БМВ = баланс, или защо съм фен на марката

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 05 Яну 2008, 12:00

Penchev написа:С Шаро,Лок-Тар-а и Росен Коларов се возихме в на Шаро новата Х5-ца в четвъртък вечерта нагоре след Е30-ските по Витоша.Много стабилна е на снега ,но е абсолютно безинтересна :help: Това е скука бе :mhihi: А Е30-ските на Виктор Газара,Сашо Лекс-а и на неговия див адаш Косата танцуваха до побъркване на скорост, беше просто красота 8) А ние 4-мата отзад като баровци от Международния Олимпийски Комитет :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Надолу особенно няма толкова страшно недозавиване с газ по завоите :shock: Просто човек трябва да си кара нормално,спокойно и няма грижи :D

Георги Пенчев

Ние пък вчера се пързаляхме с едно Х3 3.0сд и си се въртеше все едно има само задно. Лошото беше като дадеш пълна газ, че седи и троши леда с 4те гуми :mhihi:

П.С. Ето клипче как се качвам на заледена улица, жалко, че ютуб е преебало яко качеството http://www.youtube.com/watch?v=JSMH-Nrvgok
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Яну 2008, 14:05

MaXimal написа:
Penchev написа:С Шаро,Лок-Тар-а и Росен Коларов се возихме в на Шаро новата Х5-ца в четвъртък вечерта нагоре след Е30-ските по Витоша.Много стабилна е на снега ,но е абсолютно безинтересна :help: Това е скука бе :mhihi: А Е30-ските на Виктор Газара,Сашо Лекс-а и на неговия див адаш Косата танцуваха до побъркване на скорост, беше просто красота 8) А ние 4-мата отзад като баровци от Международния Олимпийски Комитет :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Надолу особенно няма толкова страшно недозавиване с газ по завоите :shock: Просто човек трябва да си кара нормално,спокойно и няма грижи :D

Георги Пенчев

Ние пък вчера се пързаляхме с едно Х3 3.0сд и си се въртеше все едно има само задно. Лошото беше като дадеш пълна газ, че седи и троши леда с 4те гуми :mhihi:

П.С. Ето клипче как се качвам на заледена улица, жалко, че ютуб е преебало яко качеството http://www.youtube.com/watch?v=JSMH-Nrvgok

извинявай ама нещо то мига на таблото да не е бомба ... провери го ... :mhihi:

а Пенчев важното, е че проверихме ония джип между дърветата кво правеше там ... хахахха
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 05 Яну 2008, 15:07

Sharo написа:
MaXimal написа:

Георги Пенчев

а Пенчев важното, е че проверихме ония джип между дърветата кво правеше там ... хахахха

Чат пат се бъгва и свети по-различно :mhihi:
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 05 Яну 2008, 15:52

Sharo написа:
MaXimal написа:

Георги Пенчев

ей човек неможе да се скрие в днешно време :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Потребител
Аватар

Мнение от ffly » 06 Яну 2008, 14:04

Sharo написа:
ffly написа:
rosen.kolarov написа:Забравих - абсолютно съм убеден, че БМВ на задно с добри гуми е
най-добрия вариант, забравете всякакво двойно предаване, то е само
за начинаещи - недозавива ... абе с две думи не сава :mhihi:

Ако беше така "WRC" колите дали нямаше да са само задно!!! :mhihi:

а някой да си срешнал, който да може да кара кола 4х4 така катото във веЕРце-то ... :mhihi: те си ги карат все едно са със задно гледано отстрани ...

