Не запали.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Не запали.

Мнение от Yojimbo » 13 Яну 2008, 19:03

Мислех, че ще ме подмине, но ето ме и мен в "клуба" :mhihi:
Та на кратко историята е:
Днес сутринта на село температурата беше почти -12 и си казах дай да запаля машината да се постопли и да я размразя малко, че ще пътувам. Пробвам, но безуспешно изчаках 10-15 сек. и пробвах пак никакъв ефект. И след двата опита се чуваше накрая и по едно "чат" някъде откъм двигателя. От тук нататък почна да върти само стартера без да завърта самия двигател. Примирих се, че стартера ми направи беля и най-вероятно е бендикса и я оставих. Реших да я пробвам с дърпане малко, че да я прибера в града и да я мисля там. В крайна сметка едно джипче ме разкарва напред назад из селото и така и ня успях да запаля :confused: . Измежду ледените улици се намираха и сухи места на които я пробвахме да запали, но неуспешно. Усещаше се и се чуваше как двигателя се развърта, но не се запалваше. Пробвах я и на бензин и на газ/ :uups: / нищо. Оставих я там, ще се мисли с какво да я докарам до града, и се прибрах с комшията.
Та сега се чудя какво й стана? Едното е стартера. Но това не палене? Дали е липса на гориво/нещо да е замръзнало/ или пък нещо по запалването и как да разбера?
Колкото повече, толкова повече.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 13 Яну 2008, 19:31

Акумолатора ти е слаб ... дай ток и ще запали :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 14 Яну 2008, 8:12

Но пробвах на скорост да запаля и стартера зацепваше и чак колата се придвижваше на пред. Това става ли със слаб акумолатор?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 14 Яну 2008, 11:59

става
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 14 Яну 2008, 13:19

Не става...със слаб акумулатор не можеш да скачаш напред като си на скорост и въртиш с ключа...ако си имал студени стартове с колата виж това http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=75408

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 14 Яну 2008, 18:53

Благодаря на всички отзовали се! Проблема е локализиран, но не е нищо от това. Оказа се - скъсан/счупен разпределителен вал :shock: :confused: Та сега някой инфо да даде намира ли се втора употреба, какви пари и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 14 Яну 2008, 19:37

как го постигна тоя ефект с вала :shock: :shock: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 14 Яну 2008, 20:04

Интересно и странно нали? Засега има две теории. Едната е на майстора ми, че маслото е калпаво, хидравличните повдигачи са били пълни и от студа се е "вдървило" и при паленето е станала белята, но това си бяха приказки набързо по телефона. Моята теория е - като махнах капака на клапаните и видях веднага счупването, почти в/у всумакелния клапан на 1-ви цилиндър. Посля видях и 4-5 ролчици от иглен лагер разпилени из главата. Не можах да огледам добре, но предполагам, че веднага след зъбното колело на веригата има иглен лагер който се е счупил и вала е "увиснал". При опита за палене се е усукал и скъсал. Горе долу така си го обеснявам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 15 Яну 2008, 20:24

М43 двигателя има ли защита на клапаните? И някой да знае цена на разпределителен вал - нов и втора ръка?

Назад към E36