Огромен кориоз с охладителната система ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
i4koo написа:Всички го имат този отвор ,но и аз не знам точно за какво е ,със сигурност е за охлажданеBMW-E39 написа:забравих да кажа че става така като е по хладноособено вечер
иначе като я карам градско всичко е на 12 часа
ама имам неква дупка на предната броня, сигорно е правена
допълнително за повече въздух ? ?? .. ето тука, вие какво ще кажете ?
не съм се заглеждал по другите Е39, и вие ли я имате и там е изрязана пласмасата маи ..
Отворя трябва да е за датчика за външната температура
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Wenzy написа:i4koo написа:Всички го имат този отвор ,но и аз не знам точно за какво е ,със сигурност е за охлажданеBMW-E39 написа:забравих да кажа че става така като е по хладноособено вечер
не съм се заглеждал по другите Е39, и вие ли я имате и там е изрязана пласмасата маи ..
Отворя трябва да е за датчика за външната температура
Е той не се ли падаше под/пред десния подкалник? На снимката така като гледам отвора се пада пред левия...
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Охлаждане на алтернатор. Понякога от там влизат мишки и свиват гнезденце при четките на алтернатора. Личен опит. 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
О Боже Господи
са и мишкарник ли имат тия коли
идея да се провери как дали има мишки вътре в тая дупка ?

идея да се провери как дали има мишки вътре в тая дупка ?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Сваля се алтернатора заедно с въздуховода. Мишките идват само ако ходиш нощем на къра да пробваш амортисьорите с некоя кака 

Re: Огромен кориоз с охладителната система ТДС
CreAt1ve написа:Абе колега, нещо смешно ли видя в цялата тази история, че нито 1 майстор в София неможе да ми каже какво ми е точно а ти с тая 316 по добре си трай че да си купиш 316 е по добре да си купиш трабант комби. Aз питам тук за савет, а тука някаф с 316ми се подиграва я се усъзнай малко къде се намираш бе

Ся сериозно да ти кажа, колата мога да ти я оправя, но трябва да се разкараш до Пловдив, така че, ако минаваш може да се обадиш

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Тури капан и нема да има мишки... Иначе тоя въздуховод може също да е и за обдухване на предните дискове...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега, и аз съм точно така от 2 години - малко зимата е по-хладно -- не мисля , че това е проблем ---по скоро е екстраBMW-E39 написа:така е брат, я са ти кажи аз какво да правя на моята защото по охладителната система нищо не съм пипал ?!..
а термостата маи не ми затваря защото..
извънградско температурата пада на 10-11 часа
ама пък един маистор ми каза че тва е по добре за лятото ?
и нещо не ми се иска да сменям термостат защото с този сякаш "Държи" мотора по студен и за жегите е супер ?

///Vasko написа:CreAt1ve написа:Абе колега, нещо смешно ли видя в цялата тази история, че нито 1 майстор в София неможе да ми каже какво ми е точно а ти с тая 316 по добре си трай че да си купиш 316 е по добре да си купиш трабант комби. Aз питам тук за савет, а тука някаф с 316ми се подиграва я се усъзнай малко къде се намираш бе
Не ве ,смешно ми стана за правописа ти, ама Усъзнавам се, че прекалих малко
Темата ми я показа един с голф, за да видим колко сме били неграмотни в БМВ форума.
Ся сериозно да ти кажа, колата мога да ти я оправя, но трябва да се разкараш до Пловдив, така че, ако минаваш може да се обадиш
Само 1 ще ти кажа докато пиша тази тема изобщо не ми е до правопис, а на тия с голфовете може да им кажеш да си киснат в тяхният си форум и да не ни присъстват на срещите СМЕШНИЦИ. Защото тия с голфовете и ти няма да извадите пари за ремонта около 3000 лв нали ? за да ми правите забележка за правописа като е толкоз грамотен да си кара голфа по Пловдив а ти да го гониш някаде там

А тук има хора който могат да ми оправят колата и знам че ще я направят както трябва Никола" ZAKS"
Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
Еми закарах я при ЗАКС и тоя вече е свалил главата и днес ми се обади, че главата е добре, а само гарнитурата е под всякаква критика имам 2 3 изкривени водача на клапани и клапани иначе другото е ок.
И съм много радостен от този факт, че се разминах само с това

И съм много радостен от този факт, че се разминах само с това

Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !
Здравей те колеги. Имам Е 39 ТДС. Много четох из форума за проблема с охлаждането на двигателя та да си кажа каква ми е болакат. Проблема е че изхвърля антифриз от казанчето през малкия маркуч който служи за преливник (одушник) не знам как се казва точно не ги разбирам много тия неща, други течове не съм видял. Колата не прегрява, стелката си стои на 12 часа 2-3 пъти се е случвало да мрадни на дясно но леко и след няколко секунди се враща пак на 12 часа. Този ефект се е получавал кагато карам от Пловдив за София. Имам си парно. Парното започва да духа топло след като стрелката съвсем леко подмини синьото , нямам бял пушек. Правил съм всички съвети за обезвъздушаване на двигателя. Даже 1 път карах с 32 градуса на парното сложено на 1 от София до Пловдив добре че беше зимата
. Но пак ми се налага да доливам антифриз
. Сменял съм глава на двигателя вече. Такава си я взех. Но забелязах, че гарнитурата на главате е омаслена в единия край и не съм сменял водната помпа
. Приемам всякакви съвети
И още 1 въпрос каъм колегите от Пловдив къде си карате количките на преглед ремот ?

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Re:
i4koo написа:Всички го имат този отвор ,но и аз не знам точно за какво е ,със сигурност е за охлажданеBMW-E39 написа:забравих да кажа че става така като е по хладноособено вечер
При мене колеги тая дупка води точно до динамото - един вид охлаждане за да не грее

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3