525 ТДС изведнъж не иска да запали.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_Man1974
- Потребител
-
525 ТДС изведнъж не иска да запали.
Здравейте колеги, от скоро имам 525 ТДС 99г. сичко беше ОК до днес, когато за 2 часа оставих колата да и работят авариините светлини и после след това неможах да запаля.
Какав е случая: когато дам на контакт, всичко светва както си му е реда свещите подгряват нормално и изгасват, другите нешта също си светят нормално, само че като завъртя ключа се чува едно чаткане, и премигват уредите на таблото и радиото премигва и клдисплея на климатроника , също фароветв светкат и загасят, жсе едно включвам къси/дълги. Ако някои може да помогне пишете че сега по празниците никои сервиз не работи а колата ми е на улицата и се тревожа за нея!
Какав е случая: когато дам на контакт, всичко светва както си му е реда свещите подгряват нормално и изгасват, другите нешта също си светят нормално, само че като завъртя ключа се чува едно чаткане, и премигват уредите на таблото и радиото премигва и клдисплея на климатроника , също фароветв светкат и загасят, жсе едно включвам къси/дълги. Ако някои може да помогне пишете че сега по празниците никои сервиз не работи а колата ми е на улицата и се тревожа за нея!
БМВ 525ТДС е супер машинка!
Дори и да не го сменяш вземи го зареди, че ако го караш като мен само на къси разтояния ... друго не можеш да очакваш. Просто е паднал - замери с един уред като работи колата какво му е напрежението ако е от 13.5 волта нагоре значи зарежда нормално. Ако пак го направи тоя номер - смяна акумулатор.
Доста кончета в един обор.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
И на мене ми се случи същото вчера,само че на една автомивка,като я миха вътре и около 40 минути светеха лампичките вътре,после същите симптоми и не можах да пална
Взеха ток от друга кола та запалих,ще трябва да сменям и аз акумолатор май

Взеха ток от друга кола та запалих,ще трябва да сменям и аз акумолатор май

Re: 525 ТДС изведнъж не иска да запали.
Здравей колега, на мен ми се случи същото преди около 10 дена. Купих нов акумулатор и всичко си е наред вече.Отиди някъде да проверат да нямаш оттечка някъде, ако нямаш оттечка направо бягаи за нов акумулатор и проблема ще ти се реши.
Поздрави
Поздрави
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Стига с тея нови акумулатори де
,
те да не са по 2 лв., просто го зареждаш и готово, а и никой не ви кара да мигате по цял ден, не че и аз не го ядах тоя дебелия преди една две седмици.

те да не са по 2 лв., просто го зареждаш и готово, а и никой не ви кара да мигате по цял ден, не че и аз не го ядах тоя дебелия преди една две седмици.
- BMW_Man1974
- Потребител
-
Пичове оправих си машинката сичко е ок, сложих един стар акумолатор 74А.ч. и запали перфектно, сега щте си заредя стария акумолатор и сичко ще е ок, иначе питах в Бош Киров, за нов и ми казаха цени дето ми се зави свят Бош 95Ампер часа 337 лв. МегаВат 95Амперчаса 250лв. малко е скъпичко но ако ми направи тоя номер пак ще се наложи да купувам... нема как:)
БМВ 525ТДС е супер машинка!
- sambeto
- ентусиаст
-
Я вижте какво ми се случи на мене,значи давам на контакт сутринта,изчаквам да угасне лампичката за подгряването,и завъртам да запаля,обаче нищо
въобще не нищо не се завърта,все едно не съм завъртял ключа.Така пробвах 3-4 пъти,пак давам на контакт,лампата за подгряване и пак никакъв звук.
На петия път се завъртя там джаджата,ама не мога да запаля,и почнаха да мигат и другите лампички на таблото,накрая остана да свети лампата на акумулатора (едно такова червено с + и -,да се надяваме че е акумолатора).
Та въпроса ми е акумулатор ли е или подгряващи свещи?
Тоя номер ми го прави и на една автомивка,пак се разсветиха тия лампи,та ми даваха ток и тогава запалих
Мерси предварително!

На петия път се завъртя там джаджата,ама не мога да запаля,и почнаха да мигат и другите лампички на таблото,накрая остана да свети лампата на акумулатора (едно такова червено с + и -,да се надяваме че е акумолатора).
Та въпроса ми е акумулатор ли е или подгряващи свещи?
Тоя номер ми го прави и на една автомивка,пак се разсветиха тия лампи,та ми даваха ток и тогава запалих

Мерси предварително!

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Първо провери закрепването (стягането) на клемите към акумулатора. Ако са на ред го зареди, ако не става го смени с нов.
Чак след това тръгни на проверка през стартера, бендикса и т.н., което едва ли ще се наложи.
Освен твоя случай с лампите друга възможна реакция на таблото при голям моментен разход на ток при стартиране е да не функционира нищо по него но колата да си работи нормално. След изключване и на ново палене всичко се оправя.
Та с други думи проблема е в и окло акумулатора
Чак след това тръгни на проверка през стартера, бендикса и т.н., което едва ли ще се наложи.
Освен твоя случай с лампите друга възможна реакция на таблото при голям моментен разход на ток при стартиране е да не функционира нищо по него но колата да си работи нормално. След изключване и на ново палене всичко се оправя.
Та с други думи проблема е в и окло акумулатора

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Tabakovi4 написа:da te pitam nekvi dr problemi ima6 li s tozi tds 6tot 6e mi dokarvat ili 520i and 525tds ta 6te se pobarkam koe da izbera 4eta forymi kvo li ne i 6te otka4a
Първо кирилицата, а после БЕНЗИНААААААААААААА

- sambeto
- ентусиаст
-
Tabakovi4,първо пич вземи да пишеш на Български,че ми вадиш очите като чета
А иначе проблеми като с всяка една карана кола,сменяш това онова и заспива,аз лично съм много доволен от ТДС-а,а колкото до въпроса 520i или 525 ТДС има тооолкова много изписано в раздела,че да четеш цял ден,мнения няма да давам всеки сам си преценява
pazokolarov,проблема се оказа в акумулатора,днеска взех един VARTA 95ah, 800 пусков ток,сега пали супер при -12 градуса в Варна.
Казаха ми че са много добри тая марка,по добри били от Bosch и Exide.
Ако някой го интересува,цената му е около 330 свежи лева,понеже аз го взех с отстъпка

А иначе проблеми като с всяка една карана кола,сменяш това онова и заспива,аз лично съм много доволен от ТДС-а,а колкото до въпроса 520i или 525 ТДС има тооолкова много изписано в раздела,че да четеш цял ден,мнения няма да давам всеки сам си преценява

pazokolarov,проблема се оказа в акумулатора,днеска взех един VARTA 95ah, 800 пусков ток,сега пали супер при -12 градуса в Варна.
Казаха ми че са много добри тая марка,по добри били от Bosch и Exide.
Ако някой го интересува,цената му е около 330 свежи лева,понеже аз го взех с отстъпка

13 мнения
• Страница 1 от 1