НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
Вдигни ги спокойно. При такива натоварвания имаш вече доста стабилна мастна адаптация, дори и ако се храниш както повечето ултрамаратонци с много въглехидрати.
Всичко, което изгаряш няма как да ти попречи на адаптацията при тоя стимул, който имаш. Единственото за което трябва да внимаваш е да не се насереш от глюкозата ако попрекалиш някой път
Ако търсиш стимул и за други упражнения, виж Мърф от кросфита.
Аз си мислех да се понауча да тичам, че физически и като аеробен капацитет съм ОК, но механично тичането ми е тотал щета.
Ама скъсах съединителна тъкан на ходилото много брутално миналата седмица при един инцидент, та ще видим колко време ще отнеме да се възстановя, че да взема пооправя тичането малко и да се пробвам.
Всичко, което изгаряш няма как да ти попречи на адаптацията при тоя стимул, който имаш. Единственото за което трябва да внимаваш е да не се насереш от глюкозата ако попрекалиш някой път
Ако търсиш стимул и за други упражнения, виж Мърф от кросфита.
Аз си мислех да се понауча да тичам, че физически и като аеробен капацитет съм ОК, но механично тичането ми е тотал щета.
Ама скъсах съединителна тъкан на ходилото много брутално миналата седмица при един инцидент, та ще видим колко време ще отнеме да се възстановя, че да взема пооправя тичането малко и да се пробвам.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
bum_bum написа:Единственото за което трябва да внимаваш е да не се насереш от глюкозата ако попрекалиш някой път
2024та на Софийския маратон добре, че беше Шел-а на моста Чавдар, че все бях оставил кафява диря след мен. Уж бях пробвал геловете преди това на тренировка, ама какво стана...като ме преряза.
ПП внимавай с тичането, че е пристрастяващо много! Аз до преди 2-3 години хич не обичах да бягам...после кво стана и аз не разбрах.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
b_u_b_o написа:ПП внимавай с тичането, че е пристрастяващо много! Аз до преди 2-3 години хич не обичах да бягам...после кво стана и аз не разбрах.
До 19 годишен бях футболист. По целия ред - деца, юноши младша, старша възраст и накрая малко и в мъжкия отбор.
Тренировки редовно, два мача на ден съм играл, когато влизах в две възрастови групи, основно крило и бек играех, много тичане и бях брутално бърз... Така и не успях да го заобичам безцелното тичане...