турбините
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			14 мнения
			 • Страница 1 от 1

турбините
 здравеите колеги не можах да откриа нищо за турбините
 здравеите колеги не можах да откриа нищо за турбините
;проблема ми е следния -всичко си работи нормално но няма тяга.проверих маркуча здрав е но и при 2500 оборота задържам въздуха;
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Турбото има  клапан вътре в него който я "освобождава" виж да не е от него!!!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
			http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
		- ICE
- Ледения
- 

- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 320dA 525xd
ICE написа:Катализатора проверен ли е?
На Е39 525 ТДС как и къде в София може да се провери дали е читав, без да се сваля? Защото нямам идея кога е слаган

- Wenzy
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е34 М51Д25
Паце,защо ти е да го проверяваш?Да не е подменян?
Ако не е подменян и колата ти е подминала 150К реален пробег те съветвам направо да "изтръшкаш" 

катализатора
 катализатора

Ако не е подменян и колата ти е подминала 150К реален пробег те съветвам направо да "изтръшкаш"

катализатора
 катализатора- pazokolarov
- старши ентусиаст
- 

Wenzy написа:Паце,защо ти е да го проверяваш?Да не е подменян?

катализатора
Ъ! Реален пробег! 149х показва по всички модули, ама знам ли?
А като съм го заглеждал, май нямаше съединителни скоби, ами беше заварен към тръбите ( с доста добри шевове
 ), т.е. нещо различно от оригиналното. И не знам
  ), т.е. нещо различно от оригиналното. И не знам 
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
.
братле от катализатора ти е
тои оригинално така си е хванат.
ако си минал над 30к в бг и колата ти е над 150к определено е запушен да знаеш
същия проблем бях и аз,отидах махнаха миго,приспособиха ми празнината с траба и всичко е ок 
  саветвам те да го направиш нищо негубиш,а ако имаш вазможност по добре да го смениш да не замарсяваш природата
 саветвам те да го направиш нищо негубиш,а ако имаш вазможност по добре да го смениш да не замарсяваш природата  

тои оригинално така си е хванат.
ако си минал над 30к в бг и колата ти е над 150к определено е запушен да знаеш
същия проблем бях и аз,отидах махнаха миго,приспособиха ми празнината с траба и всичко е ок

- ICE
- Ледения
- 

- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Еми за дизелите, няма кой да ти каже как са нещата. 
Аз затова и чаках 2 години, докато се навия на тази опрерация,
но сега, след като знам за какво става въпрос, я препоръчвам на всеки!

Аз затова и чаках 2 години, докато се навия на тази опрерация,
но сега, след като знам за какво става въпрос, я препоръчвам на всеки!

- Wenzy
- старши ентусиаст
- 

Ами няма ...... с едни и същи матори сме ....... ами доволна е работата да ти кажа   

Махнах катализатора (евро 1 еко нормата)), запуших АГР клапана(евро 2 еко нормата), пуснах малко нафта от помпата и сега си гледам кефа .
 .
Тая екология накой не я щади - големите заводи кви кУмини имат,а ти за една тръба с два накрайника ........ 

Отпушва се вървежа и дава малко икономийка, ако знаете нещо по-добро за колата и за джоба, споделете.

Махнах катализатора (евро 1 еко нормата)), запуших АГР клапана(евро 2 еко нормата), пуснах малко нафта от помпата и сега си гледам кефа
 .
 .
Тая екология накой не я щади - големите заводи кви кУмини имат,а ти за една тръба с два накрайника ........

Отпушва се вървежа и дава малко икономийка, ако знаете нещо по-добро за колата и за джоба, споделете.
Аз мисля че катализатор и AGR не му трябва на никой в БГ., само мизерии правят, а единствения им плюс е екологията.Wenzy написа:Ами няма ...... с едни и същи матори сме ....... ами доволна е работата да ти кажа
Махнах катализатора (евро 1 еко нормата)), запуших АГР клапана(евро 2 еко нормата), пуснах малко нафта от помпата и сега си гледам кефа.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
- 

Ясно! Навихте ме от половин приказака! Добре, че не съм жена, че иначе с това меко сърце нямаше да мога да си обуя гащите  

За АГР клапана:
Момчета, но го изолирайте! Освен осигуряване на Еуро2 стандарта, другата му и по-важна функция е да регулира температурата на горене в цилиндрите, а от там и тази на двигателя!

За АГР клапана:
Момчета, но го изолирайте! Освен осигуряване на Еуро2 стандарта, другата му и по-важна функция е да регулира температурата на горене в цилиндрите, а от там и тази на двигателя!

- Wenzy
- старши ентусиаст
- 

Верно ли тва?
Трябва да се разтърся пак да попрочета малко.
Интересна работа,но все пак си мисля,че е само за екология 

Това за АГР къде откъде го научи?

Re: турбините
ДРАГОИ написа::help: здравеите колеги не можах да откриа нищо за турбините
;проблема ми е следния -всичко си работи нормално но няма тяга.проверих маркуча здрав е но и при 2500 оборота задържам въздуха;
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
Колега про4ети тази тема,на 6-та стр. е показано как може лесно да си измериш налягънето на турбината.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
- 

Wenzy написа:Верно ли тва?
Преди да разглобя АГР-а за да го чистя (а се оказа, че си е добре
 ) се бях ровил в нета. НЯмам точен спомен кой беше сайта, беше на английски и ставаше дума за прдназначението на тези клапани.
 ) се бях ровил в нета. НЯмам точен спомен кой беше сайта, беше на английски и ставаше дума за прдназначението на тези клапани.
А то си е логично. Сигурно си спомняш окъслечно какви опити сте правили в час по химия (ако не си спомняш - не се притеснявай
 ) - какво става когато подаваш въглероден двуокис към горяща в захлупена мензура свещ и какво става при подаване на кислород. Вкарай малко повече физика и термодинамика и си се убедил в правотата на твърдението ми.
 ) - какво става когато подаваш въглероден двуокис към горяща в захлупена мензура свещ и какво става при подаване на кислород. Вкарай малко повече физика и термодинамика и си се убедил в правотата на твърдението ми.  

Хайде, стига толкова спам за темата

БДВ: катализатора го махнаха, сложиха тръба и ми върнаха 60 лефа! Има малка разлика във вървенето, но не е нещо забележително. Поне няма да се притеснявам за вече за турбото

14 мнения
			 • Страница 1 от 1