R/C Cars

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

R/C Cars

Мнение от BMW///M-ma6inata » 19 Май 2004, 21:44

Вижте това сайтче : www.hobbydick.com
Нека някой който може да каже по-подробна информация за тези "колички" да каже нещо :roll:
Аз знам само цените какви са на цялото такова чудо.
Ще ми е интересно да разбера характеристиките на двигателите и т.н
Мисля ,че тук ще има хора като alx например ,които ще могат да кажат нещо интересно :)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 19 Май 2004, 23:29

WeiSTD имаше такъв голф3, много вървял....

той знае бая за тези колички...

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 20 Май 2004, 0:42

Направо отиди и питай, че да кажеш и на нас после 8) Близко е до вас (доколкото си спомням къде живееше :oops: ) Ж.К. Овча Купел 2 бл. 42 магазин "Моделист" :wink:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 20 Май 2004, 0:50

Е като знаеш цените я ги кажи че ми стана интересно.Доколкото съм чувал са доста скъпи тия моделчета :roll:

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 20 Май 2004, 1:09

Това е мания по която бях пламнал като по-малък. Баща ми е трикратен републикански и вице-балкански шампион в клас "Team Racing" 2,5сс. Там самолетчетата са вързани с корда за една "ръчка" чрез която се управляват. Класовете са много като рекорда в клас "Скоростни модели" последно беше над 320км/ч. У нас имам 2 РС станции (една 6 и една 8 канална), 2-3 двигателчета (дизели не нитро двигатели) и още доста части за двигатели. Имах много подходящ модел който можеше да се пригоди, но не можех да си намеря диференциал и свестен редуктор. Само веднъж имах удоволствието да управлявам такъв модел и после го сънувах смесеци.
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Май 2004, 3:05

хаха.. тези неща са мания. двигателите вървят от 1 кубик до 10 кубика - като последните могат да правят по 15тина коня :shock: на окачването може да завиди всеки сериозен спортен автомобил- амортесьори, пружини, стабилизиращи щанги- всичко си имат. скоростната кутия обикновено е едно или дву-степенна като последните се регулират дистанционно. съединителя е сух (напоследък излизат и кевларени). повечето сериозни автомобилчета са 4х4 със централен диференцял, преден и заден мост, шпер отпред и пози отзад (пози- и 2те гуми са заключени заедно). тягата е 30/70 във полза на задните гуми. радиостанциите са пропорционални.

как вървят? със 1 дума- страшно. добре нагласено животинче може да достигне около 160 км/час за около 4 секунди и да издържа на 2-3г във завойте. само трябва голям и равен паркинг или друго подобно.

колко струват? без електрониката започват от около $300 и вървят до $10к. един хубав модел (пак без електрониката) е около $3000. като го удариш някъде сумите могат да бъдат колкото за една нормална кола да се оправи :)

едно време бях луд маняк по тези... имах няколко модела - всичките счупих. последния до колкото помня падна във от един мост по време на състезание със колата на един мои приятел :(
алекс
трабант 601с
разни други возила

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 20 Май 2004, 11:29

Ми аз професионално не съм се занимавал, но имах една електрическа такава. Както каза ГаД, беше Голф 3 VR6. Tamiya 1/10 Модел с електро-мотор. Не беше от най бързите, но пак набираше 50км/ч за около 3 секунди. Много си яа обичах, ама като в един ден ми гръмна мотора, сервото за завиване и ми се пукна предния носач реших че е време за спра да харча пари по нея.

Доста интересна занимавка са, но също са и скъпа. Особено като започнат да се чупат части.

Най гот става като се облепат гумите с тиксо. Става като на лед. Имам някъде филмче където правя 4 последователни 360 градусови завъртаня с количката, но не знам на кой диск е за да го постна тук.
За сега, ето снимка:

Изображение
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 20 Май 2004, 12:39

Аз също съм голям фен на този тип "играчки". Запалих се от брат ми който пък е фен на летящите такива (лудия вече има 2-а хеликопера)
какво още мога да добава ... не знам дали алх знае но има мотори за тези коли/хеликоптери които минават 30 конски сили ... средните обороти на задвизващата ос са ~20 000 об/мин. ... при това си представете колко време може да изкара един такъв мотор ..има няколко типа гориво .. с по-голямо октаново число .. и с по-малко .. както и при нормалните бензини ... гледам сам снимки .. как един такъв мини модел .. развива над 260 км/ч засечено с радар ...

общо взето това си е голяма мания .. която обаче е свързана с големи разходи ... закупуването на един модел е сравнително нищожен разход .. в сравнение с разходите по поддържането .. ще ви спомена само че един галон(~4 литра) гориво струва 90 Евро .. a той стига за едва 4-е излета с хеликопера !!!

това е засега 8)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 20 Май 2004, 12:56

http://users.tpg.com.au/adslb20r/rc.wmv

Ето филмче на моята (преди да яа боядисам) как се върти.
2.2Мб
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 20 Май 2004, 13:37

мен тоя сайт не ми се отваря
иначе и аз мисля да се паля то тия чудесии
кажете за колко мога да си взема една такава
нещо от нисък клас :?:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 20 Май 2004, 13:58

Аз го гледах много яко е, и на мен ми е детска мечта ама при тия цени предпочитам да се :driving: на нещо :wink:
May the BMW force be with you!

Петко ///M големия
Аватар

Мнение от BMW///M-ma6inata » 20 Май 2004, 14:35

Ами на миналогодишното или по-миналогодишното авто изложение вносителите им имаха щанд и за един от най-евтините любителски ми обадиха цена от 2000$ Мисля че за $ ставаше въпрос на 80% съм сигурен. Ама беше отдавна и съм забравил вече.
Имаше един изродски Вайпър за 4500$ тук вече съм сигурен за цената :shock:

старши ентусиаст
Аватар

мойта

Мнение от Любо Мегов » 20 Май 2004, 15:04

мойта стара болест :oops: 8) , комплект шаси + коруба м3 гтр ще струва към 800лева в магазина в Овча Купел, това е за електродвигател, при него неудобното е че батериите заминават за 10-ина минути :?

Петко ///M големия
Аватар

Мнение от BMW///M-ma6inata » 20 Май 2004, 15:08

Интересно ми е само двигателя колко струва?
Шасито какво включва?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 20 Май 2004, 15:09

Във Враца имаше кръг от шампионата.НО го преместиха на новата писта във Мездра,която междудругото е единствената направена по стандартите( на световната им организация)в България.
Класовете са почти като при картинга,ако не се лъжа.Има junior,nitro(той е най атрактивен.)Количките в него достигат 120км/ч.
Друга писта на,която съм бил е тази на ТИР Пракинга на бензиностанция Vangelov OIL между Враца и Мездра.
то линк за наистина внушителни R/C колички.Тип"Бързи и Яростни" :) :
http://jadatoys.com/RC_SPEC/index.html
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Следваща

Назад към Извън Темата