имам идея, какво мислите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

имам идея, какво мислите

Мнение от halfsoft » 11 Яну 2009, 2:32

Забелязах че в американския сайт на бмв колите са къде къде по-евтини - примерно 335i кабрио със доста екстри излиза около 80000лв

освен това предлагат така наречената european delivery, т.е. колата не ти я доставят а отиваш да си я вземеш направо от завода в германия.

Та се замислих - дали няма да стане да се купи по този начин от познат в щатите и в последствие просто да не се прати за америка а да ми се продаде? както и да го смятам ще излезе много по евтино. някой чувал ли е за такива схеми?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Oyama » 11 Яну 2009, 4:50

Звучи добре, ама некакси не ми се верва. Дай направо да отидеме в БМВ и да ги питаме къде е ключа от касата с парите. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 11 Яну 2009, 10:01

Не вярвам от Германия да ти излезе същите пари, както си видял за Америка. Или ти смяташ че от Мюнхен я карат в Щатите, после обратно и тя става по-евтина :roll:
Има много коли и ....BMW
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 11 Яну 2009, 10:24

американските коли се произвеждат в германия(поне някой модели като 3йката) после от там се пращат в америка където човекът си я взема
обаче американците предлагат следната оферта:
плащаш си колата в америка когато е готова отиваш в мюнхен и си я вземаш направо от главния офис на бмв - после си я караш в европа 1-2-3 седмици и като ти писне я водиш на определена drop point от където колата ти заминава за америка и ти се връщаш прекарал почивка в европа.

това е теорията, обаче моята идея е след като вземеш колата в мюнхен да не я водиш въобще на дроп поинт-а т.е. да не отива колата въобще до америка а направо да ми бъде докарана в бг и продадена. така ще спестя шипинга както и куп американски данъци предполагам (трябва да се провери кое кога се плаща) ддс и акциз няма да ми се размине ама за митата още не е сигурно. във всички случаи ще излезе около 20000-40000лв по евтино от покупка от бг дори след смяна на фарове и други глупости за влизане на колата в европейските норми.

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 11 Яну 2009, 11:38

Пробвай, ама изобщо не ми се вярва да успее този вариант. Успех все пак!
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 11 Яну 2009, 12:47

И аз невярвам да е толкова проста работата. Ако беше така досега да се е напълнило с такива "Американци".

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 11 Яну 2009, 13:30

Принципно този вариант го има от 100 години и се нарича реимпорт.Само дето файдата е малка защото следват акцизче и ДДС

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 11 Яну 2009, 13:53

моите сметки включват и акциз, ддс и мита, и пак излизат доста по-добри цените (бг 330i-126,793лв(с дсс без акциз), сащ - 328i 69,746лв без акциз, ддс и мита- еднакви екстри)
най-интересното е че немците ти вадят временни номера да караш в европа, т.е. колата не се регистрира докато не бъде пратена в щатите, мисля си че по този начин ще спестя данъците от американската страна, и евентуално може да не се налага да се плащат мита.

не че убеждавам някой но ще пробвам да видим какво ще стане, от проба глава не боли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 11 Яну 2009, 15:38

Мисля, че имаше врътки при внос на нови коли от Америка, но трябваше да е на максимум 10 000км и не по-стара от 6 месеца. Мисля, че нямаше мито, а акциза ти е като за нов автомобил. Това ми го казваха преди 1 година, но не съм достоверен източник :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Яну 2009, 20:16

За Америка,има доста врътки,ама не излиза по-евтино,ама сега не ми се пишат обяснения......
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2advanced » 11 Яну 2009, 21:07

Не откриваш топлата вода приятелю, всеки може да го види като отвори bmwusa.com, само че на мен ми се струва too good to be true ;)
Въпреки, че ако е свързано без бюрократични глупости и няма проблеми всички ще тръгнат да си купуват коли от щатите не си ли се замислял..
:mhihi: :mhihi:
Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам :mhihi:
:mhihi:
Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 11 Яну 2009, 22:07

да, за това и питах някой дали я е правил врътката (точно тази)
I can register a car tax-free in the EU and get local insurance, thus able to legally keep it in Europe longer than six months. Say, if after one year, I want to conclude the ED process. Can I still use the original BMW shipping voucher through Harms paid for with ED?
The Customer agrees to release the Vehicle for shipment to the U.S. with the exception of Guam, no later then six (6) months from the date of delivery. The Customer understands that the Vehicle will be built to U.S. specifications and is intended for end use in the U.S. If customer fails to release the Vehicle for shipment to the U.S., Customer agrees to pay all applicable taxes and penalties, including the 16% VAT (value added tax). This tax will be charged to the selling center who can retrieve payment from the Customer. The Program entitles the Customer to shipment of the Vehicle from the designated drop-off in Europe to the Port of Entry in the U.S. If such drop-off does not occur within 6 months of the European pick up, ocean freight, customs and duty charges will be the responsibility of the Customer.

Накратко това обяснява какво става ако не пратиш колата в америка - плащаш ддс 16% и после ако евентуално решиш да я пратиш транспорта е за твоя сметка.

Назад към Извън Темата