми става, като чета подобни постове:(
аз тук съм роден

най-лесно е просто да си биеш шута, и да зарежеш всичко, но аз няма да го направя, защото докато има хора, като мен, които мислят и вярват, че пак ще бъде така, както е било, то наистина ще стане

в Америка няма престъпност нали?! там всеки си има по 2 къщи и 3 ///Мки и и си живеят безпроблемния щастлив живот и само чака да доживеят пенсия, за да си купя една Х5! гледайте тъпите филмчета по ТВто и им вярвайте ! не знам какви са тези пусти мечти да живеете в държава, в която даже няма нация, а збирщина от пришълци. да не можеш да срещнеш един човек, които да има същото себеусещане като теб! да ви имам МЕЧТАТА

сори за пост-а, но не се здържах:(

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2