с джипката снощи ми беше много по-трудно да взимам завоите към купитото от колкото с М-та

Пробваи Субару STI - ще го помниш дьлго :mhihi:
може да ме уплаши само празен резервуар

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Яну 2008, 14:27

ffly Колега, предполагам ,че е така, тези Субита са само за дране на сняг :twisted: Само,че трябва някой карач вътре да дава газ :)

Ти защо не дойдеш на редовната ни сбирка в четвъртък от 21.00 часа на бензиностанция ЕКО-ЕЛДА на бул.България до Текстилния техникум ,ще се радвам да се запознаем и да се повозим нагоре в планината :D Даже вчера като се прибирах от ски на Боровец,минах през селата Горни и Долни Окол,в момента където и да има път в тая държава съм сигурен ,че никой друг не може да му стъпи на малкия пръст :!: :!: :shock: Подготвен е като за рали 1000 езера във Финландия, чисто бял снежен снежен път с по 60 см разринат сняг отстрани като мантинела :mhihi:

Отсечката е в бяло, слиза се от главния път ,който върви покрай язовир Искър,каране,каране,завиване,пързаляне :mhihi: и след спускането надолу със завоите за включване вотново в главния път се излиза на онзи най-гадния обратен завои на дерето :idea: Като се загледах сега ,на картата се вижда и другия път ,по който караме към с.Плана :mhihi: Абе да е жива и здрава тази Плана планина :D

ffly, тази отсечка е брилянтна за твоят автомобил, ей там да идем да покараме какво ще кажеш :?:

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ffly » 06 Яну 2008, 14:43

Потребител
Аватар

Мнение от ffly » 06 Яну 2008, 15:05

Георги Пенчев[/quote]...

С най голямо удоволствие но през седмицата съм на работа а имам и бебе, едвам се измъкнах вчера да покарам малко на Панчарево около "ВЕЦ-а" - евентуално другата събота или неделя мога да се вклча стига жената да не разбере. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ffly » 06 Яну 2008, 15:38

Между другото наште хора чакат да отворят зимната писта на Божурище и там ще може да се ръчка на воля без страх че може да си строшиш колата, в тунинг-бг подфорум "Сезон..." ще пуснат датите за свободно каране :D аз не съм голям карач а и мойта е автомат и без турбо ама се кефя :D

а това е нашия карач
http://vbox7.com/play:34d26fa8

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

е30

Мнение от KPETEH » 06 Яну 2008, 17:44

Незнам кой, кво закъсва, ама аз с моита 316и е30 никъв проблем нямам. logout и speedmaster-a казаха! На 1-ви вечерта бях първия снегорин... Тия от задния блок трябваше да черпят, минах 10-тина пъти по улицата - много хубави и широки следи им направих, без да закъсам нито 1 път. Един път закъсах, но това на 2-ри пред входа и щото не уцелих коловоза, ама копнах с лопатката 3 пъти и си заминах. По пътищата никакви проблеми, просто гледам от къде минавам. Закъсват шофьори които са без опит или без мозък. Лопата имаш ли, не ти трябва никой да те бута! Ама то е30 май е некъв уникален клас и не може да се сравнява с нищо друго.

П.С.
Вчера на Алеко, някви тиинчета бяха изпуснали завоя с Тойотка Версо и нахлули в снега. Под цялата кола всичко сняг. Шофера навил волана на 100% към пътя а другите 4 клатят колата отстрани :shock: . Просто тия беха трагична гледка! Спрях и им викам да им дам лопатка да се изкопаят, а те викат - Ми ние си имаме лопата.
Качих се на колата и си заминах. Акъл = 0.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 06 Яну 2008, 21:26

Огромни благодарности на Росен Коларов, Шаро, Burningparis и на Ицо Fanatic-a :bowdown:

Всички ТЕ ми дадоха възможност да покарам 4 БМВ-та - всяко от всяко съвсем различно по своята същност на снежната писта на Божурище :D E60 535d, E46 ///M3, E36 320i coupe E46 320d :)

По няколко думи за всяка кола ще кажа ,с какво ме грабно и какво не ми хареса

:arrow: На Росен петицата е наистина страхоте автомобил, при все на своята маса и големина на каропсерията - има отлично сцепление ,двигателя реагира спонтанно с натискането на газта ,което ме улесни в пързалянето на скорост.Като минус бих изтъкнал липсата на трети педал :mhihi: за такива силни пързаляния,но в заварено положение ,автомобила наистина дава голяма свобода за тези ,които искат да карат :D

