новото робство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Дек 2007, 21:22

Чакай, друго ще ти разкажа.
Пък после ти ще ми кажеш на кое мнение сме.

Пазарна икономика.
Пред мене стоят двама.
Единият се ослушва и мисли: как да изкара повече пари с по - малко усилия. Нахален, хитър и го прави!
Другият я кара по инерция и мисли: как да направи, та оня първия да взима по - малко. Щото не заслужава. В сравнение с него! Не че това ще му вдигне заплатата, ама все пак.

В моите очи благонадежден е само първият.
Как е в твоите?

След като си отговорил на тоя въпрос, отговори ми и на другия:
Ти към кой от двамата клониш?

Ако циганите са с пачки, а ти си нещастен, значи си зле, приятелю. Не физически. Ами прави като тях. Даже прави го с тях, най пък е лесно да се сдружиш с цигани. Не ми обяснявай за морала и закона, знам ги, хеле пък твоите шефове ако ги спазваха, немаше да минават тирове с хероин а да фащат лади.

И на мен, каот на един пишман икономист, можеш ли теоретически да ми обясниш следният икономически постулат.
Ако избием циганите, как точно ще ни намалят данъците и осигуровките :mhihi: :mhihi: :mhihi: Че схващам такъв закон в думите ти, но не му разбирам закономерността.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 02 Дек 2007, 21:47

Определено съм за първия ....... не клоня към никои от двамата.
:mhihi: човеко грешно си ме разбрал - дари и да не намалят данъците - не желая с моито одръжки да храня - крадци и безделници!!!
Относно избиването ............ никой не ми пречи докато не взема да гледа в моята чиния.А да и трябва да ходи изкъпан,без шалвари и забрадки,и ако иска да гледа новини на родния си език да си купи сателит.
А не да ми натрапват езика на хора,които 500г. са безчинствали,изнасилвали,грабили,палили ......... дори и нивата на дядо ти.
Забравих кой точно член беше от КРБ (Конституция на Република България)
.. "Официален език в РБ е ......" НАШИЯТ МАЙЧИН език - това кой ще го обясни на някой миснистри или на магазинерите в по-затънтените села,в които пише МАГАЗИН с "Ъ" накрая на думата.
Има случаи в такива села,когато българин отива до магазина за хляб и не му дават,защото не е казала "искам един хляб" на турски език

А сега ти ми кажи към кой етнос клониш???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 02 Дек 2007, 21:49

ДЗВЕРЧО, на последния въпрос ще ти отговоря много просто...
Хайде да направим експеримента, ти да останеш безработен за повече от 3 месеца(поне по документи) и да видим дали ще продължават да ти дават помощи както на циганите или ще ти ги резнат веднага ;) от там нататък след като си икономически грамотен можеш сам да си изградиш представата.. :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Дек 2007, 22:07

Туй, че нищо не отговорихте, ние го разбрахме, но вие двамата дали успяхте?

дали ще продължават да ти дават помощи
- бац Петко
не желая с моито одръжки да храня - крадци и безделници
- бац Венци
Кои ве братя. Кои хранят циганите и им дават помощи?
Циганите ли това или турците?

Или тея, за които гласувахте?
И защо го правят? Защото им стигаше циганите целокупно да гласуват за тях на изборите срещу заплахата за помощите им. Просто е. "Гласувай Асанчо за тоя, иначе другите щи спрат помощите и детските". И земи тез кебапчета за из път.

А сега... Сега им ги махат(помощите), от нова година. Защото вече не им стига циганите да гласуват за тях на изборите, а българите масово да НЕ гласуват.

Къде точно е проблема? Кого и как го правят на малоумен в случая?
Ако утре кажат "В селата печелят малко, там няма да се плаща ток, за гражданите - двоен ток" селяните ли ще изтрепем? Мама им и селяндури, на гърба ми ше лежат! И виновни ли са селяните, че всъщност няма да си платят тока, след като им дават? Може даже да снимат кир Михалаки да излиза от хоремага на небезизвестното село Чубра със запален електрически трион и да вика "мама ви и гражданчета, ни е ток не хабим, ей я на резачката ми на бензин, искате ли да ви я покажа отблизо?"

Точно тук е тъпата истина. А не в това, че пияни цигани с кирки имали клипчета в ютубето, или че главният цигански шаман призовавал на антибългарска война. Или че кланът брадичкови се сбили с инкасаторката щото им мерела тока. Лечението е просто. По жицата спира да тече ток, циганите нищо не могат да направят. След някой ден режат кабела, продават го, купуват с него дърва и готово - ток вече няма да има.
И ако не са те, има и достатъчно българи, готови за стотинки на мизерии и простотии.
Въпросът е кой и как се възползва от тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 02 Дек 2007, 23:13

Ти навлезе много дълбоко в политиката.
За електората - тва е много глупава работа - "предните нищо не направиха,че тея ли ще направят" и после се оплакват,че положението съвсем не става по розово .........
Мисля,че няма нужда да спорим повече ти сам писа,че някакви роми неискали да си плащат тока и скочили на бой на инкасаторката.
Лека за тва не е изтребване,както от начало си ме разбрал погрешно,а
ДИСИНТЕГРАЦИЯ
Приятна вечер ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Дек 2007, 8:42

