BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Дек 2007, 18:36

JANI написа:
the_gate написа:
JANI написа::help: :help:сега 4етох темата и на едно място пишеше че на моделите 525 и нагоре само подаваш ток към 17 и тръгва и моля кажете ми къде е тоя 17 пин за да му подам ток, помагайте че компа ми е на седалката и нямам търпение да го сложа вече

няма такова нещо ....че само на 525-ците го имало...
нали писах по горе че не намерих никъде нито реле нито букса под задната седалка и си го свързах с пин9 и пин17 (мост с бушон 5 ам)
даже мисля део го беше свързал с + на касетофона(CD-то)
пин-новете са на самата букса за борда (с многото кабели)до касетофона
...даже мисля че са надписани първите и последните(4 кабела) ;)
няма надписано аз затова питам как откъде се брои за да намеря нужните пинове щото ми мирише че ако объркам и подам 12в не където трябва ще си търся нов борд :mhihi:

Буксата под задната седалка я има,само разгледайте по-внимателно -между кутията на бушоните и борда на седелката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 16 Дек 2007, 18:42

говориш за някъв блок зад шофьора под седалката , как да позная кое е точната букса , ина4е другото доста нагледно е показано ама това няма и една снимка и затова питам къде да ровя и какво да свържа , извинете ме за въпросите , иначе смея да твърдя 4е съм технически грамотен но просто нещо което не съм правил до сега ме е шубе без да пиатам да човъркам ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Дек 2007, 19:07

JANI написа:
the_gate написа:
JANI написа::help: :help:сега 4етох темата и на едно място пишеше че на моделите 525 и нагоре само подаваш ток към 17 и тръгва и моля кажете ми къде е тоя 17 пин за да му подам ток, помагайте че компа ми е на седалката и нямам търпение да го сложа вече

няма такова нещо ....че само на 525-ците го имало...
нали писах по горе че не намерих никъде нито реле нито букса под задната седалка и си го свързах с пин9 и пин17 (мост с бушон 5 ам)
даже мисля део го беше свързал с + на касетофона(CD-то)
пин-новете са на самата букса за борда (с многото кабели)до касетофона
...даже мисля че са надписани първите и последните(4 кабела) ;)
няма надписано аз затова питам как откъде се брои за да намеря нужните пинове щото ми мирише че ако объркам и подам 12в не където трябва ще си търся нов борд :mhihi:

Буксата под задната седалка я има,само разгледайте по-внимателно -между кутията на бушоните и борда на седелката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Дек 2007, 19:26

JANI написа:говориш за някъв блок зад шофьора под седалката , как да позная кое е точната букса , ина4е другото доста нагледно е показано ама това няма и една снимка и затова питам къде да ровя и какво да свържа , извинете ме за въпросите , иначе смея да твърдя 4е съм технически грамотен но просто нещо което не съм правил до сега ме е шубе без да пиатам да човъркам ;)

Под задната седелка,от ляво се намира блока,със стрелка съм показал къде е буксата(може и да е на пода между кутията на бушоните и борда на седелката,с 4 дупки).Свързваш през кабел с бушон 2 и 4.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 16 Дек 2007, 20:44

zvetiko написа:
JANI написа:говориш за някъв блок зад шофьора под седалката , как да позная кое е точната букса , ина4е другото доста нагледно е показано ама това няма и една снимка и затова питам къде да ровя и какво да свържа , извинете ме за въпросите , иначе смея да твърдя 4е съм технически грамотен но просто нещо което не съм правил до сега ме е шубе без да пиатам да човъркам ;)

Под задната седелка,от ляво се намира блока,със стрелка съм показал къде е буксата(може и да е на пода между кутията на бушоните и борда на седелката,с 4 дупки).Свързваш през кабел с бушон 2 и 4.

Изображение

точно там е където е червената стрелка- ... бъркаш озад ... ровиш...

ще я напипаш... ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Дек 2007, 13:53

aaaaaaaaaaa не мога да отворя скапания борд, омагайте бързо 4е кат са изнервя и ще го счупя , отвих болчетата , отвори се малко ама не ще да излезне нещо държи и не ми се напъва да не остана без него , ина4е на 17 пин как да пусна ток само като е на контакт или постоянно 12в

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 18 Дек 2007, 14:06

JANI написа:aaaaaaaaaaa не мога да отворя скапания борд, омагайте бързо 4е кат са изнервя и ще го счупя , отвих болчетата , отвори се малко ама не ще да излезне нещо държи и не ми се напъва да не остана без него , ина4е на 17 пин как да пусна ток само като е на контакт или постоянно 12в

ми моето си пуснах ток от пин9(постоянен+)....обаче с бушон ;) за всеки случай

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Дек 2007, 14:36

моя компо е нещо различен има бая платки и не виждам как ще се запоят тея кра4ета , ето вижте и моля помагайте

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 18 Дек 2007, 15:22

Нищо не му е различното бре нали ти казах снощи.Па ако те е страх земи едно тубе кармъзъ вино и така ще ти го сложа че нмож ма изкара от гаража :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Дек 2007, 16:39

ooooooooвино колкото искаш нямаш никакви проблеми ама наистна няма да можеш да излезнеш 4е виното бая :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Дек 2007, 17:22

няма да успея сам , :( до сега се мъчих с малък поялник ама нещо треперя , и тея дуп4ици се мърдат само :mhihi: ше взема да му направя неква беля , ама нещо ме е шубе да дам на някой пи6ман сервиз да ми бара г.борд :mhihi: да не ми угелпят нещо , оффффф при мене нищо не става от първия път само темпомата стана от раз :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Дек 2007, 17:26

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ма и ти си се филмирал. Само пази борда
да не го пренагрееш, че да не му окапят пистите :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна zAcK на 18 Дек 2007, 17:32, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Дек 2007, 17:31

пии едно малко да ти се успокоят ръцете :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 18 Дек 2007, 19:01

JANI написа:няма да успея сам , :( до сега се мъчих с малък поялник ама нещо треперя , и тея дуп4ици се мърдат само :mhihi: ше взема да му направя неква беля , ама нещо ме е шубе да дам на някой пи6ман сервиз да ми бара г.борд :mhihi: да не ми угелпят нещо , оффффф при мене нищо не става от първия път само темпомата стана от раз :mhihi: :mhihi:

Дай го в някой GSM сервиз.Ако го правиш сам освен тинол ти трябва и флюс.Крачетата най-добре ги дръж с пинсета или малки клещички ,докато запоиш първото краче.Накрая прегледай с лупа да не замажеш две съседни крачета и както Зак ти каза,гледай да не прегрееш платката. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 18 Дек 2007, 19:57

готово, сега се прибирам направиха го , остава 3бр лампи за осветлението и плуга и е готов :D

ПредишнаСледваща

Назад към E34