!!!! Замръзна двигателя !!!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
!!!! Замръзна двигателя !!!!!
Здравейте колеги, снощи ми замразна двигателя бях сипал антифриз от Lukoil . Пишише -40, но уви сутринта маркучите бяха камак в резервоарчето имаше лед!!! Но колата я запалихме така и работи докато се размрази. ТА КВИ МОЖЕ ДА СА ПОСЛЕДСТВИЯТА, нещо водната помпа блока. Нека по-компетентните споделят благодаря предварително. Колата е 520 бензин с двата вануса (ще се съди някои ама да видим кво ще кажат от каското).
Какво означава бях сипал антифриз Лукойл - беше долял или си сменял антифриза в цялата система. Отиди на някоя бензиностанция и им виж антифриза бас държа че няма да е замръзнал. Твоят проблем е някъде другаде или не са ти източили антифриза нацяло или си имал много вода в системата преди да долееш антифриза.При всички положения едва ли качеството на антифриза е за подценяване а по-скоро количеството му в системата.
Според мен е грешка че си я запалил или по-точно след като си я видял че е замръзнала си я оставил да работи докато се размрази тъй като не знаеш къде циркулира и къде е замръзнало.
Стискам палци и се надявам да няма никакви последствия !!!
Според мен е грешка че си я запалил или по-точно след като си я видял че е замръзнала си я оставил да работи докато се размрази тъй като не знаеш къде циркулира и къде е замръзнало.
Стискам палци и се надявам да няма никакви последствия !!!
Доста кончета в един обор.

деда знам
нищто неможе да и стане .наи много да избии от някоя гарнитура или да спука радиатора тя си работи без проблеми незнам ся сам я източил напално ще видим на пролет : )
Колеги, само искам да спомена, че и аз имах антифриз от Лукойл, готов за употреба. Смених го целия пролетта и точно онази вечер замръзна. На 6-ти сутринта подгрявах колата и като пуснах парното го нямаше. Отворих капачката на казанчето антифриза беше на каша. А го даваха за -23 градуса. Пак отидох в Лукоила и взех концентрат, този път с ф-ра и ако пак замръзне ще има го бия в главите. А колата не може да я повредиш. За да спукаш нещо трябва да замръзне яко, а замръзне ли яко няма да завърти ДВГ-то без да счупиш водната помпа.
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Общо взето онзи ден на еди познат антифриза в радиатора също му беше станал на каша, но в самия двигател от блока си беше в течно състояние. За възпламеняването бяха необходими няколко кофи топла вода за заливане на радиатора и около2-3 литра концентрат за доливане.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
10 мнения
• Страница 1 от 1