За българите в Ирак

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

За българите в Ирак

Мнение от Cobra » 14 Юли 2004, 22:32

Просто искам тук да изкажа съболезнованиата си към близките на загиналия шофьор и да изразя надеждата си за спасение на другия ни колега.Аз съм на мнение, че сме като колеги на пътя и като снародници, а така и като хора отишли да изкарат насъщния заслужават нашата подкрепа. :cry:
НЕКА всички, който си мислят че могат безнаказано да убиват чрез терористични атаки да бъдат наказани по един или друг начин

:x

Дано поне част от идеята ми е разбрана и не е прозвучало твърде популистко!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Юли 2004, 23:30

Много неприятна история.

Четох в един всекидневник, че ако се знае точното местонахождение на заложниците, с помоща на няколко човека от специален БГ отряд за разправий с такива неща, могат да бъдат освободени. Това разбира се са само догадки и теоритични варианти но пък със сигурност би било доста по-добре от тъпанарските "тихи дипломаций", които досега нито веднъж не са дали позитивен резултат. Ама като стане после лошо и държавниците се изсипват да поднасят съболезнования .... Простотия до шия. Май сме единствената държава, която не се грижи за гражданите си извън пределите на страната. :roll: :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wazzz » 15 Юли 2004, 1:48

Е незнам, може да не съм прав, но мисля че една нoрмална страна веднага би обявила, че е в положение на война с Ирак и до 24 часа всички иракчани трябва да напуснат България, съответно българи - Ирак. Поне аз ако бях президент бих направил това, щото ми писна да не ни *бават за 5 стотинки. Бих го направил и като президент на държава членка на НАТО бих настоявал да помогнат в търсенето i освобождаването на българите, който с нищо не са виновни, че американците са решили да превземат световния петролен пазар и т.н. Писна ми от тъпата политика (ако е политика) на някой висши управници...*амка му и пропаднала държава, която просто чака нещо да се случи, и обяснява "ба кафе" при Гала как се прави всичко възможно... Представете си аналогична ситуация с която искате западна държава която взема участие в умиротворителните действия. Мислите ли, че нещата биха се развили така?!?! Същата история като в Либия, като в Босна и т.н и т.н. и т.н.....Пропаднала история. Това не е начина, така все повече ще си позволяват да се *бават с наще момчета на такива кофти места по света, че даже не само на тях... Просто позицията на България при такива ситуации е "таи се като пруднал(а)"... Може просто аз да видам грешно нещата...дано да е така... :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 15 Юли 2004, 7:47

Аз мисля, че нещата далеч не са толкова прости.
Тук не става въпрос за квартална разправия. Освен това мисля, че е неуместно с лека ръка да се рискува сигурността на цяла нация, заради липсата на каквито и да е човешки ценности в група малоумни шовинисти! Представете си ако дези говеда решат да направят в България нещо като атентатите от 10-то септември (да не дава господ!)??? Съвсем отговорно мога да кажа: НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ!!!!!
Въобще не омаловажавам загубата на семейството на загиналия ни сънародник. Смятам, че не трябва да се поддаваме на емоции точно в този момент. А и не съм сигурен, че НАТО може да ни защити (по-точно - че има желание да го прави :evil: )

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 15 Юли 2004, 8:29

wazzz написа: война с Ирак :

не знам ама според мен наистина както каза Чефо не трябва да се поддаваме на емоцията.искренно съжалявам за случилото се.
да се надяваме че другия шофьор ще се спаси :? много е гадно...даже онази вечер сънувах адските кошмари след като гледах репортажите по ТВ :( големи изроди са тез
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 15 Юли 2004, 8:45

