ПАЯК...
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
ПАЯК...
слу4ката се развива днес пред работата ми на ул.иван асен 2-ри.паркирам аз както обикновено пред заложната къща в която работя и няколко минути по късно при мен влиза един колега.в момента който поглеждам към него в отражението на едно огледало виждам нещо зелено до колата ми
.изфър4ам с 200 навън и що да вида-някав униформен от пътна полиция седи до колата и снима.виждам и паяка до колата.казвам му 4е сега ще я поместя и той ми вика не може ве4е е сложена едната скоба.аз така
.Той ми иска документите на колата и ли4ните документи при което му подавам прегледа на колата,талона за гражданската,талона за прегледа и ли4ната карта.ушевия ми разправя да му дам и шофиорската книжка и талона(синия който липсва по обясними при4ини
).аз му отговарям 4е сам му дал документ за самоли4ност и да не ми тарси други документи.по4на да ми обяснява 4е е служебно лице и при поискване сам длъжен да му покажа шоф.книжка заедно с талона и ли4ната карта.на висок тон му обясних 4е след като не ме е спрял докато сам бил в колата няма право да ми иска и книжката(за което не сам много сигурен)зе документите и гузно отиде до паяка без да ми тарси пове4е книжката и талона. казах му 4е колата седи секи ден тука и 4е тука работя ама той-не.опитах се да махна скобата ама неуспешно.от там се по4наха едни скандали.аз се ка4их в колата и те продължиха да я зака4ат.излязох навън и отка4их едно от важетата и го даржах с едната ръка(с другата говорех по телефона с един катаджия който ми е познат.тогава единия от тях тръгна да ми дърпа важето от ръката за да я зака4и,но 4овека беше леко казано слаботелесен и опита му се оказа неуспешен.на помощ му дойдоха шофиора на паяка и полицаят коъто е с тях.тримата запо4наха да ме блъскат и успяха да ми измъкнат важето и зака4иха колата.в този момент аз седнах в нея и те вдигнаха колата заедно с мен.казаха ми да изляза и аз отказах,говори с един френд и той ми обясни 4е при така саздалата се ситуация нямат право да тръгнат от местото с мен и да ка4ват колата.освен това могат да ме изкарат от колата само с прокурорско разрешение(това така ли е наистина).полицая се обади на негови колеги и за4акахме.след около 5-6минути дойде една патрулка ама тея джипките които са и спряха и тръгнаха да си купуват бани4ки(до нас има бани4арница).полицаят от паяка установи 4е е в безизходица и отиде при тях едва ли не им се молеше да му помогнат.единия от тях мазно-мазно отиде до патрулката зе си кепето и дойде да ми обяснява да сам слизал от колата за да не ме изкарат принудително.аз му отговорих 4е няма да сляза и той вика тогава ще ти пиша акт за гражданско непод4инение и викам пиши квот искаш,без прокурорско не можем да ме изкараш.тоя нещо се нервира и ми вика найш ли кво прокурорско щи дам като слезеш.теглих му една и затворих вратата.след няколко минути разговор с адвокат по телефона слязох от колата и написах вазражение по акта за неправилното паркиране.от тука нататък сам посъветвам след излизане на постановлението да обжалвам и право в съда.обвинението което ще предявя е следното:неправомерно отстраняване на автомобила от пътя,щети по колата(ляв и десен калник предни),насилтвено отстраняване на вода4а от автомобила от служебните лица.за вси4ко това имам 4 свидетели колеги.двама адвокати които седяха в кафето което се намира в непосредствена близост до мястото на слу4ката(от които единия е генерал-незнам дали ще помогне това)и няколко слу4айни минува4и.за слу4илото се имам и снимков и видео материал които ще бъдат отнесени до съда.
въпросите които имам са имат ли право тея нещастници по тоя на4ин да се даржат с гражданите и какво право им дават да позволяват такива своеволия.забравих да отбележя 4е по закон колата трябва да е снимата заедно сас знака по който сам нарушил правилника а такава снимка липсва.според вас ще имали смисал си4ко това което мисля да предприема

