Е36 Coupe M42B18 vs. М50/52B20 Vanos
Модератор: bum_bum
			45 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3

Е36 Coupe M42B18 vs. М50/52B20 Vanos
Здравеите,изсчетох голяма част от форума,по тази тема.Ако темата не е за тук,а за тунинг подфорума нека я преместят,модовете.Знам че много ще ме упреквът,че трябва да търся отговорите на въпросите ми във вече разисквани теми,но за съжаление там не намерих.Значи предстои ми закупуването на един от 2-та(3-те) модела Бмв.Въпросът ми е кой мотор е по-здрав и подлежи на performance tuning.Tа имам хонда сивик която скоро я турбинирах,но искам да се кача на нещо по-"тежко".Като за начало мисля да започна с по-софт тунинг.Валове,чип,права генерация ортване на главата,сгъстяване на мотора,олекотен маховик,керамичен съединител.Ако някой може да ми каже на този етап от тунинговането на колата,коя ще се държи най-"прилично" от към вървене.В последствие ако се наложи да се стига до по-твърди мерки,ще прибягвам до помоща на буст-а.За там знам че М42 се справя перфектно,защото е с ковани биели и колянов вал.За 20-та знам че при 0.4 налягане със сток железария вкарва всичко в картера.Та въпросат ми е до каде ще може да се стигне с тези 6-таци при атмосверно налягане в мотора.И ако не е задоволителен резултата,ще се ориентирам към М42.Извинете ме ако съм досадил на някой или съм го разсмял истински,но на истина ми е малко трудно да реша.Защото знам че като се прибегне до услугите на Турбото,нещата стават доста "смръдливи" и от към пари и от към надежност на мотора.

- turbo
- старши ентусиаст
- 

- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Смятам, че за теб ще да е 4 цилиндровия вариант. Ти така и така ще правиш бая неща и при 6-така цената скача заради +2-та цилиндъра. При Е36 6-така е доста наврян и се работи малко досадно по него. А и както каза сам, М42 е почти готов за издевателства.   

П.П.: Защо обаче 20-ската да вкарва всичко в картера на 0.4?

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!  552 к.с. GAS POWERED
 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
		 552 к.с. GAS POWERED
 552 к.с. GAS POWEREDVideo -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
turbo написа:Смятам, че за теб ще да е 4 цилиндровия вариант. Ти така и така ще правиш бая неща и при 6-така цената скача заради +2-та цилиндъра. При Е36 6-така е доста наврян и се работи малко досадно по него. А и както каза сам, М42 е почти готов за издевателства.
Мой приятел е правил правил подобна конверсия,мисля че явор от този форум,му го е казвал.А после той е правил подобна конверсия и на 0.5 даже е подминало картера
 ,по неговите думи.
,по неговите думи.- Жоро 320и
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е91 320d
- ditko1
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Aми незнам,чакам съединител,за да отида на дино,тук една вечер на ботевградско шосе се пуснах с една 20-ка купе даже пича после ме качи,докато се бягаше с мой приятел с ИС-ка,но 20-ката май беше с валове,чип и генерация,та ме прави лудЖоро 320и написа:М 42 маи ги турбинират повече. Колко коня е хондичката?
 ,но как сложа 3-та и си седя на едно място,клъча не устисква
,но как сложа 3-та и си седя на едно място,клъча не устисква 
- betona
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E36 320 96g.
Пиши в раздел тунинг - там са разбирачите, а иначе не мисля че са толкова кекави двигателите колкото казваш щом единия от специалистите в тази сфера е турбинирал 316-ка

- BT9028BA
- старши ентусиаст
- 

- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Правилно си де оринтирал кам двата двигателя - и двата са много здрави и с голям потенциал за рарвитие в силовия тунинг - но аз лично давам глас за М50Б20 без ванос

- ditko1
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- bum_bum
- старши ентусиаст
- 

- Кара: турбо бмв
Как тъй на 0.4 20- ката да си отива   Аз понеже гледах доста китове за компресори на 0.5- 0.6 си работят всички М52- ки уж без проблем.
  Аз понеже гледах доста китове за компресори на 0.5- 0.6 си работят всички М52- ки уж без проблем. 
А валове за М50/52 отде мислиш да вземеш, че аз никъде не съм виждал..

Аз понеже гледах доста китове за компресори на 0.5- 0.6 си работят всички М52- ки уж без проблем.
- стан
- старши ентусиаст
- 

- Кара: '94 Opel Corsa B
bum_bum написа:Как тъй на 0.4 20- ката да си отиваАз понеже гледах доста китове за компресори на 0.5- 0.6 си работят всички М52- ки уж без проблем.
Ами незнам за това което казвам,за 0.4 не съм свидетел,но мисля че моя познат няма смисъл да ме лъже
 ,иначе за валове би трябвало да има в eBay.Нe знам за много турбинирани М50-ки или 52-ки.
,иначе за валове би трябвало да има в eBay.Нe знам за много турбинирани М50-ки или 52-ки.- bum_bum
- старши ентусиаст
- 

- Кара: турбо бмв
Валове само в евротунер или некви такива съм намирал в щатите. За м50/52 няма ни в ибей, ни никъде   

А днес от едни гърци се сдобих с една книжка за някакво криогенно обработване на детайлите, демек ставали по- яки, някой да е чувал нещо? http://www.onecryo.com/motorsport-prijune98.htm
в някакъв форум за шевролет четох, че на доста от състезателните коли за техните си там серии ги обработвали по тоя начин и не само карантиите, а дори и спирачните дискове.

А днес от едни гърци се сдобих с една книжка за някакво криогенно обработване на детайлите, демек ставали по- яки, някой да е чувал нещо? http://www.onecryo.com/motorsport-prijune98.htm
в някакъв форум за шевролет четох, че на доста от състезателните коли за техните си там серии ги обработвали по тоя начин и не само карантиите, а дори и спирачните дискове.
- ///MapTo
- 

- 

- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
			45 мнения
			 • Страница 1 от 3 • 1, 2, 3