Топъл старт на тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			17 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

- ivobaltov
- Потребител
- 

- Кара: Е60
Топъл старт на тдс
Колеги знам,че има писано по тази тема,но все пак искам да попитам,защото при мен проблема е много странен.Значи студена пали много добре,но като е загряла нормално досредата на скалата и я оставя за 30 м. не по-малко,лампата за подгрчване светва за секунда и после за да запали трябва да въртя на стартер 20сек.Обаче ако стрелката на температурата падне до 1/4 лампата за подгряване свети 4,5сек.и пали моментално.Нормално ли е като е топла колата лампата за подгряване да светва за секунда? Мерси предварително.

- ben_g
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E39 525 TDS
Нормално е колега. Това са симптопмите на топлия старт - и аз бях питал едно време:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=80727

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=80727
- ben_g
- кандидат ентусиаст
- 

ivobaltov написа:Явно съм за смяна на верига.
Не се "впускай" с веригата колега (не че ще е грешка да я смениш). Иди да ти направят една диагностика първо - според това колко е износена самата верига, може да се коригира момента на впръскване и да изкараш още няколко К километра с тази верига. На топлия старт влияят бая неща - акумулатор, стартер, ГНП, вериги, така че проблема е комплексен и може да се окаже, че макар да си сменил верига, пак няма да пали веднага топла. Иди най-добре да ти направят диагностика първо и тогава прецени.
- ivobaltov
- Потребител
- 

Мерси колега ще те послушам.Утре ще се пробвам в супердизел,там ми казаха че са добри.Междо другото след много бензинови тази ми е първи дизел и затова съм малко некомпетентен.

- ivobaltov
- Потребител
- 

Ще пробвам,мерси.Фил написа:Мда, прави са колегите, не се хвърляй веднага да сменяш, щото може и да не от това.
Междувременно просто изчаквай 4-5 секунди на контакт, независимо колко е студена колата, независимо че ти изгасва веднага реотанчето. Помага.
- ben_g
- кандидат ентусиаст
- 

ivobaltov написа:Мерси колега ще те послушам.Утре ще се пробвам в супердизел,там ми казаха че са добри.Междо другото след много бензинови тази ми е първи дизел и затова съм малко некомпетентен.
И аз там ходих на диагностика - добро впечатление ми направиха. А иначе и аз като тебе ми е прърви дизел - но благодарение на този форум бая неща научих!
- ben_g
- кандидат ентусиаст
- 

ivobaltov написа:Да те попитам колега, ти запази ли си час или направо закара колата?
Понеже не намерих работно време на сайта им и ги бях питах - ето какво ми отговориха:
Здравейте,
Работното ни време е:
Пон.-пет. 09.00-13.00 и 14.00-18.00 ч.
Не записваме часове. Можете да дойдете за диагностика когато Ви е удобно.
- ivobaltov
- Потребител
- 

Значи,колеги днес бях на диагностика и се оказа че ми е мръднала центровката и в най скоро време ще трябва да сменям ангренажни вериги.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
- 

ivobaltov написа:Значи,колеги днес бях на диагностика и се оказа че ми е мръднала центровката и в най скоро време ще трябва да сменям ангренажни вериги.
то изглежда това им е любимият припев тия дни, и на мен ми го казаха същото

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
		- XaMaB
- ентусиаст
- 

- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
И преди 2 години това ми пееха  

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
		- ben_g
- кандидат ентусиаст
- 

ivobaltov написа:Значи,колеги днес бях на диагностика и се оказа че ми е мръднала центровката и в най скоро време ще трябва да сменям ангренажни вериги.
Поне "настроиха" ли те
 или само ти казаха, че ще трябва да сменяш верига?
 или само ти казаха, че ще трябва да сменяш верига?
			17 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2