Съвет за обезвъздушаване на М40B16.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Съвет за обезвъздушаване на М40B16.
Здравейте колеги!
Смених термостата и при обезвъздушаването се случи следното:
Оставих пробката отворена и започнах да наливам антифриза, като в последствие запалих мотора, за да поема по-бързо антифриза.Течноста започна да загрява и на моменти през пробката започнаха да излизат редувайки се течност и въздух.Разбира се кагато въздуха свършваше, завивах пробката и така докато налях целия антифриз, който бях източил.
Това което ме учуди е, че когато всичката течност беше налята и мотора беше загрял, отвихах пробката и я махах, а от там нищто не излизаше, в случай че течноста циркулираше, понеже виждах в отвора за наливане как шурти от входната магистрала под гърловината.
Значи ли това че е успешно обезвъздушена?!
Ако разбирате какъв е проблема, моля светнете ме.
10Х!
Оставих пробката отворена и започнах да наливам антифриза, като в последствие запалих мотора, за да поема по-бързо антифриза.Течноста започна да загрява и на моменти през пробката започнаха да излизат редувайки се течност и въздух.Разбира се кагато въздуха свършваше, завивах пробката и така докато налях целия антифриз, който бях източил.
Това което ме учуди е, че когато всичката течност беше налята и мотора беше загрял, отвихах пробката и я махах, а от там нищто не излизаше, в случай че течноста циркулираше, понеже виждах в отвора за наливане как шурти от входната магистрала под гърловината.
10Х!
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Re: Съвет за обезвъздушаване на М40B16.
///М Теchnic написа:Здравейте колеги!
10Х!
Колега,ас съм с 6-так...ама ве4е 2ра седмица немога да го обезваздуша как треа...ужас ходих на майстори и ништо...се едно и сашто...ням парно един пат загрява друг пат не6тет рети пат ниски обороти четварти пат сама се форсира...незнам ве4е кво да правя...главата ми се подпали...
Извинете ме за ОФТОПИКА!Ама исках да си излея душата - ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Нивото със сигурност ще е 4-ри пръста под COLD, заради техническите загуби при източването и наливането.Утре ще долея и пак ще пробвам.
Межу другото, има още една пробка за обезвъздушаване, тя е на корпуса на термостата, също подпомага операцията, но при загрял мотор, когато големия кръг е отворен.Стягайте я премерено,че се цепи корпуса.
Межу другото, има още една пробка за обезвъздушаване, тя е на корпуса на термостата, също подпомага операцията, но при загрял мотор, когато големия кръг е отворен.Стягайте я премерено,че се цепи корпуса.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
За по-голяма сигурност може да оставиш колата под наклон докато доливаш антифриз (предницата да е на по високо), сипваш смело до горе, после като пофорсираш малко с отворена пробка ще излезе ненужното 
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
5 мнения
• Страница 1 от 1