BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Яну 2008, 18:56

Zubcho написа:
dinozab написа:Сигорно към март месец ще се освести на кой свят е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Aбе zAcK пак се загуби и никав го няма май верно към март да го чакаме :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Утре по обяд в Бизнес Парка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Яну 2008, 0:21

Айде сложих го най-после големия борд :) Жив и здрав да е zAcK днес ми даде чипа, запоих крачетата и бях приятно изненадан като пробвах буксата и големия борд взе че светна :) Заредих преди малко ДОГОРЕ :twisted: :twisted: :twisted: с нафталин и сега ми показва 10.1 разход градско и 700+ км оставащ пробег. Използвах данните на борда на Zvetiko да е жив и здрав и той, че ги е постнал.

Имам малко въпроси сега към хората с големия борд

Какво значи consum 1 и consum 2 ?? Ясно че това е средния разход, ама ако не закачам и не променям нищо ще си е за цялата дистанция като карам (consum 1), a за consum 2 (занулявам и тръгвам) получавам разхода за дистанцията която минавам в момента например от нас до гаджето? Прав ли съм? Ако не поправете ме. Сега трябва да си монтирам и огледалце на стойка в купето, да виждам пътя, че само в борда гледам. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Айде поздрави и успех.

P.S. Остана ми кабелчето с бушона дето бях подготвил да правя мост на пин 9 и 17 и имам отрязана букса (тази която се вклучва борда към нея) с извадени кабелите на 9 и 17 пин. Ако някой му се налага да монтира и не знае цветовете сега ги казвам. 9-та букса цвета на кабела е червено и жълто, а 17-та червено, бяло и жълто. Препоръчвам ако ще правите мост на тези кабели първо да махнете жабката и да махнете десните кори, че иначе ще се измъчите ако трябва да заголвате кабели. Снопа е бая дебел и няма как да се дръпне много навън. Аз почти се бях отказал и се бях премирил, че ще е утре вечер поставянето на борда и викам що не тествам дали ще стигне буксата както е така, може и да ме огрее и да светне. Преди 1 седмица проверявах отзад за релета и букси под седалката и нищо не намерих, та не се надявах много, ама то зе че се оплаши и светна :) :) :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 09 Яну 2008, 18:57

az моя мост го направих без да отварям нищо и няма дертове ина4е се радвам за това 4е ти отчита моя нещо неще ве4е два пъти зареждам до гърло и не помръдва 520-540км показва и това е ,пълен празен няма зна4ение ,според вас къде може да е проблема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Яну 2008, 22:20

Вижте ко намерих :) :) :)

Решение на РРРР

What to do if you get PPPP displayed on the OBC
I've heard that disconnecting the battery for a long time (like 1 hour) will make this go away.

I lived with this problem for several (3) years. I tried disconnecting the battery for the 1+ hours or so to no avail. The ultimate solution was to disconnect the computer itself from its multi-pin connector. I left it unhooked for approximately 24 hours. Upon reconnecting the computer.....viola a full up and running OBC II.

Jeff Wilcox
So here is what works most of the time.

With the key in the "Radio" position (Radio and OBC light up, but not the instrument cluster), press the "CODE" button. Then push the little reset-hole with a Pen and hold it, 'till the computer blinks in the display, and it will ask you for a time and date entry. - You now have re-adapted the coding plug to the computer. - Normally the computer goes into a PPPP mode when the car has been boosted, or some other very drastically voltage changes have occurred.

Плагиатствано от :

http://www.unofficialbmw.com/repair_faqs/obc.html

Нека някой го пробва ако има оплезен чип.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 10 Яну 2008, 23:16

колега това е за обс 2, а нашите са обс 4.

на дино като му беше се прецакал чипа ( закчо като не се беше включил още в играта :mhihi: ) знаеш ли колко такива щуротии бях изровил ама все без резултат.

просто при обс 4 изпише ли рррр няма оправия ..... само нов чип ;)
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Яну 2008, 0:08

BMW5820iA написа:..... само нов чип ;)

А бе може и същия ама Дино да каже става ли, че май още не го е пробвал
щото сигурно не е изтрезнял :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък после на мене викат алкохолик :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 11 Яну 2008, 9:59

zAcK написа:

щото сигурно не е изтрезнял :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък после на мене викат алкохолик :mhihi: :mhihi:

Кой бре аз не пия :mhihi: :mhihi: :mhihi: много студено и си карам с рътата :mhihi: :mhihi: :mhihi: мисля сега тоя уикенд да го сменя и ще ти кажа да ли е ток чипа че явно интереса нараства :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 11 Яну 2008, 15:20

и аз не пия много .......... вода :mhihi: че да не замръзна ....
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 11 Яну 2008, 16:07

BMW5820iA написа:и аз не пия много .......... вода :mhihi: че да не замръзна ....

...или щото не и знаеш мезето :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 11 Яну 2008, 21:59

dinozab написа:
zAcK написа:

Кой бре аз не пия :mhihi: :mhihi: :mhihi: много студено и си карам с рътата :mhihi: :mhihi: :mhihi: мисля сега тоя уикенд да го сменя и ще ти кажа да ли е ток чипа че явно интереса нараства :uups:
кое не пиеш-вода от пералнята ли :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 12 Яну 2008, 19:10

dinozab написа:
BMW5820iA написа:и аз не пия много .......... вода :mhihi: че да не замръзна ....

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ми светни ме малко какво е , че токувиж пропия ...
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Яну 2008, 9:59

BMW5820iA написа:
dinozab написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ми светни ме малко какво е , че токувиж пропия ...

Да е ракия вино узо да ти кажа мезето :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ма за тва мога да ти кажа е***и въпроса :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Яну 2008, 10:22

dinozab написа:.........

Аре не изтрезня ли бре :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пробва ли го тоя
чип дали бачка да знаем :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: и да си пием спокойно :have one: :bchug: :drinking: :drinking: :drinking:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 14 Яну 2008, 11:00

zAcK написа:
dinozab написа:.........

Аре не изтрезня ли бре :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пробва ли го тоя
чип дали бачка да знаем :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: и да си пием спокойно :have one: :bchug: :drinking: :drinking: :drinking:

Днес ти ги пращам и двата ще ти кажа за кво :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 14 Яну 2008, 19:32

dinozab написа:Днес ти ги пращам и двата ще ти кажа за кво :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Само не ми казвай, че си набил пак 21 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34