Автоматична ск. кутия - разяснение
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			19 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

- FALKONETTI
- Потребител
- 

Автоматична ск. кутия - разяснение
Здравейте колеги, в момента си избирам следващото БМВ -  525ТДС или 320 Д, какво бихте ме посъветвали за кола с авт. ск. кутия, попаднах вече на две интересни такива, но никога не съм карал автоматик. Очаквам съвет.
П.П. Не погледнах някои писал ли е по тая тема

П.П. Не погледнах някои писал ли е по тая тема
- Bavarcho
- Пантерчо
- 

- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- sambeto
- ентусиаст
- 

- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ми мойта е 525 ТДС автоматик. И аз не бях карал автомат, ма вече никога няма да карам кола с ръчна скостна кутия, няма по голям кеф от това.  

- jivko81
- младши ентусиаст
- 

- Кара: F01 750LI Xdrive
sambeto написа:Ми мойта е 525 ТДС автоматик. И аз не бях карал автомат, ма вече никога няма да карам кола с ръчна скостна кутия, няма по голям кеф от това.

колега автоматика му е майката  по голямо удоволствие от това няма, все едно караш колело по нанадолнище
 по голямо удоволствие от това няма, все едно караш колело по нанадолнище   взимай 5тицата и не се занимавай с глупости направо ще се родиш и както казва колегата и аз никога няма да си купя вече кола с ръчни
 взимай 5тицата и не се занимавай с глупости направо ще се родиш и както казва колегата и аз никога няма да си купя вече кола с ръчни  
А ако си и от София ще се родиш на ново
			 по голямо удоволствие от това няма, все едно караш колело по нанадолнище
 по голямо удоволствие от това няма, все едно караш колело по нанадолнище   взимай 5тицата и не се занимавай с глупости направо ще се родиш и както казва колегата и аз никога няма да си купя вече кола с ръчни
 взимай 5тицата и не се занимавай с глупости направо ще се родиш и както казва колегата и аз никога няма да си купя вече кола с ръчни  
А ако си и от София ще се родиш на ново

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
		- noiseless
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E63 650i '06
И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
От друга страна, ако не смяташ да се надпреварваш, а возиш си е голям кеф, особено по софийските задръствания.
Също немаловажно е, че колите-автоматици са с една идея по-запазени двигатели, защото ск. кутия не ти позволява да я вкарваш във високи обороти за дълго време - доста важно при дизелите

От друга страна, ако не смяташ да се надпреварваш, а возиш си е голям кеф, особено по софийските задръствания.
Също немаловажно е, че колите-автоматици са с една идея по-запазени двигатели, защото ск. кутия не ти позволява да я вкарваш във високи обороти за дълго време - доста важно при дизелите

- DjFace
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Няма по блага работа от автоматика. 
Задължително мини през сервиз за диагностика, че е скъп ремонта, а и не винаги е успешен!

Задължително мини през сервиз за диагностика, че е скъп ремонта, а и не винаги е успешен!
noiseless написа:И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
Kолега стига глупости това че ти незнаеш как да се дърпаш и как да въртиш гуми незначи че не става
 аз мога да ти дам гаранция ще с автоматика ще те разцепя
 аз мога да ти дам гаранция ще с автоматика ще те разцепя  

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
		- RAZVRATNIKA
- кандидат ентусиаст
- 

noiseless написа:И аз съм за първи път с автоматик - малко ми беше търсене, че колата не реагира мигновено като при ръчните скорости, винаги има малко замисляне (поне при мойта); не можеш да въртиш гуми и не става за състезания (ако имаш такива намерения).
Пич точно под копчетата на климатроника има едно кoпченце ASC или DSC изключи го и се радвай!