въпросите които имам са имат ли право тея нещастници по тоя на4ин да се даржат с гражданите и какво право им дават да позволяват такива своеволия.забравих да отбележя 4е по закон колата трябва да е снимата заедно сас знака по който сам нарушил правилника а такава снимка липсва.според вас ще имали смисал си4ко това което мисля да предприема

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Определено ще има смисъл , но според мен ще имаш един куп излишни нерви в разправия с бюрократщина . Ако се беше отнесъл с тях по-добре когато са ти искали книжката , можеше да минеш и само с почерпка по кафе (при условие че всеки ден спираш там и те те виждат и те познават - бъди сигурен в това) Аз имах подобен случей на Ботев , всеки ден си спирах на забраненото и един ден решиха че аз съм на ред , но се разминах леко с 3 кафета една кола и малко авто части с отстъпка им пуснах 

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
bace_martu написа:Определено ще има смисъл , но според мен ще имаш един куп излишни нерви в разправия с бюрократщина . Ако се беше отнесъл с тях по-добре когато са ти искали книжката , можеше да минеш и само с почерпка по кафе (при условие че всеки ден спираш там и те те виждат и те познават - бъди сигурен в това) Аз имах подобен случей на Ботев , всеки ден си спирах на забраненото и един ден решиха че аз съм на ред , но се разминах леко с 3 кафета една кола и малко авто части с отстъпка им пуснах
те искаха направо да им давам пари още преди да са я ка4или.и тези за 1-ви път ги виждам.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Да по принцип като я снимат и закачат едното колело зимат 18лв.
Последния ми акт е такъв взеха ми на място 18лв. ония капут се навря в кабинката и ми написа акт
Като разбрах че ем съм дал пари ем АКТ направо откачих стана ебати скандала за малко да ме заключат за обида на служебно лице ли нещо такова беше
Ма както и да е аз ги заебах псувах ги половин час и си тръгнах ,после като ми излезна акта след два месеца платих още 40лв. за неправилно паркиране.
Мамицата им ако имаш видео материал дай го на некоя телевизя бе дееба и мишоците мръсни.
Днеска точно четох че 30лв им било малко за извозване щото то реално струвало 70лв. а старата сена била заложена на нафта 0.72ст. за 1 литър.И веднага един всезнайко пона да ояснява как в словения било 70 евро извозването,а във виена било 160 евро.
Но тук идва въпросът къде е София и Къде е Виена?
Къде отиваш ти може би? едва ли не
Обади се да ги накиснеш на господарите щом имаш видео и снимки ,повервай ми повече ефект ще има отколкото да ги осъдиш да ти платят 2-3-5к за щети.
Последния ми акт е такъв взеха ми на място 18лв. ония капут се навря в кабинката и ми написа акт

Като разбрах че ем съм дал пари ем АКТ направо откачих стана ебати скандала за малко да ме заключат за обида на служебно лице ли нещо такова беше

Ма както и да е аз ги заебах псувах ги половин час и си тръгнах ,после като ми излезна акта след два месеца платих още 40лв. за неправилно паркиране.
Мамицата им ако имаш видео материал дай го на некоя телевизя бе дееба и мишоците мръсни.
Днеска точно четох че 30лв им било малко за извозване щото то реално струвало 70лв. а старата сена била заложена на нафта 0.72ст. за 1 литър.И веднага един всезнайко пона да ояснява как в словения било 70 евро извозването,а във виена било 160 евро.
Но тук идва въпросът къде е София и Къде е Виена?
Къде отиваш ти може би? едва ли не

Обади се да ги накиснеш на господарите щом имаш видео и снимки ,повервай ми повече ефект ще има отколкото да ги осъдиш да ти платят 2-3-5к за щети.

