Бутоните на КЛЮЧА не работят
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
На мен не ми работи само единия ключ, а другия си работи безпроблемно. Възможно ли е ако направя тая схема с неработещия ключ да се пре.бе нещо и да не мога и с другия ключ после. Интересно ми е как става зареждането на ключа като когато го вкараш получаваш единия полюс. как става схемата и въобще сигурно ли е това със зареждането или е просто някакъв мит
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колеги, вчера свалих въпросната платка и сега съм се захванал да сменям релетата. При мен обаче, както са тези двете релета, отдясно на тях има ламаринка(нещо като радиатор), точно както тази в наи-лявата част на платката. От дясно на ламаринката и малко по-нагоре, там където има празни цокълчета за крачета, има още две същите релета. Предполагам че са за нещо, което колегата няма на неговата кола а аз имам. Те са напълно същите релета. Някои знае ли за какво са те?? Ако някои ми каже ще му бъда много благодарен. Ползвам снимката на колегата, понеже нямах време да снимам моята платка.

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
kopchev написа:На мен не ми работи само единия ключ, а другия си работи безпроблемно. Възможно ли е ако направя тая схема с неработещия ключ да се пре.бе нещо и да не мога и с другия ключ после. Интересно ми е как става зареждането на ключа като когато го вкараш получаваш единия полюс. как става схемата и въобще сигурно ли е това със зареждането или е просто някакъв мит
Имам абсолютно същия въпрос, самоче на мен 2рия ключ само трябва да се зареди или смени батерията предполагам защото е малко на моменти кога иска заключва кога иска не с отключването няма проблем а другия ключ няма оплаквания!
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Re:
BMDrago написа:Добре де година и кусур от как си регистриран и не знаеш за търсачкатаoTECa написа:
Добре де колеги, ама кое от двете релета е за заключване и кое за отключване. Че на мен заключването се ебава. Работи си когато му е кеф. Дет се вика на настроения е._-^Pampi^-_ написа:Трябва да си смениш релетата за централното, две са на брой и се намират в ел блок зад жабката.
Едното реле е за заключване, а другото е за отключване.
Запоени са на платката, не са на цокъл.
Около 15-20 лв е брой реле, сменяй и двете, ако не се справяш с поялника иди до ел техник.
Ето ги:
а кажи че не е вярно
След слагането на новите 2 релета ,на мястото на старите ,след това излизат ли грешки за триене ?? И след това нужно ли е да се инициират или "обучат-настроят " новите релета ?
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Бутоните на КЛЮЧА не работят
A-style написа:BMDrago написа:Добре де година и кусур от как си регистриран и не знаеш за търсачкатаoTECa написа:
Добре де колеги, ама кое от двете релета е за заключване и кое за отключване. Че на мен заключването се ебава. Работи си когато му е кеф. Дет се вика на настроения е._-^Pampi^-_ написа:Трябва да си смениш релетата за централното, две са на брой и се намират в ел блок зад жабката.
Едното реле е за заключване, а другото е за отключване.
Запоени са на платката, не са на цокъл.
Около 15-20 лв е брой реле, сменяй и двете, ако не се справяш с поялника иди до ел техник.
Ето ги:
а кажи че не е вярно
След слагането на новите 2 релета ,на мястото на старите ,след това излизат ли грешки за триене ?? И след това нужно ли е да се инициират или "обучат-настроят " новите релета ?
НЕ! няма нужда, може да си инициализираш ключовете все пак.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Diqn Gyrmidolov
- Потребител
-
Re: Бутоните на КЛЮЧА не работят
Здравеите колеги имам един проблем,Проблема е следния Шофиорската врата се заключва ама неможе да се отключи от ключа отключва се само от вътре от ръчката ако може някои да помогне ще съм благодарен
- pirrata_1982
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M5 2010г
здравейте и аз от такъв проблем ще се оплача колата е BMW E46 купе заключва винаги и от бутона вътре и от ключа, когато се опитам да отключа с бутона на ключа плафоните светват и багажника се отключва, но вратите не. Отварям с ключа само шофьорската врата след като вляза вътре заключвам и като се опитам да отключа релетата се чуват, че цъкат натискам бутона втори път чува се тъп звук от корите на вратите все едно заключва, но по слабо. много е неловко всички влизаме през едната врата на бензиностанцията дърпам корите в багажника да отвора капачката да зареда и като я покарам към 20км. се оправя всичко си работи и на другия ден филма се повтаря моля 

- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Здравейте,имах подобен проблем с моя ключ.Просто един ден престана да работи.Не правете никакви интервенции да цепите ключа,необходимо е да бъде инициализиран с превозното средство.Изгледайте линка и успех,става много лесно.
http://www.youtube.com/watch?v=a8-AKW6tB_E
Сядате в автомобила и вратите са затворени(не заключени),натискате и задържате бутона за отключване.После подавате на контакт много бързо и връщате в нулева позиция,за да извадите ключа(през цялото време е натиснат бутона за отключване). Като извадите ключа бързо натискате три пъти бутона за заключване и едновременно отпускате двата натиснати бутона.Автомобила ще се заключи и веднага ще се отключи.Това е ...

http://www.youtube.com/watch?v=a8-AKW6tB_E
Сядате в автомобила и вратите са затворени(не заключени),натискате и задържате бутона за отключване.После подавате на контакт много бързо и връщате в нулева позиция,за да извадите ключа(през цялото време е натиснат бутона за отключване). Като извадите ключа бързо натискате три пъти бутона за заключване и едновременно отпускате двата натиснати бутона.Автомобила ще се заключи и веднага ще се отключи.Това е ...

Колеги имам проблем ключа ми не реагира на никакви команди, като отключа с него през ключалката се отваря само шофьорската врата и багажника.Прочетох доста от темите имам един въпрос тази платка която е зад жабката съвместима ли с Е36 (моето Е46 320д комби )
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
dobododo написа:Колеги имам проблем ключа ми не реагира на никакви команди, като отключа с него през ключалката се отваря само шофьорската врата и багажника.Прочетох доста от темите имам един въпрос тази платка която е зад жабката съвместима ли с Е36 (моето Е46 320д комби )
от е36 НЕ става, търси си само от е46
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
При мен се появи този проблем както е в клипчето, релетата ли са за смяна ?
https://www.youtube.com/watch?v=6SO24kCKi3k
https://www.youtube.com/watch?v=6SO24kCKi3k
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
щом се отключват другите врати а твоята не наи вероятно не е релето,релето ако е от него,плафона си святка а централното не реагира,а на клипа се чува че само тая врата не реагира,това сигорно е брава

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
unikalen88 написа:щом се отключват другите врати а твоята не наи вероятно не е релето,релето ако е от него,плафона си святка а централното не реагира,а на клипа се чува че само тая врата не реагира,това сигорно е брава
аз пък миналата седмица смених един модул на един колега от Варна и там беше точно така шофьорската седеше заключена, а всички други се отключваха и проблема беше във най-външното реле единия му контакт беше изкривен и държеше постоянно заключена вратата мръднеш ли го леко с отвертка дори се отключваше. Тези релета не са толкова просто те затова са с много контакти.
Така, че или брава или пак модула с релетата.

47 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4