предложение за кола
Модератор: Общи модератори
предложение за кола
Здравеите виждам че това е форум за БМВ но все пак да ви попитам за едно обективно мнение, тъй като няма много такива форуми за коли.
Та какво бихте ми препоръчали да си взема каква кола за около 3000-4000лв. Да не има много голям разход нещо средно.
Мерси
Та какво бихте ми препоръчали да си взема каква кола за около 3000-4000лв. Да не има много голям разход нещо средно.
Мерси
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
то авто-форуми колкото искаш има.
за 3000-4000лв освен една астра.поне аз бих си взаел такава ако толкова пари отделях за кола.малко харчи,добре върви.не е кой знае колко луксозна ама може и да си намериш нещо по запазено с повече екстрички.ти си решаваш.чакай да видим какво ще кажат другите.мене иначе астрите ме кефят.особено комбитата са ми най-симпатични от семейството на астра.

за 3000-4000лв освен една астра.поне аз бих си взаел такава ако толкова пари отделях за кола.малко харчи,добре върви.не е кой знае колко луксозна ама може и да си намериш нещо по запазено с повече екстрички.ти си решаваш.чакай да видим какво ще кажат другите.мене иначе астрите ме кефят.особено комбитата са ми най-симпатични от семейството на астра.

8.32
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Ако не бяха направили Форд , Опел щеше да е най-тъпата кола ... тия две марки сега няма да ги коментирам . На твое място за тези пари бих си взел Е30 318 примерно , или ако си намеря някъде някое 324Д ... Не горят кой знае колко много ... Но все пак , ако не искаш БМВ , по-добре някоя френска - Рено Клио , Пежо - 306 , обаче Пежата са по-скъпички ... моторче около 1.2 , 1.4 ... Ситроен - не . Японски коли не ти препоръчвам , 'щото частите им са много скъпи . Иначе само за твоя информация - Нисан 2.0 Дизел гори 5.2/100л ...
Рено 19 , Клио
Пежо 106 , 205 дори , 405 също не е лошо
Фиат Уно , Типо някое ( в краен случай )
БМВ - Е30 - 316 , 318 , 324 Дизел
Ами това е от мен - вземи си баварец , няма да сбъркаш , и ще знаеш к'во караш
Повече няма да те убеждавам , ти си знаеш все пак .
BMW - Freude am Fahren
Рено 19 , Клио
БМВ - Е30 - 316 , 318 , 324 Дизел
Ами това е от мен - вземи си баварец , няма да сбъркаш , и ще знаеш к'во караш

BMW - Freude am Fahren
///M3 написа:ако не искаш БМВ , по-добре някоя френска - Рено Клио , Пежо - 306 , обаче Пежата са по-скъпички ... моторче около 1.2 , 1.4 ... Ситроен - не . Японски коли не ти препоръчвам , 'щото частите им са много скъпи . Иначе само за твоя информация - Нисан 2.0 Дизел гори 5.2/100л ...
Рено 19 , Клио
А леле майко! Пич, ти изброи всички коли в света, които НЕ ТРЯБВА да се купуват! Ако искате наистина да карате кола, избирайте от немските автомобилостроителни заводи! Опел определено е компромис, но ако прежалиш ръждата, няма да има проблеми! Форд също е извън класацията!
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
tsvet40 написа:А леле майко! Пич, ти изброи всички коли в света, които НЕ ТРЯБВА да се купуват! Ако искате наистина да карате кола, избирайте от немските автомобилостроителни заводи! Опел определено е компромис, но ако прежалиш ръждата, няма да има проблеми! Форд също е извън класацията!
Не , ти ПИЧ ше ме извиняваш ! Като гледам к'во си написал - кола от немските автомобилосторителни заводи - ок , обаче изключваш Форд , Опел , БМВ аз го давам като най-добър вариант ... Като махнем Порше и Мерцедес ( щото за 4000 лева трудно ше си купиш такава кола ), какво остана от немските - Аудиииии

