BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zvetiko написа:Чудя се дали заради това не ми се отчитат правилно литритеИ при новият чип положението е същото.
И защо има разлики -еднакви коли,еднакъв BMW номер на щекера,чипа и при двамата е оргинален.За мен има само едно обяснения-борда сам да сменя данните.Да кажем пълниш резервоара до горе и стойността на даден адрес се променя.
Бате, може би тоя корекшън фактор има нещо общо с тия числа.
Можи би след калибриране тея числа се променят

Скоро ми идва моя борд и ще експериментирам

имаме по-пълна информация

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
zAcK написа:zvetiko написа:Чудя се дали заради това не ми се отчитат правилно литритеИ при новият чип положението е същото.
И защо има разлики -еднакви коли,еднакъв BMW номер на щекера,чипа и при двамата е оргинален.За мен има само едно обяснения-борда сам да сменя данните.Да кажем пълниш резервоара до горе и стойността на даден адрес се променя.
Можи би след калибриране тея числа се променят![]()
Скоро ми идва моя борд и ще експериментирами ще
Ти ми даде идея

А можеш ли да помислиш как може да се промени функцията на бутон ЛИМИТ,от кой адрес взима информацията и как да се измени-по фабрична калибровка трябва да сигнализира когато скоростта се превиши с 5 км ,реално го прави при превишение с 7-8 км ,според мен е по-добре да сигнализира на колкото си го нагласил.Да кажем в София радарите са нагласени на 80км,моят борд съм го нагласил на 69 за да ми изпищи на 75,ама защо да ги правя тези сложни сметки.

П.П. Сега се сещам нещо-би трябвало от №10 да се задава корекшън фактора за скоростта,но за съжаление нищо не може де се променя с бутоните на борда.Стойноста ,която се изписва е 0.97,ако се направи на 1 може би ще стане това ,което искам.

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Айде и някой по умен да направи това отопление при паркирано кола да стане пълна трансформацията на борда![]()
http://www.bmwe34.net/e34main/upgrade/ventilation.htm
Пък ако го направи и със снимков материал ще е чудесничко
това щеше да е следващото нещо което щях да правя ....
ама просто нямам време да се занимавам с колата
надявам се като се пооправи времето напролет да мога да се захвана малко ис нея...
до колкото си спомням обаче като четох по темата и успях да разбера че това като му се сложи само едно най обикновенно реле ще може да ти управлява вентилатора на парното кога да се включва - като задаваш време от борда
ама за да почне да топли през зимата мисля че трябва да се монтира и т.н. печка - която представлява ел. нагревател.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
борд
нямам думи . колегата ЗАК е пример за подражание. неговото упорство събуди и в мен желание за голямия борд. наистина нямам думи.а сега давайте борд а колегата ЗАК- чип
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
JANI написа:и аз има борд вече благодарение на колегата стони , надявам се всичко да е ок и да тръгне , освен кодинг плуга , трябва да избия дъното на таблото за да може да влезне големия борд , какво друго трябва за да не притеснявам излишно колегите
Ако не светне РРРР ,преди да си сложил кодинг плуга,трябва да подадеш захранване на борда и да запоиш крачетата за кодинг плуга.
ZACK е човека който ме зарази с бордовата мания и вече е реалност ...тенкю заки

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:zvetiko написа:Чудя се дали заради това не ми се отчитат правилно литритеИ при новият чип положението е същото.
Можи би след калибриране тея числа се променят![]()
Скоро ми идва моя борд и ще експериментирами ще
Днес пробвах-в №20 смених 1000 на 1100 ,но в 17 нищо не се промени.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zvetiko написа:Е,да не забравяме ,че BMW5820iA е човека в основата на това,да имаме голям борд на колите си.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
JANI написа::help:сега 4етох темата и на едно място пишеше че на моделите 525 и нагоре само подаваш ток към 17 и тръгва и моля кажете ми къде е тоя 17 пин за да му подам ток, помагайте че компа ми е на седалката и нямам търпение да го сложа вече
няма такова нещо ....че само на 525-ците го имало...
нали писах по горе че не намерих никъде нито реле нито букса под задната седалка и си го свързах с пин9 и пин17 (мост с бушон 5 ам)
даже мисля део го беше свързал с + на касетофона(CD-то)
пин-новете са на самата букса за борда (с многото кабели)до касетофона
...даже мисля че са надписани първите и последните(4 кабела)

- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
zAcK написа:zvetiko написа:Е,да не забравяме ,че BMW5820iA е човека в основата на това,да имаме голям борд на колите си.
![]()
сори на BMW5820iA ,че не изказах и на него благодарности

няма надписано аз затова питам как откъде се брои за да намеря нужните пинове щото ми мирише че ако объркам и подам 12в не където трябва ще си търся нов бордthe_gate написа:JANI написа::help:сега 4етох темата и на едно място пишеше че на моделите 525 и нагоре само подаваш ток към 17 и тръгва и моля кажете ми къде е тоя 17 пин за да му подам ток, помагайте че компа ми е на седалката и нямам търпение да го сложа вече
нали писах по горе че не намерих никъде нито реле нито букса под задната седалка и си го свързах с пин9 и пин17 (мост с бушон 5 ам)

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
JANI написа:няма надписано аз затова питам как откъде се брои за да намеря нужните пинове щото ми мирише че ако объркам и подам 12в не където трябва ще си търся нов бордthe_gate написа:JANI написа::help:сега 4етох темата и на едно място пишеше че на моделите 525 и нагоре само подаваш ток към 17 и тръгва и моля кажете ми къде е тоя 17 пин за да му подам ток, помагайте че компа ми е на седалката и нямам търпение да го сложа вече
Буксата под задната седалка я има,само разгледайте по-внимателно -между кутията на бушоните и борда на седелката.