- noiseless
- младши ентусиаст
- 

CreAt1ve написа:Kолега стига глупости това че ти незнаеш как да се дърпаш и как да въртиш гуми незначи че не ставааз мога да ти дам гаранция ще с автоматика ще те разцепя

Колега спирам веднага с "глупостите", но наистина ще се радвам да разсееш невежеството ми и да ми кажеш как правиш бърноут с тдс автоматик - аз пробвах с три броя и не успях
 , явно съм си къопав, но поклон пред твойто майсторство
 , явно съм си къопав, но поклон пред твойто майсторство   
Що се касае до "разцепването" в техн. литератури на БМВ пише, че ТДС с авт. ск. кутии са с почти 1 сек. по-бавни от същите с ръчни скорости, но може би и това са "глупости" и твоя ТДС Ауто е по-бърз, знам ли

- noiseless
- младши ентусиаст
- 

RAZVRATNIKA написа:Пич точно под копчетата на климатроника има едно кoпченце ASC или DSC изключи го и се радвай!
Колега, гледам, че в друга тема се чудиш между 525Д и 530Д - там това копче може и чудеса да прави, но при моя скромен ТДС не е така

Питането е за 525ТДС или 320Д автоматици, а не за по-големите двигатели...
Последна промяна noiseless на 06 Апр 2008, 21:39, променена общо 1 път

- mad_presley
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E39 M5
noiseless написа:и да ми кажеш как правиш бърноут с тдс автоматик - аз пробвах с три броя и не успях...
Изключваш ASC, натискаш спирачката с левия крак, с десния даваш пълна газ до настъпване на кик даун бутона, рязко пускаш спирачката и държиш волана здраво

Има си и члъми да се дрифти и то доста качествено, но вече нямам служебно BMW автоматик, с личното не бих опитал

Та по темата, няма нищо по-добро от автоматик и климатик в една кола.Всичко останало е просто някакви си екстри там (това си е лично мое мнение и не задължавам никого с него;))
- noiseless
- младши ентусиаст
- 

mad_presley написа:Изключваш ASC, натискаш спирачката с левия крак, с десния даваш пълна газ до настъпване на кик даун бутона, рязко пускаш спирачката и държиш волана здраво
...и после в Джемини 3 за ремонт на скоростната кутия или в Дару за нова

- mad_presley
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E39 M5
noiseless написа:
...и после в Джемини 3 за ремонт на скоростната кутия или в Дару за нова
Е ти питаш дали може, не питаш дали ще се счупи

Аз съм го пробвал, даже "пробвал" е меко казано и мога да ти кажа, че на тоз баварец кутията му все още си е в перфектно състояние

Ама пробвай и ти, ако си мислиш, че никой не е пробвал преди теб, поне 60% си в грешка

- El Diablo
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E70
автомат на мощна кола Да, но ние с тия наи слаби бензинови и дизелови мотори.. Не   /мое мнение/
  /мое мнение/
абе моето мнение е.. че автомата е по удобен, и с него се Возиш , а с ръчните си правиш кефа и караш.. 

а като слезнеш ако не ти треперат крачетата, значи само си се возил /шега/
  /шега/ 
а до колегата дето иска да върти гуми с 525тдс автомат.. бих те посъветвал да боднеш едно чипче на ТДС-а 

но тва ако трябва някъде да тръгнеш бързо и да се бутнеш някъде не знам как става с автомат /газ и спирачка ли / маи не е много оферта !
 / маи не е много оферта !
пък и не знам как сте колегите с автомат зимата

/мое мнение/
  /мое мнение/
абе моето мнение е.. че автомата е по удобен, и с него се Возиш , а с ръчните си правиш кефа и караш..

а като слезнеш ако не ти треперат крачетата, значи само си се возил
 /шега/
  /шега/ 
а до колегата дето иска да върти гуми с 525тдс автомат.. бих те посъветвал да боднеш едно чипче на ТДС-а

но тва ако трябва някъде да тръгнеш бързо и да се бутнеш някъде не знам как става с автомат /газ и спирачка ли
пък и не знам как сте колегите с автомат зимата

19 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2