Комп. в колата ?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 22 Юли 2004, 8:56

ivantchoG написа:А това е маниак, и не просто маниак, а БМВ маниак на п-та степен.

:D не е по-голям от Василен според мен. А може да си имат и родствени връзки, знае ли човек :wink: Аз се кефя на компютъра на Василен :yes:
Да караш Peugeot е страст!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 29 Юли 2004, 13:55

и аз имам една идея за PC в колата и искам много да го направя ама си мисля изобщо нужно ли ни е 220V специално за PC-то? Аз мисля че май не. Нали знаете оня куплунг който свързва захранването на кутията с дъното. Някой знае ли описание всеки от пиновете на тоя куплунг какво е? Там мисля че няма 220V т.е. може да се направи направо с 12V от колата, ама незнам сигурно ще има и 5V ама то би трябвало и то да може да се направи. Щото на мен не ми трябва захранване за монитор и не искам да си правя 220V захранване в колата специално заради PC-то, дали ще може да стане без ако се пуснат направо към дъното правилните тоци без да се ползва оригиналното захранване на PC-тo?

П.С. Тъпо го обясних ама не разбирам от електроника :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 29 Юли 2004, 15:01

По принцип си прав, но там има освен 5 волта и 3.3 и -5, и -12, а за П4 има и 1.75 8) . Някой от тези напрежения трябва да могат да осигурят по 25-30 ампера ток, някой от тях по около 15 ампера и т.н. Нали се сещаш колко ще излезне едно такова импулсно захранване. Та затова донякъде е по евтино да си направиш 220 волта с инвертор :D - не заради друго, ами можеш да си го намериш готов.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 29 Юли 2004, 17:24

Димитър е прав, да не говориме колко жица трябва да теглиш. А за музика може да ползвате и 486 под DOS ако искате, ма какъв ще е ефекта? Пускаш МР3-ки и както си ги наредил тъй ще ти вървят. А лаптопите 2-ра ръка са горе-долу MHz=USD. Но само не знам как ще го захраните на 12 В. Например моят лаптоп е Р4 2.8 GHz, 40 GB HDD 512 cashe и 512 MB RAM. И за туй нещенце адапторът дава 20 волта 6.0 А. Та моля някой да ми обясни как ще ги докара тези стойности. Може както при Василен да му се подадат 220 В, но това са още 120 лв.
Всъщност не се занимавайте с глупости, а се помолете на Доктора да ви светне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 29 Юли 2004, 20:59

да наи ефтино 6тее с инвертор мисля 4е струва в един магазин до на 300 лева :lol: другите на4ини искат мноо занимавка може би трябва да се потарси пове4е информация в някои специализирам site :D
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 29 Юли 2004, 21:39

TheBoss написа:Димитър е прав, да не говориме колко жица трябва да теглиш. А за музика може да ползвате и 486 под DOS ако искате, ма какъв ще е ефекта? Пускаш МР3-ки и както си ги наредил тъй ще ти вървят. А лаптопите 2-ра ръка са горе-долу MHz=USD. Но само не знам как ще го захраните на 12 В. Например моят лаптоп е Р4 2.8 GHz, 40 GB HDD 512 cashe и 512 MB RAM. И за туй нещенце адапторът дава 20 волта 6.0 А. Та моля някой да ми обясни как ще ги докара тези стойности. Може както при Василен да му се подадат 220 В, но това са още 120 лв.
Всъщност не се занимавайте с глупости, а се помолете на Доктора да ви светне.

абе не е много трудно примерно една проста програмка примерно под линукс или дос ако някой му разбира, изкарваш си една клавиатура от тея малките с по 20тина копчета и ще си направиш квито си искаш функции - shuffle, сканиране по директории, play/pause/stop и квото ти доиде на акъла :lol:
Това повече за спорта де, разбира се, че е по-добре да се изръсиш като пич поне 400лв за един готин player и да ти го откраднат после :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 30 Юли 2004, 9:58

По едно време продавахме едни BOOК-PC.Това си е нормално PC с външен адаптер подаващ ток 12V.Един грък ги купуваше и монтираше в коли.Поне на 5-6 коли в Пловдив е монтирал само дето от 2години си се прибра в Гърция и това беше.Разправяше ,че било много лесно.Ама който си знае си го знае.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 31 Юли 2004, 17:40

