За Камор ауто и Дару кар ...
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
За Камор ауто и Дару кар ...
За едните имате ясна представа, а за другите - само очаквания. Та искам да ви кажа няколко неща, които не знаете:
1. Всички цени на частите в Дару кар в момента се определят от Камор ауто.
2. Всички части се доставят от Камор ауто.
3. Повишението на цените на частите и труда в Дару кар ще отиде за изплащането на строежа на шоурума на Камор ауто околовръстното.
4. Очаква се от края на годината в ЕС да отпадне правилото за единствен оторизиран представител на определена фирма за дадена страна. Това означава, че ще има конкурентна борба и от нея ще спечелят само клиентите.
5. Не съм много убеден, че 10%-те отстъпки за членовете на клуба важат. Може да е така, което само ще ме радва. Не съм проверявал.
1. Всички цени на частите в Дару кар в момента се определят от Камор ауто.
2. Всички части се доставят от Камор ауто.
3. Повишението на цените на частите и труда в Дару кар ще отиде за изплащането на строежа на шоурума на Камор ауто околовръстното.
4. Очаква се от края на годината в ЕС да отпадне правилото за единствен оторизиран представител на определена фирма за дадена страна. Това означава, че ще има конкурентна борба и от нея ще спечелят само клиентите.
5. Не съм много убеден, че 10%-те отстъпки за членовете на клуба важат. Може да е така, което само ще ме радва. Не съм проверявал.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми незнам аз като цяло мисля че Камор са доста по добри от ДаруКар, а това личи и по продажбите. Туртурело ще каже, ама подразбрах че май за първото 6-месечие минлата година Дару са продали едва 13 коли, а сега БМВ прави най големият ръст за България и до юни са продали кум 46 или нещо такова
Така че съдете сами!

Re: За Камор ауто и Дару кар ...
BMW_POWER написа:....
1. Вярно е... Дару Кар ползват доста сериозна отстъпка като основен дилър на Камор Ауто, както и всички останали оторизирани сервизи из страната (Плевен, Бургас, Варна и Пловдив) и още една камара фирми в София наши дилъри.
2. Вярно ... коли, части и всичко оригинално, на което пише BMW го доставяме ние.
3. Невярно! Цените на труда, частите и времето на отремонтиране се определят от BMW AG, всяка фирма определя по колко да таксува този труд, но общо взето няма много голяма амплитуда! Сградата на Камор Ауто няма нищо общо с Дару Кар, проекта е инвестиран от Kamor Group Israel, доста сериозна фирма с много разнообразна дейност.
4. Няма да отпадне точно до края на година ... ще е по-нататък и това, което може да се промени е цената на час труд, както казах другите неща се налагат от BMW AG! Сервизирането в оторизиран сервиз навсякъде по света е скъпо! Не очаквайте да стане нещо по-различно дори и след като ни приемат в Европейския съюз..
5. За Камор Ауто със сигурност не важат! Изчакайте да пуснем сградата и ще направя всичко възможно да издействам отстъпка за Клуба и при нас, в момента просто продаваме части само на дилъри!
BMW8 написа:....
Вярните цифри са:
За 2003та година Дару Кар - 54 коли
За 2004та година Камор Ауто до момента 90 коли.

Малко да върна темата, но не съм влизал отдавна.
Нямам никакво намерение, да се заяждам с Туртурело или с който и да е. Просто бях потресен от факта, че 10% скок на цените направо ме разби.
Пример:
Шапките на БМВ.Уилямс миналата година бяха по 68 лв, сега са 74-75. Цената им в Мюнхен, а и в НЕТ-а и миналата и тази година са по 25 Евро.
Не съм много убеден, че от Германия са наредили повишението ....
За един потник на Пума - близо 100 ......, а в Немско е 30 Евро ....
Погледнах умно, но ми обясниха, ако имам нещо против - да ида до Камор ауто.
Гадно е, нали!?
Нямам никакво намерение, да се заяждам с Туртурело или с който и да е. Просто бях потресен от факта, че 10% скок на цените направо ме разби.
Пример:
Шапките на БМВ.Уилямс миналата година бяха по 68 лв, сега са 74-75. Цената им в Мюнхен, а и в НЕТ-а и миналата и тази година са по 25 Евро.
Не съм много убеден, че от Германия са наредили повишението ....
За един потник на Пума - близо 100 ......, а в Немско е 30 Евро ....
Погледнах умно, но ми обясниха, ако имам нещо против - да ида до Камор ауто.
Гадно е, нали!?
На мен шапката с доставката ми струваше около 30 Евро при положение че живея тук в Гер. , според мен е нормално до БГ да и се вдигне още цената .Ех да това не го разбирам да е всяка година с различна цена....
Туртурело каза :
Да така е само за справка.Преди два дни на един приятел тук му се прееба динамото(Опел Астра 1.8 '99 150хил.км.) . Отиваме в A.T.U (Autoteile Uger) и ни казват поръчаме ви динамо от БОШ(те стандартно са с такова ОПЕЛ) 180-200 Евро плаштате и труда и става около 260-280 . Ние викаме ауууууу , да се
A.T.U (само за пояснение) са най-глоямата верига до колокото знам в Германия (сервизно и магазинно обслужване) .Отиваме в местния(един от тях,най-големия) представител на ОПЕЛ . Пак същите екстри за почти 500 Евро.
Обяснението в допълнение:-" Ами то смяната е малко трудна неможе да се извади отгоре трябва да се повдигне колата и да се работи отдолу....."
Я да видите как се купува динамо от ибей за 120 Евро и как се слага на пътя
Ми това е за немския труд , скъпичък е
Туртурело каза :
3. Невярно! Цените на труда, частите и времето на отремонтиране се определят от BMW AG, всяка фирма определя по колко да таксува този труд, но общо взето няма много голяма амплитуда!
Да така е само за справка.Преди два дни на един приятел тук му се прееба динамото(Опел Астра 1.8 '99 150хил.км.) . Отиваме в A.T.U (Autoteile Uger) и ни казват поръчаме ви динамо от БОШ(те стандартно са с такова ОПЕЛ) 180-200 Евро плаштате и труда и става около 260-280 . Ние викаме ауууууу , да се

