CAMSHAFT SENZOR ....?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 11:23

Въпросния датчик на коляновия вал CRANKSHAFT SENSOR, отчита оборотите на двигателя и нищо друго. Впръскването на горивото се определя от съвкупност от датчици, които определят: Температурата на входящия въздух /датчика на дебитомера/; количеството на входящия въздух /определя се от положението на клапата на дебитомера/; натоварването на двигателя- положението на дроселовата клапа и свързания с нея потенциометър при мотроник м1.7, или прекъсвач, при мотроник 1.3 /има разлика от това дали автомобила се движи по наклон надолу при включена предавка, или изкачва баир/; оборотите на двигателя /гореспоменатия датчик на коляновия вал/; температура на охлаждащата течност /датчика в цилиндровата глава/; оборотите на празен ход /стъпков мотор, който отваря и затваря байпасния канал- заобикалящ дроселовата клапа, в зависимост от показанията датчика за температурата на охлаждащата течност. Количеството на впръсканото гориво се определя от продължителността на отваряне на игления клапан, т.е. колкото по-дълго време е отворен, толкова повече гориво се впръсква, защото системата работи с постоянно налягане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 11:38

Пропуснах кислородния датчик, така наречената ламбда сонда. Той определя съдържанието на кислород в отработените газове и задава информация към блока за управление, за съставянето на оптимална горивна смес, с оглед възможно по-пълното окисление на отработените газове в катализатора.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 17 Мар 2008, 14:07

ивчо , май не си прав , а и колегата сач това го работи ако не забелязваш. Гледам тука на едно място - за мотроник 1.7 точно ко пише - тоя сензор се използва за оределяне на последователност на впръскването и knock control
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 14:56

mitak_o написа:ивчо , май не си прав , а и колегата сач това го работи ако не забелязваш. Гледам тука на едно място - за мотроник 1.7 точно ко пише - тоя сензор се използва за оределяне на последователност на впръскването и knock control

В случая не оспорвам мнението на sachs. Много добре знам с какво се занимава. Прилагам цитат за датчика на разпределителния вал, който съм го взел от ръководството за ремонт и поддръжка на Е36. Прочети го още веднъж и въпреки, че е на руски език не е трудно да си го преведеш. Sachs имаше в предвид точно нок контрола.

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 17 Мар 2008, 15:03

ивчо3 написа:
mitak_o написа:ивчо , май не си прав , а и колегата сач това го работи ако не забелязваш. Гледам тука на едно място - за мотроник 1.7 точно ко пише - тоя сензор се използва за оределяне на последователност на впръскването и knock control

В случая не оспорвам мнението на sachs. Много добре знам с какво се занимава. Прилагам цитат за датчика на разпределителния вал, който съм го взел от ръководството за ремонт и поддръжка на Е36. Прочети го още веднъж и въпреки, че е на руски език не е трудно да си го преведеш. Sachs имаше в предвид точно нок контрола.

нямам време да пиша но по твойта логика брат кът го откачиш датчика на разпр вал и колата тряаа да угасне нали???е да ама не гаснме брат.а гасне кът извада оня на коляновиа вал ;)
незнам от де го зимаш инфото ма нема нищо общо с истината

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 17 Мар 2008, 15:04

sachs написа:
ивчо3 написа:

нямам време да пиша но по твойта логика брат кът го откачиш датчика на разпр вал и колата тряаа да угасне нали???е да ама не гаснме брат.а гасне кът извада оня на коляновиа вал ;)
незнам от де го зимаш инфото ма нема нищо общо с истината

а тва с кнок сенсора ептем оплеска нещата :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 15:30

Нещо да кажеш за това sachs?
Автомобили с двигателем М42
Подсистема управления моментом зажигания полностью електронная. Состоит из контроллера, четырех катушек зажигания и четырех свечи зажигания, т.е. каждая из них имеет собственую катушку зажигания. Распределение тока высоково напрежения осуществляеться контроллером. Датчик положения распределительного вала индуктивного типа, установлен на головке блока цилиндров. Датчик формирует сигнал в момент прохождения в его магнитном поле отметчика, выполненного в виде пластины на звездочке впускного распределительного вала. Появление сигнала свидетельствует о наличие такта сжатия в первом цилиндре. Поскольку зажигание польностю управляется контроллером.
Желая ти приятна работа, но аз съм зле с езиците и може би не съм си го превел правилно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 17 Мар 2008, 15:37

ивчо3 написа:Нещо да кажеш за това sachs?
Автомобили с двигателем М42
Подсистема управления моментом зажигания полностью електронная. Состоит из контроллера, четырех катушек зажигания и четырех свечи зажигания, т.е. каждая из них имеет собственую катушку зажигания. Распределение тока высоково напрежения осуществляеться контроллером. Датчик положения распределительного вала индуктивного типа, установлен на головке блока цилиндров. Датчик формирует сигнал в момент прохождения в его магнитном поле отметчика, выполненного в виде пластины на звездочке впускного распределительного вала. Появление сигнала свидетельствует о наличие такта сжатия в первом цилиндре. Поскольку зажигание польностю управляется контроллером.
Желая ти приятна работа, но аз съм зле с езиците и може би не съм си го превел правилно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

пълни простотий са тва ама айде ти си верваи брат колко искаш....ма не знам що се занимавам с простотий....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 15:56

За да сложим край на този спор ще направя едно уточнение.
Датчика на оборотите на коляновия вал се явява общ за запалването и впръскването на горивото. Той генерира напрежение, когато през него преминат зъбите на маховика, т.е. той се намира в задната част на двигателя. Датчика за положението на коляновия вал е разположен в предната част на двигателя и дава импулси за ъгловото положение на коляновия вал. Поради тази причина когато махнеш този датчик, двигателя гасне, защото няма кой да определи ъгъла на запалването.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 16:11

И друго извън темата: Когато пуснеш сачма през отвора на капака за наливане на масло в двигателя дали може да премине през повдигача, пружината /пружините/ на клапана, да се заглави между клапана и гнездото, с което да блокира клапана в отворено положение и да удари в буталото, че да се отчупи? Питам, защото съм неграмотен в тази област и бих желал да науча нещо.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 17 Мар 2008, 17:27

е как ще мине през/покрай повдигача :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо3 » 17 Мар 2008, 17:47

mitak_o написа:е как ще мине през/покрай повдигача :mhihi:

Питай sachs :mhihi:

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 17 Мар 2008, 21:30

ивчо3 написа:И друго извън темата: Когато пуснеш сачма през отвора на капака за наливане на масло в двигателя дали може да премине през повдигача, пружината /пружините/ на клапана, да се заглави между клапана и гнездото, с което да блокира клапана в отворено положение и да удари в буталото, че да се отчупи? Питам, защото съм неграмотен в тази област и бих желал да науча нещо.

е именно заради тва вала,кожуха и сичко беше на салата.а пластмасата над разпр.вал я нямаше бате.е така стаа.пробвай ако искаш ;)

Предишна

Назад към E36