Бутоните на КЛЮЧА не работят

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от insignia » 05 Дек 2008, 8:15

явно доста е46 го имат този проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 05 Дек 2008, 11:16

На мен не ми работи само единия ключ, а другия си работи безпроблемно. Възможно ли е ако направя тая схема с неработещия ключ да се пре.бе нещо и да не мога и с другия ключ после. Интересно ми е как става зареждането на ключа като когато го вкараш получаваш единия полюс. как става схемата и въобще сигурно ли е това със зареждането или е просто някакъв мит

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 10 Дек 2008, 8:42

Колеги, вчера свалих въпросната платка и сега съм се захванал да сменям релетата. При мен обаче, както са тези двете релета, отдясно на тях има ламаринка(нещо като радиатор), точно както тази в наи-лявата част на платката. От дясно на ламаринката и малко по-нагоре, там където има празни цокълчета за крачета, има още две същите релета. Предполагам че са за нещо, което колегата няма на неговата кола а аз имам. Те са напълно същите релета. Някои знае ли за какво са те?? Ако някои ми каже ще му бъда много благодарен. Ползвам снимката на колегата, понеже нямах време да снимам моята платка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 23 Дек 2008, 0:17

kopchev написа:На мен не ми работи само единия ключ, а другия си работи безпроблемно. Възможно ли е ако направя тая схема с неработещия ключ да се пре.бе нещо и да не мога и с другия ключ после. Интересно ми е как става зареждането на ключа като когато го вкараш получаваш единия полюс. как става схемата и въобще сигурно ли е това със зареждането или е просто някакъв мит

Имам абсолютно същия въпрос, самоче на мен 2рия ключ само трябва да се зареди или смени батерията предполагам защото е малко на моменти кога иска заключва кога иска не с отключването няма проблем а другия ключ няма оплаквания!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Re:

Мнение от A-style » 16 Май 2012, 22:49

BMDrago написа:Добре де година и кусур от как си регистриран и не знаеш за търсачката

oTECa написа:Изображение
Добре де колеги, ама кое от двете релета е за заключване и кое за отключване. Че на мен заключването се ебава. Работи си когато му е кеф. Дет се вика на настроения е. :mhihi:

_-^Pampi^-_ написа:Трябва да си смениш релетата за централното, две са на брой и се намират в ел блок зад жабката.
Едното реле е за заключване, а другото е за отключване.
Запоени са на платката, не са на цокъл.
Около 15-20 лв е брой реле, сменяй и двете, ако не се справяш с поялника иди до ел техник.

Ето ги:
Изображение

а кажи че не е вярно ;)

След слагането на новите 2 релета ,на мястото на старите ,след това излизат ли грешки за триене ?? И след това нужно ли е да се инициират или "обучат-настроят " новите релета ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Бутоните на КЛЮЧА не работят

Мнение от frizzante » 17 Май 2012, 7:02

A-style написа:
BMDrago написа:Добре де година и кусур от как си регистриран и не знаеш за търсачката

oTECa написа:Изображение
Добре де колеги, ама кое от двете релета е за заключване и кое за отключване. Че на мен заключването се ебава. Работи си когато му е кеф. Дет се вика на настроения е. :mhihi:

_-^Pampi^-_ написа:Трябва да си смениш релетата за централното, две са на брой и се намират в ел блок зад жабката.
Едното реле е за заключване, а другото е за отключване.
Запоени са на платката, не са на цокъл.
Около 15-20 лв е брой реле, сменяй и двете, ако не се справяш с поялника иди до ел техник.

Ето ги:
Изображение

а кажи че не е вярно ;)

След слагането на новите 2 релета ,на мястото на старите ,след това излизат ли грешки за триене ?? И след това нужно ли е да се инициират или "обучат-настроят " новите релета ?

НЕ! няма нужда, може да си инициализираш ключовете все пак.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Re: Бутоните на КЛЮЧА не работят

Мнение от Diqn Gyrmidolov » 01 Дек 2012, 18:07

Здравеите колеги имам един проблем,Проблема е следния Шофиорската врата се заключва ама неможе да се отключи от ключа отключва се само от вътре от ръчката ако може някои да помогне ще съм благодарен

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M5 2010г

Мнение от pirrata_1982 » 27 Дек 2012, 14:18

здравейте и аз от такъв проблем ще се оплача колата е BMW E46 купе заключва винаги и от бутона вътре и от ключа, когато се опитам да отключа с бутона на ключа плафоните светват и багажника се отключва, но вратите не. Отварям с ключа само шофьорската врата след като вляза вътре заключвам и като се опитам да отключа релетата се чуват, че цъкат натискам бутона втори път чува се тъп звук от корите на вратите все едно заключва, но по слабо. много е неловко всички влизаме през едната врата на бензиностанцията дърпам корите в багажника да отвора капачката да зареда и като я покарам към 20км. се оправя всичко си работи и на другия ден филма се повтаря моля :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Мнение от cezarre » 24 Яну 2013, 20:58

Здравейте,имах подобен проблем с моя ключ.Просто един ден престана да работи.Не правете никакви интервенции да цепите ключа,необходимо е да бъде инициализиран с превозното средство.Изгледайте линка и успех,става много лесно.
http://www.youtube.com/watch?v=a8-AKW6tB_E

Сядате в автомобила и вратите са затворени(не заключени),натискате и задържате бутона за отключване.После подавате на контакт много бързо и връщате в нулева позиция,за да извадите ключа(през цялото време е натиснат бутона за отключване). Като извадите ключа бързо натискате три пъти бутона за заключване и едновременно отпускате двата натиснати бутона.Автомобила ще се заключи и веднага ще се отключи.Това е ... :driving: :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от dobododo » 04 Апр 2014, 14:27

Колеги имам проблем ключа ми не реагира на никакви команди, като отключа с него през ключалката се отваря само шофьорската врата и багажника.Прочетох доста от темите имам един въпрос тази платка която е зад жабката съвместима ли с Е36 (моето Е46 320д комби )
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Апр 2014, 8:35

dobododo написа:Колеги имам проблем ключа ми не реагира на никакви команди, като отключа с него през ключалката се отваря само шофьорската врата и багажника.Прочетох доста от темите имам един въпрос тази платка която е зад жабката съвместима ли с Е36 (моето Е46 320д комби )

от е36 НЕ става, търси си само от е46

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 28 Апр 2014, 16:53

При мен се появи този проблем както е в клипчето, релетата ли са за смяна ?

https://www.youtube.com/watch?v=6SO24kCKi3k

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 28 Апр 2014, 20:47

щом се отключват другите врати а твоята не наи вероятно не е релето,релето ако е от него,плафона си святка а централното не реагира,а на клипа се чува че само тая врата не реагира,това сигорно е брава
Изображение

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 28 Апр 2014, 21:07

Мерси :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 29 Апр 2014, 7:44

unikalen88 написа:щом се отключват другите врати а твоята не наи вероятно не е релето,релето ако е от него,плафона си святка а централното не реагира,а на клипа се чува че само тая врата не реагира,това сигорно е брава

аз пък миналата седмица смених един модул на един колега от Варна и там беше точно така шофьорската седеше заключена, а всички други се отключваха и проблема беше във най-външното реле единия му контакт беше изкривен и държеше постоянно заключена вратата мръднеш ли го леко с отвертка дори се отключваше. Тези релета не са толкова просто те затова са с много контакти.
Така, че или брава или пак модула с релетата. :!:

ПредишнаСледваща

Назад към E46