Днес в техномаркет Европа видях нещо, което мисля, че ще е интересно за доста хора тук: въпросното нещо е мини РС с размерите на авто CD (може и да е малко по-голямо, но е някъде там) със следните параметри:
Celeron 1.2GHz, 128MB RAM, 20 GB HDD, 1 Serial port, 1 Paralel port, 2 USB, IEEE 1394, LAN 10/100, Modem 56k, Audio IN/OUT, Intel 8xx video card с изход за монитор - нормален, не DVI, CD или DVD ROM. Захранва се от външен адаптер, като изисква напрежение 18-20 волта / 3 ампера (в случая непредставлява никакъв проблем да се направи такова захранване, което да осигурява това напрежение от акумулатора на колата).
Единственото неприятно нещо е цената:
1149 лв. за версията със CD ROM и 1240 лв. за версията със DVD ROM.
Марката на това PC е: ATOZ MINI PC-E3032S CD/DVD.
Ето тук можете да видите за какво става въпрос:
http://icuesys.com/products/sys-e3032s.htm

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Malcho » 02 Авг 2004, 13:33

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 04 Авг 2004, 4:29

b2 написа:и аз имам една идея за PC в колата и искам много да го направя ама си мисля изобщо нужно ли ни е 220V специално за PC-то? Аз мисля че май не. Нали знаете оня куплунг който свързва захранването на кутията с дъното. Някой знае ли описание всеки от пиновете на тоя куплунг какво е? Там мисля че няма 220V т.е. може да се направи направо с 12V от колата, ама незнам сигурно ще има и 5V ама то би трябвало и то да може да се направи. Щото на мен не ми трябва захранване за монитор и не искам да си правя 220V захранване в колата специално заради PC-то, дали ще може да стане без ако се пуснат направо към дъното правилните тоци без да се ползва оригиналното захранване на PC-тo?

П.С. Тъпо го обясних ама не разбирам от електроника :lol:

Братле, я по-хубаво се откажи, че ще изпържиш и кола и компютър и всичко :)
А относно тая машинка, за която говори Митака ... звучи перфектно, но да си я имаш в къщи... за какво ти е такова чудо в колата?! :? Пентагона, ли ще хакваш, или ще слушаш музика :D
А ако не се бъркам, 4е ве4е стана много късно и малко цикла ... та някой май се интересуваше за монитор ... мисля 4е тия TFTтата на ЕЛИТ ще му свършат перфектна работа. Имат добро съотношение ка4ество-цена... :wink:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 04 Авг 2004, 8:50

Това чудо в колата може да върши доста работа - музика, диагностика, навигация, филми и каквото още се сетиш. На мен специално идеята ми допада, но не и цената - все си мисля, че това нещо трябва да е доста по-евтино. TFT-та на ЕЛИТ (ако говориш за LCD телевизорите) освен за гледане на филми, за друго нестават - трябва си монитор. Незнам дали си се опитвал да работиш на РС включено към телевизор през TV Out-а - нищо нестава.

Потребител
Аватар

Мнение от GHZbmw » 04 Авг 2004, 9:54

Това чудо в колата може да върши доста работа - музика, диагностика, навигация, филми и каквото още се сетиш.

То и аз това си мисля и затова поснах тази тема. Сега ще помоля някой ако знае точно колко струват TFT-тата само, че под 14".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 04 Авг 2004, 10:28

Значи 7" дисплей се събира точно на мястото на двете дупки до часовника. Аз от доста време търся такъв с DVI 8) или обикновен мониторен вход, но още несъм успял да намеря :( . Ако някой е виждал такова нещо - да казва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 04 Авг 2004, 15:31

Да, това с TV-out е ужасно наистина, но ина4е ТФТтата са бая кинти. Струват по няколко стота4ки и то не български :)
Аз лично не съм голям привърженик на "визуализациите" в колата защото сигурно няма да изкара и 2 дена вътре. Хиените ще си го познаят за нула време :evil: :evil: :evil: Crash & Burn!!!!!!
_!_

Предишна

Назад към Извън Темата