Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 04 Фев 2008, 2:28

Мишу написа:i как ще стане няма да ходим на работа ли ? не всички са студенти и ученици :mhihi:

не се коси колега ... докато узрее и стане ще си вече пенсионер и ще имаш доста свободно време и ще може да отидеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ас

Мнение от nigh7lif3 » 04 Фев 2008, 15:11

Има ли човек с бяло-син пламък в очите които да е против....Всички сме ЗА....и то с двете ръце :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от jokevcv » 05 Фев 2008, 21:53

То е ясно че всички са за, но дали правителството ще обърне внимание? Трябва да бъдем много хора, а българите доста трудно поемат отговорност.

Потребител
Аватар

Мнение от jokevcv » 05 Фев 2008, 21:57

То е ясно че всички са за, но дали правителството ще обърне внимание? Трябва да бъдем много хора, а българите доста трудно поемат отговорност.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 06 Фев 2008, 12:55

С протест едва ли ще се оправят нещата. Прави ми впечатление, че само в България, Великобритания и Ирландия дизела е по-скъп от бензина. Това е напълно нелогично при нас, тъй като акциза за дизела е по-нисък от бензина. Така че, най-вероятно става дума за злоупотреба на предприятието с господстващо положение на пазара Нефтохим, което иска да се възползва от покачващата се консумация на дизел напоследък. За да се потърси решение, може да се прати сигнал до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и копие от сигнала до ЕК, за да е по-сигурно, че КЗК ще обърне сериозно внимание.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Фев 2008, 22:09

ако някой познава бакшишите за да помогнат и те ще е най добре
след като един път те успяха ще могат и 2-ри път да помогнат защото това засяга и тях
поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30-та гумите да разпищява!!!
Мечтае да кара: и някоя да го бара

Мнение от E30325 » 08 Фев 2008, 0:49

твърдо "за"!!! :yes:
0885/006808
ЕМО

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от playordie » 08 Фев 2008, 11:49

Още малко мотивация.

Плащаме и винетка, и тол-такса
08 февруари 2008 / News.dir.bg
Освен винетка вече ще плащаме и тол-такса за преминаване по пътищата, включени в трансевропейската пътна мрежа, както и отделни такси за ползване на съоръженията.
Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за пътищата. Според гласуваните изменения Министерският съвет ще може въвежда такса за изминатото разстояние - тол-такса и/или винетна такса.
99 депутати подкрепиха промените в закона, а 55 бяха против.
Тол-такса и винетка ще могат да се въвеждат и за републиканските пътища извън трансевропейската пътна мрежа с оглед управлението на пътните потоци, предвиждат още измененията в закона.
Предвижда се да се въведе и дневна винетка за всички категории моторни превозни средства с цена 11 евро на ден. Предвижда се още тежотоварните камиони с максимална маса 3,5 тона да бъдат освободени от тол-такса и да плащат само винетна такса.
Ще се увеличат размерите на налаганите санкции, като новите са съобразени с вида и тежестта на извършваните нарушения. За шофьори без винетка, освен че се предвижда трикратно увеличение на глобата, депутатите решиха, колите им да бъдат спирани временно от движение. Ще се въвежда забрана за използването на пътните съоръжения и принадлежности за рекламна дейност под каквато и да е форма.
В началото на месеца, при обсъждането на промените в закона се стигна до скандал в парламента заради неясната схема за плащане и на винетки, и на тол-такси (виж линка).

http://dnes.dir.bg/2008/02/08/news2640887.html
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!

Потребител
Аватар

Мнение от Loner » 08 Фев 2008, 12:49

И аз съм привърженик на идеята.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е34
Мечтае да кара: е32

с

Мнение от BeXTMaN » 08 Фев 2008, 13:29

и аз съм ЗА :arrow:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 08 Фев 2008, 14:08

РАЗСТРЕЛ ЗА ТАЯ ГАДНА СГАН.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 08 Фев 2008, 18:49

аз по полу4ена и много доверена информация знам 4е от скоро бензина се дига с около леф4е на горе сре4 2,50 3 лежа и то от лукоил
от друга страна за протеста представете си го така
аз сам собственик и единствен достав4ик на българия на гориво и гас
аз дигам цената защото еди кво си а за вас баш ме боли дали ста4кува света или не ако изкаме ще караме на тия цени ако изкаме нема да караме квото и да се ста4кува е безсмислено на тоия етап при положение 4е горивата са на из4ерпване :winky:
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Фев 2008, 1:46

Обсъждаме вариант за отпадане на винетната система от 2009 г., каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов по повод промените в Закона за пътищата, приети от парламента на първо четене в петък.
Няма да има дублиране на плащания едновременно на тол-такса, и на винетки, категоричен бе министърът, цитиран от БГНЕС.
В одобрения на първо четене по-рано в петък проектозакон, внесен от МС, се казва, че Министерският съвет ще може да въвежда такса за изминатото разстояние - тол-такса и/или винетна такса (виж линка).
Трябва да уеднаквим всички налози, които се плащат за ползването на българските пътища, каза Гагаузов. Тол-таксата вероятно ще остане да се заплаща само за магистралните участъци, отдадени на концесия.
Тол-такса и винетна такса ще могат да се въвеждат и за републиканските пътища извън трансевропейската пътна мрежа с оглед управлението на пътните потоци, предвиждат обаче измененията в закона.
Екип на транспортното министерство и на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” ще трябва да представят свое предложение, след което законът отново да бъде променен, заяви Гагаузов.

дишайте споко ... за малко им се размина .. тамън се бехме събрали и тръгвахме :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525tds Комби

долу виките цени

Мнение от BMW Dixi 3/15 DA1/DA2 » 13 Фев 2008, 23:24

аз съм за
:OT: :repost:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW M? :)

Мнение от 320i_coupe » 13 Фев 2008, 23:31

PhilAnselmo написа:Долара пада, петрола пада...ние вдигаме бензина :mhihi:

По темата: И аз съм за, въпроса е обаче какво ще се промени...според мен нищо :(

В грешка си долара пада, черното злато се вдига.....в сайта на фондовата борса ги пише тези работи ;)
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум