Огромен кориоз с охладителната система ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
I.V.G. написа:абе, колеги не е казанче ами сигурно има в предвид радиаторчето на парното .Пьк то се намира като на всяка кола на мамаси в г.......
Точно така, радиатора за парното се намира зад таблото, а свалянето му и смяната наистина е да си е.е Лично аз се съмнявам това да е проблема, тъй като от това единствено може да няма парно, но да му се надува маркуч..... и то големия......

Не съм много компетентен с ТДС-ите, ама така мисля де

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
днеска бях в НН сервиза - оказа се че е водната помпа + 1 ролка смених ги и проблема изчезна. Вчера смених маслото пак там и ми казаха че трябва да се долее антифриз (2л) днес сутринта го нямяше - добре че ми спря тъпото парно защото иначе кой знае какво къде по българия щеше да ми се наложи да го правя тоя ремонт (така че проверете си ги за всеки случай)
- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
asasin18 написа:днеска бях в НН сервиза - оказа се че е водната помпа + 1 ролка смених ги и проблема изчезна. Вчера смених маслото пак там и ми казаха че трябва да се долее антифриз (2л) днес сутринта го нямяше - добре че ми спря тъпото парно защото иначе кой знае какво къде по българия щеше да ми се наложи да го правя тоя ремонт (така че проверете си ги за всеки случай)
радвам се колега , дано и с CreAt1ve да не е много сериозен проблема , но ако се съди по симптомите и списъка с нещата които е сменил....
2001 Audi A6 Avant 1.8T AWT quattro w/ K04, 181whp tuned by kelesha (TST Racing)
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Re: Огромен кориоз с охладителната система ТДС
CreAt1ve написа:Здравейте колеги, да почна с надува ми десния мъркуч, и то не постоянно от вереме на време, сменил съм термостат от Камор последния радиатор, водна помпа, разширителен съд. Мъркуча на големия кръг е винаги студен се едно термостата не отваря. Винаги стрелката си седи на 12 часа и през борда я гледам не надвишава 89 градуса, парно си има. Мериха я за газове в разширителния съд и нищо не отчете. Така вече няколко месеца си я карам доливам антифриз защото го изхвърля през капачката и никой незнае какво й е. Някой от майсторите ми казаха да махна напълно термостата да видят дали ще продължада да надува мъркуча.
Ако някой може да ми помогне че вече почвам да полудявам, даже и в Камор немогат да ми кажат точно какво се случва. Искат да свалят главата.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Мерси предварително !
Колега и аз имах този проблем, но от вчера е решен ... смених главата, заминала беше, но има варянт да е само от гарнитурата и(много малък ...)! В Камор не ходи повече, в Дару отиди и си направи диагностика на газовете в охладителната система, веднага ще ти кажат това което и аз. Успех!
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
За жалост се е оказало това колега -глава ,аз се отървах с гарнитура преди няколко месеца ,и нека сега разбирачите да кажат че не си поддържаме колите,за най-малкота съм в Мкар, и затова така става ,защо просто не си признаем че Е39 има проблем с охладителната система ,не е нормално да хвърляш водни помпи и термостати и виско през 7-8 месеца и да си казваш че не си поддържаш колата ,предполагам много от вас са сменили по няколко автомобила преди това ,Е така ли беше ама честно
аз съм сменил няколко марки -немки ,френски и сега имам други два автомобила ,е как пък на тях и няма нищо толкова години само на Е39 и има и то конкретно с охладителната система ,Това е ВЪПРОСА

Нищо лично ,Просто бизнес !
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
i4koo и аз съм сменил др коли , прав си тия имат некви детски болести за съжаления, но пък кефа от тях е голям
ти сега какво се оказа при тебе i4koo ? има да сменяш глава ли или .

ти сега какво се оказа при тебе i4koo ? има да сменяш глава ли или .
- i4koo
- ентусиаст
-
Не ,колега сменях гарнитура на главата ,преди няколко месеца и ми струваше 2000 лв с ДДС ,понеже я правих в Мкар,преди това сменях помпа,радиатор и др .Не искам да ме разбирате грешно ,аз не оспорвам качеството на колата и марката понеже те са страхотни ,даже и мисля за новата 5-серия в по скромен вариянт ,но ме дразни факта че го има масово този проблем с охладителната система и никой не го признава а обвиняваме собствениците в немарливост за което съм много против ,понеже съдя по себе си
Нали форума е за това ,да се споделят мнения и ситуации,било то добри или лоши в полза на БМВ общността 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
така е брат, я са ти кажи аз какво да правя на моята защото по охладителната система нищо не съм пипал ?!..
а термостата маи не ми затваря защото..
извънградско температурата пада на 10-11 часа
ама пък един маистор ми каза че тва е по добре за лятото ?
и нещо не ми се иска да сменям термостат защото с този сякаш "Държи" мотора по студен и за жегите е супер ?
а термостата маи не ми затваря защото..
извънградско температурата пада на 10-11 часа
ама пък един маистор ми каза че тва е по добре за лятото ?

и нещо не ми се иска да сменям термостат защото с този сякаш "Държи" мотора по студен и за жегите е супер ?

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
забравих да кажа че става така като е по хладно
особено вечер
иначе като я карам градско всичко е на 12 часа
ама имам неква дупка на предната броня, сигорно е правена
допълнително за повече въздух ? ?? .. ето тука, вие какво ще кажете ?
не съм се заглеждал по другите Е39, и вие ли я имате и там е изрязана пласмасата маи ..

не съм се заглеждал по другите Е39, и вие ли я имате и там е изрязана пласмасата маи ..

- i4koo
- ентусиаст
-
Колега ,много ми е трудно точно аз да казвам какво трябва да се прави за добрата работа на двигателя ,понеже не съм достатъчно компетентен,има доста писано по въпроса за почистване ,профилактика ,сервиз и аз към тези неща се придържам ,но за жалост и това не помогна
Въпреки всички главоболия и средства ,щом мисля за марката отново ,това е добър знак
Успех 

- i4koo
- ентусиаст
-
Всички го имат този отвор ,но и аз не знам точно за какво е ,със сигурност е за охлажданеBMW-E39 написа:забравих да кажа че става така като е по хладноособено вечер

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ако беше по-хубаво за двигателя, мислиш ли, че от БМВ нямаше да направят всички термостати да отварят като твоя? Аз съм 100% сигурен, че в БМВ работят малко по-добри инженери от тоя майстор, който ти го е казал това. По-добре иди да ти го погледнат, колега, да не ти направи беля.
CreAt1ve написа:Здравейте колеги, да почна с надува ми десния мъркуч, и то не постоянно от вереме на време, сменил съм термостат от Камор последния радиатор, водна помпа, разширителен съд. Мъркуча на големия кръг е винаги студен се едно термостата не отваря.
Какво стана с огромния кОриоз, от мЪркучите ли беше, кажете да видим оправи ли се проблема ?

///Vasko написа:CreAt1ve написа:Здравейте колеги, да почна с надува ми десния мъркуч, и то не постоянно от вереме на време, сменил съм термостат от Камор последния радиатор, водна помпа, разширителен съд. Мъркуча на големия кръг е винаги студен се едно термостата не отваря.
Какво стана с огромния кОриоз, от мЪркучите ли беше, кажете да видим оправи ли се проблема ?![]()
![]()
Абе колега, нещо смешно ли видя в цялата тази история, че нито 1 майстор в София неможе да ми каже какво ми е точно а ти с тая 316 по добре си трай че да си купиш 316 е по добре да си купиш трабант комби. Aз питам тук за савет, а тука някаф с 316

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
- i4koo
- ентусиаст
-
Колега ,то трабанта ще върви повече от тази куца 316 ,сещам се за ВАЗ1600CreAt1ve написа:///Vasko написа:CreAt1ve написа:Здравейте колеги, да почна с надува ми десния мъркуч, и то не постоянно от вереме на време, сменил съм термостат от Камор последния радиатор, водна помпа, разширителен съд. Мъркуча на големия кръг е винаги студен се едно термостата не отваря.
Какво стана с огромния кОриоз, от мЪркучите ли беше, кажете да видим оправи ли се проблема ?![]()
![]()
Абе колега, нещо смешно ли видя в цялата тази история, че нито 1 майстор в София неможе да ми каже какво ми е точно а ти с тая 316 по добре си трай че да си купиш 316 е по добре да си купиш трабант комби. Aз питам тук за савет, а тука някаф с 316ми се подиграва я се усъзнай малко къде се намираш бе

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3