Виж за к'ви пари говорим и тогава пиши

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз избрах 318
Ама гори малко повече от колкото очаквах ...
Сигурно, щото още не съм се нарадвал хехехе
Моите впечатления след 2-3 месеца обикаляне из автокъщите с баща ми са следните...
324д е луда работа само като запалиш и чуеш двигателя... (6 цилиндъра човече не е шега работа). А пък като се качиш да го натиснеш малко. Много добър дизел!!!! Трудно се намира, защото никой не иска да се раздели с такова нещо.
Голф 2 е корава кола ама само толкова
Евтина поддръжка. Зависи за какво ти трябва колата.
Астра, Вектра са другия вариант ако ти се кара нещо с повече екстри. (малко ръждясват забелязвам ама не е проблем)
Типо аз не съм виждал в нормално състояние... Извинявам се, кола от 91 с ръчен смукач (мога ли или не мога аз ...). Темпра ... Само внимавай да не се порежеш на някой ръб на таблото
Бавареца си е баварец наистина
ако ти се кара. Е частите не са като на голф, качеството си има цена.
Ако искаш да се возиш за 4000 може и 190Д,Е и те са бая корави коли! Със сигурност няма да те остави на пътя. Малко скъпи части обаче (разбираемо е).
Има разни Ескорти, Ориони за тия пари, но не се подлъгвай. Едно е30 може да зарови 3 поколения такива сигурно
. Фиестата става горе долу ама е много тясна и със слаби двигатели в тоя ценови диапазон.
Ауди 80 повечето са някакви гадни карбуратори, които яко ще те вкарат с горивото... да не говорим за подръжката.
Сеат Ибиса (преди 92) с двигатели на порше(16в алабала) биват, ако са в добро състояние. Но рядко се случва, защотото са ги цедили яко
(1.5 - 90 коня, 1.2 - 72 коня.. )
Има ланчии за тия пари, но нямам впечатления...
Много си купуват 205 и 106 напоследък хората, не знам какво им харесват...
Рено 19 ми е по-известно като Лайно 19
Японските коли са много добри ама им искат много пари за съжаление.
Вземи с теб някой с повече опит и успех!!!

Ама гори малко повече от колкото очаквах ...
Сигурно, щото още не съм се нарадвал хехехе
Моите впечатления след 2-3 месеца обикаляне из автокъщите с баща ми са следните...
324д е луда работа само като запалиш и чуеш двигателя... (6 цилиндъра човече не е шега работа). А пък като се качиш да го натиснеш малко. Много добър дизел!!!! Трудно се намира, защото никой не иска да се раздели с такова нещо.
Голф 2 е корава кола ама само толкова

Астра, Вектра са другия вариант ако ти се кара нещо с повече екстри. (малко ръждясват забелязвам ама не е проблем)
Типо аз не съм виждал в нормално състояние... Извинявам се, кола от 91 с ръчен смукач (мога ли или не мога аз ...). Темпра ... Само внимавай да не се порежеш на някой ръб на таблото

Бавареца си е баварец наистина

Ако искаш да се возиш за 4000 може и 190Д,Е и те са бая корави коли! Със сигурност няма да те остави на пътя. Малко скъпи части обаче (разбираемо е).
Има разни Ескорти, Ориони за тия пари, но не се подлъгвай. Едно е30 може да зарови 3 поколения такива сигурно

Ауди 80 повечето са някакви гадни карбуратори, които яко ще те вкарат с горивото... да не говорим за подръжката.
Сеат Ибиса (преди 92) с двигатели на порше(16в алабала) биват, ако са в добро състояние. Но рядко се случва, защотото са ги цедили яко

Има ланчии за тия пари, но нямам впечатления...
Много си купуват 205 и 106 напоследък хората, не знам какво им харесват...
Рено 19 ми е по-известно като Лайно 19

Японските коли са много добри ама им искат много пари за съжаление.
Вземи с теб някой с повече опит и успех!!!
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Пич,според мен за около 4000лв както казваш,бих те посаветвал да вземеш 324д.Върви добре,гори малко,евтина подръжка,не ръждясва много,комфорт,здрав мотор.Ти искаш малко да гори и ето.Аз искам да си купя FIAT UNO TURBO(от новия модел).МНОГО евтини части спрямо един ОМРЯЛ ГОЛФ
.И върви да си е** м******.[steeN] ти май сънуваш приятелю.Частите за голф въобще не са евтини.Astra по съм съгласен.Плюс това частите на ГОЛФ са по скъпи от на Е30-ка.Така че не фънтазирай ако обичаш 

аз мисля ,че Е30 318i е наи-добре , горенето не е толкожа от кубиците ,колкотоот броя на цилиндрите , 320 е супер но почти винаги е "ШЕСТАК" има дазе и някои аномалии каот Е34 525,коеот гори по малко от 520
ако няма да е БМВ мерседес 190 е сууууууупер. пак е задно ,пак е немско,пак е мощно
. мозе и да е дизел 3.0 например , много е икономичен или 2.5 ТД ауууууууууп
. Форд винаги е много практично , но парите са малко са хубав Форд . ако намериш фиеста XR........... 120 или 130 коня , много е бърза, ако и тва не става .......... вземи рено клио 1.8DOHC 136 коня (една истинска пържилка
) , само дано не ти се наложи да купуваш много части , защото са много скъпи . а опела според мен няма никакъв спортен дух... и няма да прави кеф ,колкото горе изброените.аз с тея пари бих купил Е23 или Е28

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Точно двигателя М21 който се монтира на 324Д,ТД и 524Д,ТД не е от най-здравите
Добър е ако намериш читава, защото много често са с пукнати или лепени цилиндрови глави, така че ако се спреш на такова най-добре да го закараш на рентген.324Д не е от най-вървящите дизели, по-добре избери турбинирания вариант на двигателя, на Е30 ми се струва че доста добре ще върви с него.

