Пежо 1,9д или Вектра 1,7Тд
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Пежо 1,9д или Вектра 1,7Тд
Предварително се извинявам за темата
Ще ми се налага доста да пътувам и няма да има как да си взема БМВ. Парички за 325тдс не стигат. Стигат ми за някои от горе изброените модели. Вектрата е 97 година , без климатик. Цена 10000 лева. Кат извадим Астрата, става на 6500. Пежото струва 6000 няма кои знае кви екстри , освен стандартните- серво ел стъкла и туи то. Тука може да говорим за ценатаи предполагам ще падне на 5300-5500лева. Колата е 95 година.
Избора наистена е труден. На мен в кръвта ми е Опел, но пък зема ли пежото ще ми остане и Астрата. Вие какво мислите коя кола си заслужава повече. И двете са в перфектен външен вид, червени на цвят.
И ся въпроса кои от двата дизела и за двата все хубави думи се казват
До модераторите: Изтрите темата след 1 седмица

Избора наистена е труден. На мен в кръвта ми е Опел, но пък зема ли пежото ще ми остане и Астрата. Вие какво мислите коя кола си заслужава повече. И двете са в перфектен външен вид, червени на цвят.
И ся въпроса кои от двата дизела и за двата все хубави думи се казват

До модераторите: Изтрите темата след 1 седмица

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Мой колега имаше 405/1,9 D (за жалост му я откраднаха), беше много доволен. Твърдеше че е лесна за поддръжка (на този модел проблем е омекването на торсионите, но се намират 2 ръка на добри цени) и му гори 6 градско. А по принцип Пежо правят едни от най-добрите дизели. Така че аз клоня към Пежо. Но изборът си е твой 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Никой не каза защо
Возил съм се и на двете... Пежото е по-тромаво, по неикономичено... Тези Опели са с едни от най-хубавите японски дизели (двигателя е ISUZU), които не са въобще за подценяване. Мога да подкрепя с технически данни:)
Ако е 306 не... Ако е 406 определено Пежото, заради возията
От поста ти не се разбира какво е това Пежо
п.с. усещам пак, че ще стане "мойто си е най-хубаво".

Ако е 306 не... Ако е 406 определено Пежото, заради возията

От поста ти не се разбира какво е това Пежо

п.с. усещам пак, че ще стане "мойто си е най-хубаво".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Сигурен ли си, че Пежото е тромаво и неикономично? Едно Пежо 405 TD 1.9 гори средно 8.5 (засечено на 5000 км смесено).
Градското е около 9, а извън - около 7. Не знам за Вектрата, но рядко се среща такъв разход на турбо дизел. Още повече, че разхода е почти същия като на обикновения дизел, без турбо, но върви повече и според мен хич не е тромаво и не е за подценяване.
Аз мечтая за едно такова.
Ето малко повече инфо за едно такова с турбо.
http://peugeot.index.bg/forum/viewtopic.php?t=134
В случая съм съвсем безпристрастна.
Градското е около 9, а извън - около 7. Не знам за Вектрата, но рядко се среща такъв разход на турбо дизел. Още повече, че разхода е почти същия като на обикновения дизел, без турбо, но върви повече и според мен хич не е тромаво и не е за подценяване.

Ето малко повече инфо за едно такова с турбо.
http://peugeot.index.bg/forum/viewtopic.php?t=134
В случая съм съвсем безпристрастна.
Последна промяна Eva* на 14 Юли 2004, 14:37, променена общо 1 път
Да караш Peugeot е страст!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Както каза колегата [steeN] този двигател на Опел'а е от Isuzu и е доста добър дизел.. аз съм карал Астра с този двигател и мога да кажа, че е супер, вървеше си колицата с 170км/ч безгрижно
.Така, че ако Опел'а е запазен и си готов за дървеното возене и ръждицата която е неизбежна.. взимай Опел'а.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е ако е с турбо няма спор по въпроса
Аз говорех за 1.9 чист дизел...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Опела верно е със много гот двигател ама кой знае дали няма да му дойде малко тежко купето за него.
Ама впредвид годините и цената май пежото е по- добрия избор.
Чудно ми е само как така да нямаш за 525тдс като имаш 10 000 за кола? Верно няма да е 97- ма ама за 10 можеш да си вземеш нещо прилично. Само, че при тдс-а разхода ще е по- голям. Виж ако се вредиш с 318тдс за тия пари щом пътуваш много ще рахатясаш
мен последно ми дава по- малко от 6/100 извънградско.
Ама впредвид годините и цената май пежото е по- добрия избор.
Чудно ми е само как така да нямаш за 525тдс като имаш 10 000 за кола? Верно няма да е 97- ма ама за 10 можеш да си вземеш нещо прилично. Само, че при тдс-а разхода ще е по- голям. Виж ако се вредиш с 318тдс за тия пари щом пътуваш много ще рахатясаш

Ами и аз съм пристрастен за Пежото, но точно един такъв 1.9д ме направи почитател на марката. От тогава съм имал 3 дизелови Пежа и без никакви сериозни проблеми - 205 1.9д, 605 2.1д и 605 2.1тди. 1.9 литровият 8 кл. чист дизел е най-издържливият от всички. Ако двигателят е под 200к е много добре. Разходът е 6 извънградско и 7-8 градско.
Според цената и двигателя(при 406 са само тд) трябва да е 306 или 405. Може да кажеш за конкретни подробности.
Според цената и двигателя(при 406 са само тд) трябва да е 306 или 405. Може да кажеш за конкретни подробности.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2