За и против катализатора при дизела
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Hex написа:Между другото, нали знаете, че собствениците на автомобили с катализатор плащат точно два пъти по-малък данък?
т.7 от декларацията по чл.54 ал. някоя си пише "Декларирам, че автомобилът до 74кв. притежава/не притежава катализаторно устройство"
Данакът ти пада 50% ако си до 74кв.
Лично съм питал за ТДС-а дали евро 1 и 2 играят някаква роля в данъка и ми беше отговорено, че това се вземат под внимание само при товарните автомобили

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Фирмите производители плащат неустойки, ако двигателите харчат прекалено много над нормата 8,8/100км. (имаше тема във форума) или замърсяват над определените норми.
Катализатора е добър до 100 - 150Ккм. после освен, че не опазва околната среда ами дори тормози и колата ти .
Явно си прав Джа
Катализатора е добър до 100 - 150Ккм. после освен, че не опазва околната среда ами дори тормози и колата ти .
Явно си прав Джа

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Wenzy написа:Фирмите производители плащат неустойки, ако двигателите харчат прекалено много над нормата 8,8/100км. (имаше тема във форума) или замърсяват над определените норми.
Явно си прав Джа
Дааа сега се сещам като каза за неустойките.
Аз лично ще си замеря колата, ако съм в нормата без катализатора значи катализатора за мен е излишен.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Защо ще замерваш дали си в нормата или не?Просто го извади, за да й олекне на колата, че и на теб.
Единствено на прегледа може да ти направят проблем ако, повтарям ако сличайно ти напъхат пръчката в ауспуха?
Гадно заради еколегията, но аз лично не се сещам за държавник, който да ге е еня за тия неща + пуша по две кутий цигари на ден
Единствено на прегледа може да ти направят проблем ако, повтарям ако сличайно ти напъхат пръчката в ауспуха?
Гадно заради еколегията, но аз лично не се сещам за държавник, който да ге е еня за тия неща + пуша по две кутий цигари на ден

Wenzy написа:Защо ще замерваш дали си в нормата или не?Просто го извади, за да й олекне на колата, че и на теб.
Ами нали темата е за или против катализатора. Ако сме в нормите без него, защо да сме "ЗА" катализатора? Това е един излишен консуматив, скъп при това и трудно намиращ се в БГ.
Аз го извадих вече.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Защо изобщо се стараеш да си в нормите
Твоя двигател е доста по млад от моя ...... и не вярвам да пуши, след като дори моя не пуши ......
Дори и да има някакъв проблем - преглед се минава с 5 лв. отгоре - да се почерпят хората.

Твоя двигател е доста по млад от моя ...... и не вярвам да пуши, след като дори моя не пуши ......
Дори и да има някакъв проблем - преглед се минава с 5 лв. отгоре - да се почерпят хората.
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
Аз ви се чудя обаче! До сега колкото коли съм имал винаги го махам тоя катализатор и си го прибирам в мазата(за зор заман).
Толкова по-добре си върви колата,че просто не е истина!
Между другото се чудя дали да не си махна и гърнето-то също много "спъва".Ако някой кара БМВ дизел без гърнета нека сподели
Толкова по-добре си върви колата,че просто не е истина!
Между другото се чудя дали да не си махна и гърнето-то също много "спъва".Ако някой кара БМВ дизел без гърнета нека сподели

Expect The Unexpected & Everything Is Possible
Wenzy написа:Защо изобщо се стараеш да си в нормите![]()
Не става дума за прегледа или за 5-те лева, става дума за въздуха, който дишаме...
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
Споделете къде в София може да се извърши операцията - качествено, ще бъде полезно за всички. "ASASIN 18" дай ми тел. или инфо за сервиза които ти го смени "аз днеска свалих катализатора сложих резонаторно гърне и не се чува промяна в звука. аз също смятам, че на кола която е над 100000 км катализатора е само потенциален проблем" - напиши, ако си доволен и кви пари!?
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Колеги, да ви питам и аз. Значи като дам газ до ламарината, така да се каже, да изпреварвам се чува някакво бучене точно около областа на катализатора дали вече е почнал да здава багажа колата е на 225000 км, като че ли прави налягане и се напъва мотора.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
Прекалено вероятно.
При мен беше почнало едно "..бууууу.."-кане и като го извадих и сложих треба няма грешка.
Май се е насъбрала малко сажда зимата и трябва да я продухам скоро

При мен беше почнало едно "..бууууу.."-кане и като го извадих и сложих треба няма грешка.
Май се е насъбрала малко сажда зимата и трябва да я продухам скоро

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега най-вероятно е това ,при мен така стана ,после взе да потракване,оказа се че керамиката се е начупила и вибрира в катализатора,успехtoni написа:Колеги, да ви питам и аз. Значи като дам газ до ламарината, така да се каже, да изпреварвам се чува някакво бучене точно около областа на катализатора дали вече е почнал да здава багажа колата е на 225000 км, като че ли прави налягане и се напъва мотора.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Marto66 написа:Споделете къде в София може да се извърши операцията - качествено, ще бъде полезно за всички.
Има тема за сервизите в "Сервизно ....."
сервиза е Крафт, в кв. Дружба... там пише всичко:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29729
Цената е м/у 200-300 лв зависи...
Аз съм доволен, CheGevara също!
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4