Не мисля, че в този случай държавата има какво да направи. За съжаление и други в подобни ситуации са попадали вече почти всички държави в този пакт и ми е много чудно как още не ни се беше случило. Какво направиха американците като им обесиха и запалиха, едновременно с това, 2мата пердприемачи на иракски мост ? Какво направиха за оня дето го обезглавиха ? Какво направиха италианците за техния човек ? Стига. Не сме първите за да говоириме "Държавата не прави нищо".
Каквото е могла да направи държавата в тоя случай го е направила - то за съжаление е нищо. Нима очаквате да тръгнеме да се молиме на американците да пуснат всички затворници от Ирак? Никоя уважаваща себеси държава няма да тръгне да преговаря с терористи. Спомнете си миналата година в Русия - имаше 800 заложници - не 2ма... Някой да ходи да преговаря с тях? Освн разбирасе Кобзон който е баси пунтамарата. Избиха ги като кучета - така и трябва.
При такива ситуации спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещисе. (все пак пускат някои от заложниците) За съжаление това е така колкото да не ни се иска. Това е света. Такъв и ще бъде. Вместо да мрънкаме "защо държавата не направи нещо" по добре да мрънкаме за задължителни курсове, поне в училище, за оцеляване в такива ситуации - в USA има такива курсове и са задължителни (до колкото знам) за хора които заминават в горещи точки на планетата. Колко действат тези правила е друг въпрос, но все пак по-добре нещо от колкото нищо.
Колкото до твърденията на някои уважавани хора че изпращането на "специален" отряд ще помогне или дори освободи заложника мисля, че са много далеч от истината. Тия хора взимат за заложници американски командоси пък наще да им се опрат...

P.S. Принципно съм много против пращането на български войници в Ирак защото беше ясно, че така ще стане. Опасявам се, че още не сме видели най-лошото :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 15 Юли 2004, 9:15

Да наистина е неприятно, но какво значи "война с Ирак". Че, те официалните иракски власти нямат нищо общо с това. Това са си най-обикновенни терористи-откачалки, и на всичкото отгоре повечето са от други страни, а не от Ирак. Просто там сега са намерили поле за изява. И какво може да направи България, за да го спре това. Исканията бяха насочени към щатите, а не към нас, т.е. те така са ги поставили, че да немогат да бъдат изпълнени и просто да си спретнат поредната касапница. Нашето правителство може да каже - не ходете в Ирак там е опасно и нищо повече. Който, го пренебрегне това и отиде - трябва да си носи последствията. Това за операция на специалните части е супер смешно. Някой да има тук дето да си мисли, че сме способни на такава акция - едва ли? Те 10 дена немогат да разберат къде са се скрили - какво остава специални акции да ми правят. А и как ще ги направят - със скапаната екипировка и измислените професионални военни дето ги имаме ли?
А, че не сме видели най-лошото - за съжаление, май наистина е вярно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 15 Юли 2004, 10:53

Може да прозвучи малко крайно и дори детинско мнение, но аз смятам, че с тези изверги има само едно решение - обявява се изтегляне на всички чужденци от територията; залива се с най-разкапващото и мъчително химическо оръжие и край....
Тези боклуци се раждат за да убиват и няма да има мир докато дишат нашия въздух....
Крайно време е да спрем да се правим на чак толкова цивилизовани и демократични :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wazzz » 15 Юли 2004, 11:25

Абсолютно съм съгласен с Flat6... Няма какво да обяснявам, нямах предвид да обявим война на Ирак. Имам предвид да се нарпави нещо мамка му та да не ми е такова обидно някак като стане нещо такова с българи и ги оставят просто така...поставете се на тяхно място обиколени от 1000 фанатизирани-идиота-убиици... Сигурно съм ебати кретена верно да си мисля, че в тая държава пропаднала има един мъж на място, който да се сети,че тая "държава"е за това - да защитава хората си...к'во говоря бе..на кой му пука там някви си двама шофери, и така се казва как са заминали за пари и да не са ходили и т.н. Има какво да се направи!!! Няма кой да го направи...щото манталитета си ни е такъв неометен... Кофти са изказвания от сорта, щото особено тука звъчат верно като мрънкане...по скоро съм много ядосан и се ядосвам още повече при мисълта колко сам безпомощен в тая ситуация...

