BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Дек 2007, 15:20

Хайде и аз да се похваля, купих си големия борд. Сега седи отворен и утре ще му запоявам крачета + чакам Zack-чо за 1 кодинг плъг да прати, ама нещо се загуби тоя човек и май след нова година ще монтирам. :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 28 Дек 2007, 16:11

Само да отбележа, че ролята на Coding Plug-a е да слага едни маркери пред подадената от ECU-то информация. Така компютъра я инициализира правилно. Не извършва никакви кой-знае функции, за да се дават 70 лева :)
Може от коли да не разбирам, ама щом става въпрос за електроника или програмиране съм насреща :)
Само някой ако може да свали тези показатели от тази функция и аз ще мога да се включа с програмирането на тези чипове ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 28 Дек 2007, 16:15

piNky написа:Само да отбележа, че ролята на Coding Plug-a е да слага едни маркери пред подадената от ECU-то информация. Така компютъра я инициализира правилно. Не извършва никакви кой-знае функции, за да се дават 70 лева :)
Може от коли да не разбирам, ама щом става въпрос за електроника или програмиране съм насреща :)
Само някой ако може да свали тези показатели от тази функция и аз ще мога да се включа с програмирането на тези чипове ;)

Върни се по-назад в темата май беше 20-та стр. Зак ги програмира тези чипове само дето го няма нещо тези дни. А колегите са пуснали няколко хекс редички с данните които трябва да са на чипа. На мен ми трябват тези за тдс след 93 г. Zvetiko ги е дал данните само трябва да се вкарат в чипа и чипа да се сложи на подложка която подложка да може да се сложи върху крачетата които се запояват за платката.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 28 Дек 2007, 17:57

Zubcho написа: чакам Zack-чо за 1 кодинг плъг да прати, ама нещо се загуби тоя човек и май след нова година ще монтирам. :D

закчо беше в неизвестност да си прави бмв-то и да пие вино... :mhihi: ...и не вдигаше тела,май беше зацапал свещите :mhihi: :mhihi: :drinking:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 29 Дек 2007, 0:25

На мен ми требе преди 93-та. Само някой да ги даде и ще си го програмирам сам :)
Както казах, ако трябва помощ за програмирането на чип-а ще сглобя в бързината един програматор :)
Препоръчвам ви и при запояването задължително да използвате цокъл, защото често чиповете се повреждат от високата температура на поялника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 29 Дек 2007, 13:52

Пинки, в страниците по назад има постове със данните ;)
Погледни ги и ако можеш да направиш нещо по въпроса пиши едно ЛС да се видим след НГ да ме оборудваш и мен :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от piNky » 29 Дек 2007, 21:22

Проблем за записването няма. Ама за моя модел - до 93-та ги няма стойностите. (Не гледай, че в профила пише 94 .. не е)
Аз след малко заминавам малко на почивка и ще се върна някъде към 5-ти предполагам. Така че ще оправим работата :)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 02 Яну 2008, 15:06

Моя за нова година му изших 21 и познайте кво изписа :mhihi: :mhihi: :mhihi: Явно секи път при въвеждане на 21 се скапва чипа :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 02 Яну 2008, 16:18

dinozab написа:Моя за нова година му изших 21 и познайте кво изписа :mhihi: :mhihi: :mhihi: Явно секи път при въвеждане на 21 се скапва чипа :confused:

Значи и двамата чакаме Зак да излезне от алкохолния делириум :mhihi: :mhihi: и да ни направи по 1 coding plug ;)

Аватар

Мнение от dinozab » 04 Яну 2008, 10:17

Zubcho написа:
dinozab написа:Моя за нова година му изших 21 и познайте кво изписа :mhihi: :mhihi: :mhihi: Явно секи път при въвеждане на 21 се скапва чипа :confused:

Значи и двамата чакаме Зак да излезне от алкохолния делириум :mhihi: :mhihi: и да ни направи по 1 coding plug ;)

Сигорно към март месец ще се освести на кой свят е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Яну 2008, 15:42

dinozab написа:Сигорно към март месец ще се освести на кой свят е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Няма бре. Довечера преди да се напия ще гледам да направя един-два кодинга :mhihi: :mhihi:
Ти тества ли тоя дето ти го пратих и ко стана с тоя изтрития :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 04 Яну 2008, 17:29

zAcK написа:
dinozab написа:Сигорно към март месец ще се освести на кой свят е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Няма бре. Довечера преди да се напия ще гледам да направя един-два кодинга :mhihi: :mhihi:
Ти тества ли тоя дето ти го пратих и ко стана с тоя изтрития :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не съм още бре то много студено още не съм го махнал тоя изтрития да ти го прата.Утре ще ги смена или другиден и ще видим и ако не бачка в понеделник ти ги пращам и двата пияно вале такова :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 04 Яну 2008, 21:08

zAcK написа:

Чакам с най-голямо нетърпение да получа ЛС и да ми кажеш, че е готов чипа :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Яну 2008, 17:54

Aбе zAcK пак се загуби и никав го няма май верно към март да го чакаме :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Яну 2008, 18:52

Zubcho написа:

Aбе zAcK пак се загуби и никав го няма май верно към март да го чакаме :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Утре по обяд в Бизнес Парка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34