По-скоро една екскурзия, мизеруват нали? Е аз съм готов да дам пари за екскурзия на едно циганско семейство някъде в европа ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Дек 2007, 9:01

По-скоро една екскурзия, мизеруват нали? Е аз съм готов да дам пари за екскурзия на едно циганско семейство някъде в европа

Да.
Миналата година в израелския парламент постъпи законопроект.
Не мога да цитирам сега точно името на евреина, който го предложи, но мога да го потърся.
Законопроектът беше: израелската държава да финансира - да го наречем експортирането - на 100 000 палестинци от граничните гета в република България завинаги с българско гражданство, вкл. да финансира закупуване на жилища за тях тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 03 Дек 2007, 9:29

:shock:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 03 Дек 2007, 9:57

а това гледали ли сте го :shock:

http://vbox7.com/play:743d23a0
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Дек 2007, 10:13

LeX написа:а това гледали ли сте го :shock:

http://vbox7.com/play:743d23a0

Бате, ти откри Адем Кенан.
И телевизия Скат разбира се. С дебилните й предавания.
За да съществува Атака й трябва да има такива турци и да ги показва. Даже и ако не са реални.
Ти Кенан по нормалните телевизии гледаш ли го?
По скат всеки следобед го дават. На фона на апокалиптична музика. Във вестниците й го има. Те го направиха известен. Съдиха го...
Другаде чат пат се появява, не е ясно по какви пътеки, но по скат той е като Осама Бен Ладен по ВВС.

Я да си вдигнат ръката тея, които познават членове на тая неговата демократична партия.
И ква е тая турска партия, дето призовава циганите на въоръжена борба....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 03 Дек 2007, 11:03

ДЗВЕРО за теб всичко е пропаганда - Атака снимали някакъв нагал турчин,за да станат известни :!:
Ти не вярваш и ти се струва нереално - отиди да живееш в Кърджали.
Имам един приятел от с.Ардино обл.Кърджали(май така се води),човека каза че му е писнало - 90% от населението на селото били турци.
Тия станаха супер нагли.
Ти ми разправяш за тоя тюрк,че СКАТ му измислили биография и го направили известен.
Човеко,огледай се малко.
Аз ти се чудя защо неискаш да признаеш,че положението никак не е розово?
Остана да кажеш,че благодарение на Турция нашата държава има това красиво име :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Дек 2007, 11:35

Wenzy написа:ДЗВЕРО за теб всичко е пропаганда - Атака снимали някакъв нагал турчин,за да станат известни :!:
Ти не вярваш и ти се струва нереално - отиди да живееш в Кърджали.
Имам един приятел от с.Ардино обл.Кърджали(май така се води),човека каза че му е писнало - 90% от населението на селото били турци.
Тия станаха супер нагли.
Ти ми разправяш за тоя тюрк,че СКАТ му измислили биография и го направили известен.
Човеко,огледай се малко.
Аз ти се чудя защо неискаш да признаеш,че положението никак не е розово?
Остана да кажеш,че благодарение на Турция нашата държава има това красиво име :!: :!: :!:

За пръв път ще ми е да ида в Кърджали и определено там ще се запозная с първия нечовек оттам.
Освен няколкото ми бивши приятелки оттам. Пребивавал съм, даже съм имал спречкване с турци.

Не схващам елементаристичното мислене.
Айде, абсолютния отказ на нормалния човек от държавнически подход както и да е.
Но искам да те питам, тебе Венци, тебе Петърчо, пък и останалите:
Ако теориетически една държава А отнеме от друга държава Б територия Х, то как ще задържи тя тая територия, населена с население от Б, т.е. по презумпция враждебно?
- ще ги изколи
- ще ги изсели
- ще ги приобщи с политически мерки?

Никоя държава, здрава в главата няма да направи 1 и 2. Поради простата причина, че хората са също ресурс, след като са политически и икономически под контрол нищо не пречи, че са малко различни. Те произвеждат продукт, а не земята на която са стъпили. Да видя американците да изселват иракчани или афганистанци? Ами. Сложиха по една база на всеки кладенец и петролопровод и предлагат работа на иракчаните. В полицията. В армията .В петролните кладенци. С висока заплата. Е, има и рск, ама иракчаните не го знаят а и трябв ада преживяват някак си.

Проблемът е че управлението прилага дезинтеграционен подход към малцинствата, често налагайки им обидни и грозни за техните обичаи задължения, като например да ходят в университет само с открити лица и без чалми или да им застроят старите гробища например - неща, които за нас са неразбираеми, а на нас спрямо тях пък обратното. Дава им безплатен ток, помощи, на ключови позиции назначава техни хора, като се знае тяхната силна принадлежност и е повече от ясно че стремежът ще бъде да назначават свои хора. Съответно те са настроени срещу нас, и ние срещу тях. Явно от този дезинтеграционен подход НЯКОЙ ПЕЧЕЛИ.