(в Русия найстина избиха терористите и спасиха заложници... във всеки случай, не чакаха пред театъра, понеже "просто нищо не може да се направи...") :x

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 15 Юли 2004, 11:46

Незнам, но откакто гледах нецензурираното филмче с екекуцията на корейския заложник, незнам що за същества са тези....Такава покъртителна гавра с трупа на един невинен човек несъм си и предтавял.... И отгоре на всичко го качили в интернет да надъхват и другите боклуци като тях - не може да има милост за тези хора :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 15 Юли 2004, 11:56

wazzz написа:(в Русия найстина избиха терористите и спасиха заложници... във всеки случай, не чакаха пред театъра, понеже "просто нищо не може да се направи...") :x

Има лееека разлика м/у тяхната и сегашната ситуация. Там бяха 20-30 терористи и хилядна армия от спецялни части на които въпреки това им трябваха 7 дена за да подготвят плана. Другото което е че тия спец, части са наи-добрите в света. (гледал съм американците как спасяват заложници - от 13 ония убиха 3ма и раниха още 5има щото снаипериса улучи терориста в ръката).
В Ирак историята е точно обратната. хилядна армия терористи и 20-30 командоси. Ако ще да са с IDKFA i IDKMO пак няма да смогнат.

За заливането с киселина - нерентабилно. Обемното взривно вещество ще свърши работата без да оставя радиация като ядреното оръжие.

Обаче...
1. Милиони невинни жертви.
2. Има много в държавите които живеем ние - те автоматично ще станат терористи защото няма какво да губят. Наи-страшното и непредсказуемо нещо е човек дето няма какво да губи.

Според мен трябва да им се даде нещо което не искат да губят - както е казал Онасис - като дадеш заем на човек все едно си му зел душата.
Умен човек е бил той...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 15 Юли 2004, 13:58

А защо не наредят 20 от тия иракски затворници на показ за разстрел.На всеки 1 БГ заложник 10 иракски затворника ?????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Юли 2004, 16:34

Тази тема е толкова обширна,че не ми се навлизаше в нея, но...
А защо не наредят 20 от тия иракски затворници на показ за разстрел.На всеки 1 БГ заложник 10 иракски затворника ?????
Ами защото това ще има обратен ефект! Тези подобия на човешки същества, наречени борци за нещо си, не разсъждават като нас. Те служат на насилието чрез насилие, мира и доброто не е в тяхната природа,въпреки,че точно на тези ценности е основана ислямската религия. Многократно се доказа,че с тези терористи дипломацията НЕ върши работа. Няма и да върши - те са учени да поставят ултиматуми и да убиват безмилостно. Така че единствения начин е пълното им, безапелационно изтребване. Тук естествено идва въпроса за морала, за човешките права... все пак какво право имат американците да нахлуват в чужда държава...? И омагьосания кръг се затваря. Близките на загиналите ще поскърбят, петрола ще тече накъдето трябва, за автовозите ще се намерят нови шофьори (само снощи 7 автовоза са минали границата на път към Ирак), а медиите по света ще дъвчат едни и същи глупости, точно както се опитваме да правим и ние... А за конкретния случай - тези шофьори какво търсят във вътрешността на Ирак като гледат и слушат какво се случва? Те сума войници се изнесоха, а тираджиите - първи. Едва ли е само заради пикливите 1000 долара, както реват по всички медии... А с какво трафиканта на алкохол в Ирак е по-различен от трафиканта на дрога в Амстердам, например... Да не говорим,че стотици българи загиват доста по-мъчително,както си вървят по улицата или карат кола. Колкото и еретично да звучи - според мен тази тема се преекспонира! И все пак - съболезнования на близките - никой човек не заслужава такава участ...!
Never mistake motion for action...

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 15 Юли 2004, 18:03

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ !!!
САМО ЗА ХОРА НАВЪРШИЛИ 18 г.
ЛИНКА Е ПРОСТО КОШМАРЕН.

Това е един от най - ужасяващите сайтове в нета. Все пак го поделям с Вас. Всички тези изверги заслужават някакво възмездие.

www.ogrish.com

Така че ако се появи нещо , там ще е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 15 Юли 2004, 18:15

Изказвам съпричастността ми към семейството и близките на екзекутирания българин
...
дали ще са терористи, американци, руснаци ... всички искат нещо...трябва да се търсят причините за всичко което става в наши дни ....било е известно на много хора още преди 50-тина години...но защо ли не са предприели нещо никой не знай :roll:
what a helluva ride

Следваща

Назад към Извън Темата