DRL на дълги светлини

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 25 Сеп 2008, 18:43

Да не отварям нова тема

Искам да питам някой може ли да направи модул който при подаване на мичач и включени фарове да ми пали халогена от страната на пуснатия мигач. Струва 100лв. този модул и си мисля, че цената е малко прекалена за няколко релета.

А ако всички тези неща (паленето на халогена и аварийните при включване на задна) се комбинират в ДРЛ модула съм готов да си го купя ;) Не, че не съм и сега готов ама все нещо друго изкача.

Поздрави.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 26 Сеп 2008, 13:27

Оки, ще Ви ги монтирам. Компа го хвърлих в кофата вече и се мъча с някаква портативка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525 TDSA '95
Мечтае да кара: X6 M

Мнение от E34PSH » 26 Сеп 2008, 20:30

аз съм с дрл от година и кусур ... няма грешка, освен това се и програмира на колко процента да светят дългите, дали да са с габарити и още доста екстри ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 27 Сеп 2008, 18:49

Здравейте отново, надявам се да добиете представа как работи, фаровете светват след като се задейстава алтернатора и достигне необходимите стойности напрежението, гаснат като изгася ДВГ-то, другите функции не съм ги пускал защото не искам да си хабя акумулатора и осветявам паркинга напразно. http://www.youtube.com/watch?v=oCCqtrjRP7w. :evil: , таз тъпа портативка

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 01 Окт 2008, 23:32

Може ли да се монтира отпред при бушоните?
Не разбрах точно от схемите: трябва ли да се свързват отделно дългите (и габаритите) от нормалната си инсталация (с диоди) или просто закачаме жиците от модула (на ДРЛ-а) към бушоните?
Подкажете ми откъде мога да с взема най-удобно + (постоянен, но да издържи на 10-на ампера) с най-малко пробивания (за захранването).
А куките проблеми не правят ли през зимния сезон?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 02 Окт 2008, 8:23

Ще сложа снимки при първа възможност как съм го монтирал. Няма никакъв проблем с полицията, изрично е посочено в закона да светят фарове, а не габарит и фарове за мъгла - те се използват само при мъгла, иначе - 20 лв. кеш :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 22 Окт 2008, 22:38

И аз си го монтирах най-накрая туй ДРЛъ :mhihi: :mhihi: :mhihi: , ама нещо не свети на 50% а най много на 38% - мерих го... но пак върши работа :) АААА - МНОГО :bowdown: :bowdown: :bowdown: НА НИКИ НИКОЛОВ ЗА ПОМОщТА. БЕЗ НЕГО щЯХ ДА СЕ ЛУТАМ МНОГО.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 22 Окт 2008, 23:43

Мене пък тая DRL система въобще не ме кефи :lol: предпочитам да си пусна късите и това е ;) Преди няколко дни един голф 3 караше зад мен с такава система светехе му само дългите и макар и да беше светло щеше да ми извади очите :bang:
Като искате яки фаровеслагайте ксенони 55вата и това е :arrow: :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 23 Окт 2008, 1:20

genchovw написа:Мене пък тая DRL система въобще не ме кефи :lol: предпочитам да си пусна късите и това е ;) Преди няколко дни един голф 3 караше зад мен с такава система светехе му само дългите и макар и да беше светло щеше да ми извади очите :bang:

Не е до яките фарове , а до това да те виждат и през деня/сумрака. Много по-видимо е къси на 30-40% отколкото само къси светлини. Просто дългите си светят по друг ъгъл.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 23 Окт 2008, 8:52

bbekov написа:
genchovw написа:Мене пък тая DRL система въобще не ме кефи :lol: предпочитам да си пусна късите и това е ;) Преди няколко дни един голф 3 караше зад мен с такава система светехе му само дългите и макар и да беше светло щеше да ми извади очите :bang:

Не е до яките фарове , а до това да те виждат и през деня/сумрака. Много по-видимо е къси на 30-40% отколкото само къси светлини. Просто дългите си светят по друг ъгъл.
да обаче много дразнещо подблещават дори и на 50 процента

Потребител
Аватар

Мнение от L&R » 01 Дек 2008, 19:02

t_andonov написа: да обаче много дразнещо подблещават дори и на 50 процента

Затова ги правим на 30% за заслепяване и дума не може да става, предполагам използващите SmartDRL го знаят :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 02 Дек 2008, 14:15

:mhihi: , някой знае, друг не знае.

Предишна

Назад към E34