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
..
на мен за едно колело и снимката искаше да дам 12лв но не е там вапроса.забравих да отбележа 4е и мен искаха да ме заклю4ат.равносметката от днес е акт за неправилно паркиране,глоба от 29лв за сваляне на колата,и акт за гражданско непод4инение който ще е между 300 и 600лв
затова и ще обжалвам и ще ги съдя до дупка
друг е въпроса 4е им имам данните и в краен слу4ай нещата ще се решават в стил 90-те
затова и ще обжалвам и ще ги съдя до дупка
SKISA написа:свещи да си купят с тия пари....!
![]()
от съд спомен нема! заеби съденето-само ядове и загуба на време е тва в България....
друг е въпроса 4е им имам данните и в краен слу4ай нещата ще се решават в стил 90-те

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Баварец по кой закон ти е акта?Ако е по УБДХ максималния размер на акта(закона не е променян от много години) е 100лв или 30 денонощия арест с обществено полезен труд,но щом си си пред ПС-то значи няма да е арест.Пак казвам ако е по "Указ за Борба с Дребното Хулиганство".Погледни по кой закон е ако мога ще ти дам някакво инфо
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
..
Wenzy написа:Баварец по кой закон ти е акта?Ако е по УБДХ максималния размер на акта(закона не е променян от много години) е 100лв или 30 денонощия арест с обществено полезен труд,но щом си си пред ПС-то значи няма да е арест.Пак казвам ако е по "Указ за Борба с Дребното Хулиганство".Погледни по кой закон е ако мога ще ти дам някакво инфо
така като гледам акта едва ли който и да е било ще може да го ра4ете.незнам по какъв друг на4их мога да разбера
- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии
Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицата
Не трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.
И в крайна сметка, ако си беше платил като пич глобата без да се пениш на куките и на служителите на паяка, смяташ ли, че щеше всъщност да се разминеш с много по-малко разходи, нерви и т.н.?

Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицата

И в крайна сметка, ако си беше платил като пич глобата без да се пениш на куките и на служителите на паяка, смяташ ли, че щеше всъщност да се разминеш с много по-малко разходи, нерви и т.н.?

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
...
mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии![]()
Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицатаНе трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.
за нервите и разходите си абсолютно прав.работата е там 4е те нямат право да се отнасят по този на4ин с гражданите и вдигането на колата е неправомерно.относно гъзареенето не не сам и що да не ходя с колата на работа.а за таксата от 2 евро-като станеме нормална даржава ще са нормални и заплатите,и предвит трафика в софия който се отежнява постояно го намирам за правилно
mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии![]()
Само си помисли, че като станем нормална бяла държава, ще плащаш примерно по 2 евро на час за паркинг на улицатаНе трябва да приемаме като наше неоспоримо право, да спираме колите си където ни падне, независимо дали работим наблизо или живеем наблизо. Ако си гъзар да ходиш с кола - ще плащаш, като нямаш кинти за паркинг, глоби и т.н. - ще ходиш с градския трансопрт или с велосипед.
А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
..
sonny написа:mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии![]()
А защо трябва да ни мачкат цял живот? А защо трябва да си изкарвата заплатите от нас? А защо трябва полицая да е над всичко и всички? А кога всъщност полицая ще започне да работи в полза на народа? А кога всъщност, вместо да крадат и да са партия с престъпниците, ще ходят да си вземат чистата заплата и да си живеят с нея? А кога всъщност, ние Българите ще спрем да бъдем мишки? А кога всъщност ще има нормални закони в БГ? А кога всъщност ще се събуди и Гражданската отговорнст в БГ? А защо "милиционерите" имат раво да са най-тъмното фолио на предните стъкла, а ние нямаме това право? А защо на всички лични автомобили на милиционерите има стикер Полиция? А защо милиционерите карат откъдето, както и когато си пожелаят безнаказано? А защо милиционерите в частните си автомобили карат без колан и говорят по ГСМто без необходимия атрибут "свободни ръце"? А защо когато милицонерска лична кола спре на същото това място не се вдига? А защо когато ченге с личната си кола влезе срещу забранителен знак в еднопосочна уличка, удари те, после като се обадя в Полицията ми казват, ми щом не е останал на място, нищо не можем да напраим?
едно голямо евала брат

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
sonny написа:mastorpetko написа:Без да се сърдиш, ама единственото, което разбирам от разказа ти е, че си нарушил няколко пъти закона и сега смяташ да съдиш (обжалваш) наложеното ти наказание... меко казано - тъпичко. Все някога трябва да проумеем, че законите не са за украса, че полицаите не са за да ги псуваме и паяците не са по улиците, за да правят мизерии![]()
напълно те подкрепям

59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4