Добър е ако намериш читава, защото много често са с пукнати или лепени цилиндрови глави, така че ако се спреш на такова най-добре да го закараш на рентген.324Д не е от най-вървящите дизели, по-добре избери турбинирания вариант на двигателя, на Е30 ми се струва че доста добре ще върви с него.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
За толкова пари,най-доброто което можеш да купиш е БМВ324тд/д,ако не си навит на БМВ
Искаш ефтино
Вземай Голф 2 ГТД НОВ ВНОС ОТ ГЕРМАНИА!!! и се возкай тънко.Искаш возия
МБ 123,но поне 240Д или най-добре 300Д,железни са,но вече трудно се намират читави.
Каквото и да си купиш - късмет!

Каквото и да си купиш - късмет!

- Chakal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W220
- Мечтае да кара: не мечтае, кара я.
- Детайли за колата: мазен курбан
стига плюхте по Голфовете имам един GTD - турбетка и съм много доволен за 150 лв му смених цялата предница преди 3 години , за това време сме му навъртяли около 30-35к км. само градско
никакъв проблем с колата , гори ми около 6 градско накладките (предни) са 30 лв. съединителя за турботата е около 60-70 лв. а за нормалния дизел е около 35-40 лв. друго не съм сменял , но като цени голфа е много приемлива кола , а ако става дума за по-голяма кола Вектрата също е много добър вариант за тези пари , примерно може да се вземе 1.7 ТД ...

нафта в кръвта ...
Аз лично бих си взел 320-ка ама шестака доста гори ,компромисен вариант е 318-харчи доста по-малко гориво и хич не върви зле!324д според мен не върви много ,но пък и не гори много и все пак е нафта!(до тук ставаше въпрос за Е30).Ако не си се ориентирал към БМВ може да си вземеш за тия пари и доста запазена Астра ,1.8 двигателя е много пъргав ,аз лично съм се убедил в това!Може и Вектра да си вземеш ,не са много здрави но са им сравнително евтини частите и с 2.0 мотора вървят доста прилично ,но аз не бих се ориентирал към точно тази кола.Пасата е може би най-евтината от що годе горен клас колите и не лоша ,но забрави за спортно каране и не се надявай на голям лукс!Определено Мерцедес Е190 е много добър избор ,колата е страшно здрава и надеждна ,но ако искаш да не гори много трябва или дизел или 1.8 бензин.Дизелите на МБ от това поколение са много надеждни и карат по 1млн. километра.Ако прежалиш парите за бензин може и 2.0 да си вземеш ,а между него и 1.8 има много голяма разлика(от личен опит ти го казвам).Ауди 80 може да си намериш доста добро за 3500-4000 ,а и моделът е доста популярен.Разхода на гориво обаче е проблем ,а пък ако е и куатро съвсем!Но определено след Е30-ка или Е190 според мен се нарежда Ауди80 ,колата е много добра за парите си ,само не си взимай В4 ,щото съм чувал че имат по-ниско качество на изработката от стандартното 80.
Във всеки случай ,ако толкова се притесняваш за разхода на гориво можеш да си вземеш дазова уредба ,която при инжекционите не намалява драстично мощността и колата ти ако е например МБ Е190 2.3 на газ ,ше върви повече от 2.5д а ще гори горе-долу същата сума ,така че помисли и ъспех в избора
п.с и все пак помни че ако си вземеш БМВ ще направиш наи добре!
Във всеки случай ,ако толкова се притесняваш за разхода на гориво можеш да си вземеш дазова уредба ,която при инжекционите не намалява драстично мощността и колата ти ако е например МБ Е190 2.3 на газ ,ше върви повече от 2.5д а ще гори горе-долу същата сума ,така че помисли и ъспех в избора

п.с и все пак помни че ако си вземеш БМВ ще направиш наи добре!

But does a human form display to those who dwell in realms of day
- 54321
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 316 m43b19
Ясно е,че за 4000лв. ще си вземеш кола с която ще направиш компромиси и ще трябва да решиш какво точно искаш: евтини части,икономичност,лукс,вървеж. Опела наистина е компромис от към спортен дух и лукс, но като изключим гнилоча поддръжката му е незначителна е не разчитай да си вземеш много читава астра за тези пари , но за 5к.(VW и Ford са аналогични, но с още повече компромиси от към интериор особено VW), При Audi нещата седят по друг начин от към дизайн , имат доста приятно купе, но май когато става въпрос за мотор и окачване
, за да не пиша много дълъг пост бих ти препоръчал дизелов Ford, 1.8D моторите са доста прилични и харчат доста малко.

- Chakal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W220
- Мечтае да кара: не мечтае, кара я.
- Детайли за колата: мазен курбан