Обяснението в допълнение:-" Ами то смяната е малко трудна неможе да се извади отгоре трябва да се повдигне колата и да се работи отдолу....."

Я да видите как се купува динамо от ибей за 120 Евро и как се слага на пътя

Ми това е за немския труд , скъпичък е

Най-мразя да съм прав!!!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
цените на артикулите според мен са по-скъпи щото трябва да се транспортират от там до БГ,пък и ДДС има абе гадно е......
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
зависи някой неща са немско производство(ключодържателите примерно),но тениските или другите дрехи са от Индонезия и така нататък.....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Ами да .. то даже имаше един филм за една подводница .. в която става някъква авария .. и един американец казва на един руснак който тръгва да поправя нещо ... "не пипай, това е американска техника, ти нищо няма да разбереш" .. при което .. руснака .. се сепва .. и отвръща "американско, руско - всичко е правено в Тайван"

R.I.P Landikar
//M_Power написа::nono: Аз мисля че не ги карат от Германя а от Китай или Турция,а от турция не мисля че ще излезне по скъпо отколкото до Германия
Всичко идва от Германия, независимо къде е правено ...
BMW_POWER написа:Нямам никакво намерение, да се заяждам с Туртурело или с който и да е. Просто бях потресен от факта, че 10% скок на цените направо ме разби.
Несъм го приел като заяждане - спокойно! Коментирах го, за да е ясно на всички и да не тръгват невярни информации.
BMW_POWER написа: Шапките на БМВ.Уилямс миналата година бяха по 68 лв, сега са 74-75. Цената им в Мюнхен, а и в НЕТ-а и миналата и тази година са по 25 Евро
Съгласен съм ... Мен също ми се вижда скъпо, но това е .. Истинската цена на тази шапка е 23 евро .. но като се сложат мита, транспорт, ддс и печалба и излиза тази цена .. ?!
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
rtzankov написа:Ами да .. то даже имаше един филм за една подводница .. в която става някъква авария .. и един американец казва на един руснак който тръгва да поправя нещо ... "не пипай, това е американска техника, ти нищо няма да разбереш" .. при което .. руснака .. се сепва .. и отвръща "американско, руско - всичко е правено в Тайван"![]()
филма е Армагедон и е май на някакъв космически кораб
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
Не гледайте, къде е произведен всеки един продукт с марката БМВ. Гарантирам ви, че той е с перфектно качество.
Все пак от достатъчно години съм в системата на Дару и имам идея от ценообразуването на всяка част. В Мюнхен шапката струва 25 Евро и за толкова ми я изпрати приятел от там.
Говорех за крайното ценообразуване.
Ако си сметна всички шапки, а те са по една на сезон (не броя тази на гаджето, хлапето и т.н.), две якета, едното от които е зимно, чадър, два часовника ..... Тук не слагам химикалки, ключодържатели и пр. дето са под 10 Евро, дотук доста съм вкарал.
Сещате се за какво говоря.
Все пак от достатъчно години съм в системата на Дару и имам идея от ценообразуването на всяка част. В Мюнхен шапката струва 25 Евро и за толкова ми я изпрати приятел от там.
Говорех за крайното ценообразуване.
Ако си сметна всички шапки, а те са по една на сезон (не броя тази на гаджето, хлапето и т.н.), две якета, едното от които е зимно, чадър, два часовника ..... Тук не слагам химикалки, ключодържатели и пр. дето са под 10 Евро, дотук доста съм вкарал.
Сещате се за какво говоря.
13 мнения
• Страница 1 от 1