Естествено, че това се постига с пропаганда. Как да ги настроиш едни срещу други иначе. Ти не схващаш ли, че ако циганите и турците бъдат интегрирани в обществото, те също може да спрат да гласуват или най - малкото няма да са такава еднородна и управляема група! Докато са под страх са лесно управляеми.
Така че какво за чудене има че тея простотии са пропаганда. Силната държава си използва малцинствата. Американците мило и драго дават за емигранти. Няма по емигрантска държава. Австралия по интернет килим ше ти постелят да идеш там да бачкаш. Ние останахме 7 милиона и се чудим как да се изколим.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wenzy » 03 Дек 2007, 11:49

Моли си да не се стигне до там,както се чуваше,че турците в Кърджалийско искали да си правят федерация......ей така ще ползват територи,а как ще я задържат може само да гадаем .......
Приятен ден ДЗВЕР-че,аз отивам в залата то тоя спор ........ няма да свърши скоро :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 03 Дек 2007, 15:09

Wenzy написа:Моли си да не се стигне до там,както се чуваше,че турците в Кърджалийско искали да си правят федерация......ей така ще ползват територи,а как ще я задържат може само да гадаем .......
Приятен ден ДЗВЕР-че,аз отивам в залата то тоя спор ........ няма да свърши скоро :mhihi:

Абе незнам ама от малкото пъти за първи път съм съгласен с ДЗВЕР... Тая телевизия е пълен т..шак няма такава тъпа медия...Абе хора вие в кой свят живеете... Турците та турците... АБе тия простите хора по селата мислите ли че ше ходят да правят революция да отцепват Родопите и такива неща от България...Абе те според вас нямат ли си проблеми там или цял ден се чудят ква революцийка да заформят... Те хората нямат хляб да ядат пари а да не говорим за нещо друго да си мислят...На тия хора ако не се сещате им унищожиха бизнеса с тютюн и им казаха да си търсят някакъв друг начин да се издържат...Смешна работа... Няква малоумна медия тип Волен Сидеров ( между другото го познавам лично , и съученик на Майка ми е бил дори ).... Тоя човек не можахте ли да разберете че ви бара вътре дълбоко в раничките да ви позаболи да изохкате че да отидете да гласувате за него... Мислите ли че и да го изберат ше направи нещо съществено.. НЕ!!! Тоя дори няма обкръжение с което да управлява институция.. Смешен..Има само 20 годишни побойници при него, които скачат да се тепат в Парламента...Смешници...

Мога да ви кажа от личен опит... Баба ми е от едно село близо до Казанлък ( с.Ръжена )... Там съотношението Българи и Турци е 50/50 и мога да ви кажа че хората се разбират меко казано перфектно...Ходят си на празниците взаимно и плюса от цялата работа че са смесено насесление е че имат двойно повече празници да празнуват... Но сигурно СКАТ ако отидат и там ше вкарат яката интерига че седят хората в двата края на селото и искат да се изколят... СМЕШНИЦИ!!!
Между другото само! Като ходя там си пазарувам хляба на Български език въпреки че магазинерката е Туркиня ...

Защо изобщо се връзвате за Турците при условие че магалите ни ядат данъците, крадът ни, понякога скачат дори да ни бият... Няма проблеми... Скачайте на турците... Сигурно някои от вас живеят в нови апартаменти... Мога да ви кажа че почти на 100% работата по него е свършена от булшинството турци... Щото те ни ядат данъците... Хората си скъсват задниците като повечето от нас и плащат данъци а ги ядат мангустите гнусни!!!

Венци брат... Ти ако за цветнокожи визираш Турците верно си в голяма заблуда... Мога да ти кажа че цялата ми рода от страната на майка ми са руси и то много руси и със сини очи...Ако смяташ мангалите за турци щото всеки втори се смята за такъв тогава имаш грешна представа за хората... По лични впечатления мога да ти кажа че турците като цяло са светли хора също като българите...Незнам от къде е насадена тая представа за тая нация...
Там примерно мога да ти кажа че имат огромен проблем непоразличен от нашия...Ама там е доста болезнен поради простата причина че от тяхната държава искат да отделят част за Кюрдистан... Съмнява ме държава имаща тоя проблем да тръгне да го провокира в другата си съседка... Обори ме ако можеш... Честно казано турците ги интересува България до толкова че има място за инвестиции... ( примерно Магистрала Люлин... един пример просто да не давам многото )....

Може ли да се пусне такава тема просто нямам думи... От смешната СКАТ свалено филмче... Тоя канал съм си го махнал от телевизора че като видя Волен там и се изприщвам... ( Ама той си е прав... Като може да ползва тая черта на българина що да не я ползва )
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Дек 2007, 21:35

D3BEP написа:а. Американците мило и драго дават за емигранти. Няма по емигрантска държава.

Тук не преувели4аваш ли малко??? :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата