Въпросче за Метан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Мда...прав си...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
към колегата с много теми за метан .. въпроса ми беше само за разликата между обикновената и инжекциона ... а на другите дОпета бензинджий ще им пожелая повече да си покарват колите а не да прашясват пред блока
явно днес модата е така .. зимаш си кола за 5 бона некоя бърза 20ка паркетираш я и даваш на година още по 5 за бензин .. АКО караш де ... това е големо геройство
.. е ако не караш вече е друга бира .. имаш си паметник пред блока
така че всеки решава ... да кара или не
явно днес модата е така .. зимаш си кола за 5 бона некоя бърза 20ка паркетираш я и даваш на година още по 5 за бензин .. АКО караш де ... това е големо геройство
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
bam-bam написа:към колегата с много теми за метан .. въпроса ми беше само за разликата между обикновената и инжекциона ... а на другите дОпета бензинджий ще им пожелая повече да си покарват колите а не да прашясват пред блока
явно днес модата е така .. зимаш си кола за 5 бона некоя бърза 20ка паркетираш я и даваш на година още по 5 за бензин .. АКО караш де ... това е големо геройство.. е ако не караш вече е друга бира .. имаш си паметник пред блока
![]()

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
vladuicho незнам какво ме е насрал Ерор и не съм аз насраният, че карам на бензин, аз не сам професор ама сигурно тея дето конструират BMW мисля, че са такива или искаш да ги обориш, че метана истината
2-ро едва ли си държа колата пред блок и да хваща прах, имах един познат който е с BMW и той по тънката лайсна иска да мине евтино, изхабиха му се предните накладки до желязо, взе от жигула и с телоподаващо ги завари за старите за по евтино
2-ро едва ли си държа колата пред блок и да хваща прах, имах един познат който е с BMW и той по тънката лайсна иска да мине евтино, изхабиха му се предните накладки до желязо, взе от жигула и с телоподаващо ги завари за старите за по евтино
Archangel написа:2000лв. за метанова уредба?Лелей...
Добре бе хора,по проста сметка-
Колите,които караме са на по 12-16 години.
Ще ги караме още една-две-три-четири преди следващата.
2000лв. са грубо 900л. бензин,и то ако го смятам по 2.20лв/л.
За колко време са харчат 900л. бенз?
лелей.. я да видим - 900 л. - дори извънградско да е 9 на 100 разхода ти, са... 10 000 км. което някои хора го правят за 1/2 година, но като сметнем и градско.. което е поне 11 на 100.. и нагоре , значи 900л се харчат доста бързо.
въпроса с какво ще я караш и от какво се чупи е доста относителен - наистина паметника няма как да се счупи , като си седи пред блока, а ако караш всеки ден - метана ще ти е последна грижа.
вярно е - колите ще служат още няколко години и ще стане неизгодна поддръжката, дори и само на бензин да си.
така че... защо да не се возиш с разход - за 5 лв на 100км вместо 20 лв на 100км ??
пп
от тая сметка ако спестяваш на всеки 100 км 15 лв - за 20 000 км ще си вече с 1000 лв на плюс като извадим уредбата.
забравих д добавя че за инжекциона, настройките от фирмата изцяло се правеха накомпютър, и ако е имало проблеми или не ме е устройвала динамиката - всеки параметър може да се бутне (за сметка на разхода предполагам) за да е оптимално за теб и за возията.
и сега въпреки че се усеща разлика с бензина.. баирите към Русе си ги качвам на 5-та със 150 (когато има възможност) без проблем със 3-ма човека и включен климатроник.
Последна промяна miro20 на 15 Мар 2008, 16:32, променена общо 1 път

- ditko1
- старши ентусиаст
-
Еми според мен за това си има различни класове коли. Карал съм на гас имал съм и Опел астра 1.7тди доста смешен разход дава направо смешен без пари се возиш. И ако един ден не дай си боже да нямам пари за Бмв-то бих си купил икономична кола която е излязла от завода така и да ми е мирна главата за това си има различни класове коли.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Оф, хората които имат желание да разцъкват много и нямат чак такива солидни доходи естествено, че предпочитат я газ-че я метанче.
Като някой се изхвърли "Земи си Корса, балъче", се засмивам от край до край, честно ! Все пак сме подфорум с коли от по 10 години (в добрия случай) и такива ицепки просто разцепват. Ако не влизах от месеци тук, щях да си помисля, че имате само е90-тки и собствен кей с яхти момчета
Копеле 18-ката не харчи много, но с 10-тина литра бензин на ден с яки еротични 2ри
много трудно мога да отида от нас до университета и после да ми стигне за да се върна. Смятай тва са над 20 кинта на ден пътен разход примерно. (и то без да смятаме ролването за кеф). Отделно още 10 джобно и кво става не ми се замисля...
Мисълта ми беше, че от хора до хора има различия.
Всеки има различни нужди.
Като някой се изхвърли "Земи си Корса, балъче", се засмивам от край до край, честно ! Все пак сме подфорум с коли от по 10 години (в добрия случай) и такива ицепки просто разцепват. Ако не влизах от месеци тук, щях да си помисля, че имате само е90-тки и собствен кей с яхти момчета
Копеле 18-ката не харчи много, но с 10-тина литра бензин на ден с яки еротични 2ри
- Fenka85
- младши ентусиаст
-
bakzo написа:Оф, хората които имат желание да разцъкват много и нямат чак такива солидни доходи естествено, че предпочитат я газ-че я метанче.
Като някой се изхвърли "Земи си Корса, балъче", се засмивам от край до край, честно ! Все пак сме подфорум с коли от по 10 години (в добрия случай) и такива ицепки просто разцепват. Ако не влизах от месеци тук, щях да си помисля, че имате само е90-тки и собствен кей с яхти момчета![]()
Копеле 18-ката не харчи много, но с 10-тина литра бензин на ден с яки еротични 2римного трудно мога да отида от нас до университета и после да ми стигне за да се върна. Смятай тва са над 20 кинта на ден пътен разход примерно. (и то без да смятаме ролването за кеф). Отделно още 10 джобно и кво става не ми се замисля...
колега Ви го каза, особенно това за корсите, ми предпочитам да се возя в кожата и да си духам с климатика, отколкото да седна в летящ ковчег и да давам еднакви пари за гориво
това за дневния разход също е много правилно, от какъв зор ще давам по 20лв. на ден за гориво, при положение, че мога да давам по 10 ?! стигам за едно и също време, в една и съща кола, с една и съща скорост, не виждам разликата, освен в парите?!? а ако парите нямат значение, може да си ГЪЗАР и да се возиш на бензин
От скоро съм ГАЗ-аджия и не мога да повярвам колко съм бил заблуден преди това, като казвах, че БМВ-тата трябва да хапват само бензин. Ама то от незнание в крайна сметка човек само ГУБИ!
Още повече с нашите курници.
"Бейби кажи ми къде ти е сърцето? ... Да не го забрави в на ония BMW-то?"
- ditko1
- старши ентусиаст
-
Еми кажим го на тия от БМВ че са балъци и не правят коли за нашият вкус, щом не усещаш разлика от бензин гас разбирам, че си доста добра шофиорка, карал съм кола на гас и много добре знам за какво става на въпрос, като заредиш после 20мин. смърди на пръднала кобила, по време на по големи скорости и влизане в завой и ръчни или тежки работи в багажника трябва да се съобразяваш с газовата ботюлка да не я одари нещо, доста пъти ми е изтичала гас от маркуче от газовата оредба и доста съм се плашел както и на мой приятели се е случвало така да изтича гас, НЕ смятам, че като се нагрубяваме с други лЮбители на марки коли ТЕ не струват, според мен е тъпо да кажеш, че Опел или друга марка автомобили са тъпи след като ти неможеш да си позволиш да караш колата си както е дадена по книжка това си е СМЕХ. Това, незнам защо го мислите, че като караме някой хора на БЕНЗИН сме се правили на дупета, след като караме такива кошери.
Ми време е да им отвориш очите на Явор, Дилян и доста други хора, че са незнаещи.
От скоро съм ГАЗ-аджия и не мога да повярвам колко съм бил заблуден преди това, като казвах, че БМВ-тата трябва да хапват само бензин. Ама то от незнание в крайна сметка човек само ГУБ
Ми време е да им отвориш очите на Явор, Дилян и доста други хора, че са незнаещи.
Последна промяна ditko1 на 15 Мар 2008, 19:35, променена общо 1 път
- gangsterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320i Touring '98
- Мечтае да кара: M6 Convertible
И аз имам един познат с Голф 4 дето голям гъзар го дава и не иска газ да и сложи. За тва колата някой път по цяла седмица седи пред блока и прашасва
. Така че всеки си прави сметката сам за себе си и преценява на какво гориво да кара. Щом от Schnitzer направиха двигателя на М5 Е60 да върви на газчица, значи не е толкова лошо. 
- ditko1
- старши ентусиаст
-
защо пак говорите за газари на бензин, просто сме обикновени хора с обикновенни коли, като отида в овча купел 2 при един приятел с Голф2 и той почва като вас "аз да не съм луд да давам пари за бензин тва трябва да си ебати човека и само се хвали колко евтино му било и колко икономична му е колата, аз му викам щом търсиш икономия вземи си един скутер и си джиткай.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
За какви гъзари говориш въобще бе братле ? Твоята кола за 100 бона ли е ?
Обожавам си е 36-цата, обичам я, но реално това е кола вече, която в Европа хората неценители много лесно заменят.
Обеснявам ти за да разбереш, че никой не е възхитен от това, че си позволявате да карате само на бензин. Това е нормално !
Но в случая изглежда нещо от рода на "Оф как ще си карам бимата на бенз за по 2 и 20, а тия льольовци карат на двойно по ниско".
Караш си като ти е кеф бенза, аз си карам също бенза, но разликата е че аз съм със намерения да си намаля разходите за гориво. И не виждам с какво може да ми промениш вижданията за 11 годишния ми автомобил.
Просто е СМЕШНО да ми казваш кое е добре за мен, колата ми и т.н без дори да се познаваме. Помисли над това.
И ако толкова лесно се ставаше гъзар... тогава преброй 1 милион гъзари само в Софето
Обожавам си е 36-цата, обичам я, но реално това е кола вече, която в Европа хората неценители много лесно заменят.
Обеснявам ти за да разбереш, че никой не е възхитен от това, че си позволявате да карате само на бензин. Това е нормално !
Но в случая изглежда нещо от рода на "Оф как ще си карам бимата на бенз за по 2 и 20, а тия льольовци карат на двойно по ниско".
Караш си като ти е кеф бенза, аз си карам също бенза, но разликата е че аз съм със намерения да си намаля разходите за гориво. И не виждам с какво може да ми промениш вижданията за 11 годишния ми автомобил.
Просто е СМЕШНО да ми казваш кое е добре за мен, колата ми и т.н без дори да се познаваме. Помисли над това.
И ако толкова лесно се ставаше гъзар... тогава преброй 1 милион гъзари само в Софето
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Данаил написа:... добре сложете газ метан по евтено ще е с горивото да ама нямате кола вече като хората...
Абе ти изобщо влизал ли си в контакт с кола, на която е монтирана сносна газова система (каквато и да е тя)? Знаеш ли кои марки системи са качествени и кои не са? Знаеш ли кои правят ментета и чии са оригиналите? Знаеш ли колко струва един литър газ, един литър бензин и един килограм метан? А КПД на всяко гориво?