:arrow: На Шаро ///М-ката - уникален автомобил, Шаро да каже за дрифтовете на скорост,силната кола и там дето няма достатъчно сцепление си е по-добра ;) Всичко е фантастично "от - до" ,но отново липсата на механична предавателна кутия се усещаше в случаите на "прекантарване" - ритах стъпенката,като всъщност търсих съединителя за да се задържим и продължим,но на два пъти я изпуснах :mhihi:

:arrow: На Фанатик-а колата според мен беше най-далеч от тези упражнения - може би защото не съм свикнал с късия оборотен режим на дизела между 2 К и 4 К мин-1 ,ми беше трудно да я пързалям ,но иначе колата си е добра :D

:arrow: На Burningparis купето - бившата кола на Вили ТЪНДЪР-а от Варна :bowdown: Ох Вилииии н,ако знаеш приятелю ,какво се случи с тази кола,направо нямам думи - 3-та предавка с 6 К мин-1 и настрани с вратите на скорост :twisted: :twisted: най-ми легна на душата тая кола :shock: Механичните скорости, ми даваха възможност за пързаляне с поне 100-ина км/ч (нямахме GPS за да измерим скороста на право),но беше бясна история :twisted: Шаро на задната седалка да каже какво беше усещането :mhihi:
Големия плюс на тази кола е това ,че има обороти за пързаляне на висока скорост и СЪЕДИНИТЕЛ :idea: В случаите когато работата отиваше на завъртане със съединителя ТАК и продължавахме настрани :) Просто в тази кола се чувствах най-спокоен ...
Уникално беше пързалянето в тесния път на връщане към хангара на 3-та с поне 100 км/ч :D

Ако на Шаро ///М-ката е с 6 механични скорости ,просто няма такава кола :twisted:

Надявам се да има снимков материал,както и клипчета :)

БМВ :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 06 Яну 2008, 21:38

Г.Пенчев го признахме за поредн път като карач... кви неща правеше с е36цата ... само ние си знаем ...

с мойта на тва лъзгавото беше доста трудно без съединител ...
накрая като съвсем се излъзга почнах от 2ра напрао 4-та да вклучвам ... и ставаше ама пак не е като да настъпиш съединителя

иначе преди да се излъска се получаваше доста добре ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Яну 2008, 21:45

E36 rulz :yes:

Иначе на 3-та наистина стават най-добрите дрифтове, така и с моито купе страничния прозорец става преден и то сравнително дълго време. Мисля, че баланса на купето е страхотен.

Ма ///М pawar е друга ракия, е верно ако е с ръчни по-добре, ама все пак... ;)

П.С: Има ли снимки от събитието и кога е отворено за свободно каране там ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 06 Яну 2008, 22:41

И аз си дрифтих на 3та ма по някое време прекалих доста и предрифтих у преспите та се наложи на няколко пъти да ме бутат колегите за което им благодаря даже и с голфовете колегите спряха да ме бутнат :mhihi: иначе се дрифти много готино аз почти постянно бях на пряко на пътя имаше и наколко скоростни дрифта :D
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 07 Яну 2008, 0:14

Атракцията на снежното Божурище беше един Туарег ,който летеше изключително с вратите настрани ,голямата грамада вдигаше облаци от сняг до господа :twisted:

Няколко момчета с предно си умееха колите, направи ми впечатление ,че на дългия завой за излизане на пистата ,където беше 100% лед ,пързулваха колите ,но когато в един момент скороста им падаше,изправяха колите с поне два гадни маха на предниците - просто няма какво да тика и да поддържа поне скороста ... Евала на тях :yes:

Аз така не съм си правил кефа,никога-никъде :!:
Няма полицаи,няма движение, няма опасности от счупвания по колата имаше само газ до ламарината и летене с вратите настрани с изтръпваща скорост :twisted:

Ако някъде по форумите има тема със снимки,моля дайте линк със сигурност има много красиви снимки, всички ще се зарадват :D

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум