Малко хелп за масло ще може ли?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Малко хелп за масло ще може ли?
Имам няколко проблема с избора си на масло.
Спрял съм се на 2 марки само пълните им синтетики. Кастрол и Мотул. Кое бихте ми препоръчали?
За Кастрол ме интересува кое е най-доброто TXT 5W40, RS 0W40 или TWS 10W60 по-добро??? Има ли други вискозитети на тези модели?
От Мотула модела е 300V 5W40.
Може и някоя друга марка.
Спрял съм се на 2 марки само пълните им синтетики. Кастрол и Мотул. Кое бихте ми препоръчали?
За Кастрол ме интересува кое е най-доброто TXT 5W40, RS 0W40 или TWS 10W60 по-добро??? Има ли други вискозитети на тези модели?
От Мотула модела е 300V 5W40.
Може и някоя друга марка.
слагай верния вискозитет за твоя двигател, сменяй го всеки 5000-6000 км (и филтъра) и не му бери грижа. синтетиката е скъпа и като цяло безсмислена във двигател които от време на време вижда зор...
0wXX е добро за студено време. ХХ зависи само от производителя и състоянието на двигателя ти. демек слагай каквото пише че трябва да слагаш, а ако ти гори масло и не смяташ да го правиш, слагай до +20 повече... демек ако двигателя ти иска 10w30 но ти гори масло, може до 10w50 да сложиш временно...
не си хаби парите напразно..
0wXX е добро за студено време. ХХ зависи само от производителя и състоянието на двигателя ти. демек слагай каквото пише че трябва да слагаш, а ако ти гори масло и не смяташ да го правиш, слагай до +20 повече... демек ако двигателя ти иска 10w30 но ти гори масло, може до 10w50 да сложиш временно...
не си хаби парите напразно..

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Еми взех RS... 0W40. Дават и 5W40. Малко прецакано ми е са ама тва е. 100кинта нямах за Мотула... С тва ще движи са.
Чак пък на 5-6к км? Не е ли много често? По книжка и дават 10 000км за състезатели (кат мене
) и 15 000км за по-нормално каране...
Полусинтетиката държи ли на 9000 оборота?
Чак пък на 5-6к км? Не е ли много често? По книжка и дават 10 000км за състезатели (кат мене

Полусинтетиката държи ли на 9000 оборота?
4 мнения
• Страница 1 от 1