Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?

Мнение от bmw28 » 29 Яну 2009, 20:26

...
Последна промяна bmw28 на 03 Апр 2014, 11:41, променена общо 1 път

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?

Мнение от Dimitroff » 29 Яну 2009, 20:28

bmw28 написа:Това е въпроса?
Към лаптопа са ми дали някакво кабелче като ЛАН ама незнам с него става ли?
Или ако трябва да си купя нещо като рутер ли там както се казваше :roll:
Обясенете подробно ;)

Flash-ка, дискове, свързване в мрежа на двата комп-а...всъщност абсурден въпрос май :?: :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 29 Яну 2009, 20:35

защо да е ъпсурт-ен въпроса :roll:
и аз съм невеж в тази област, а ме интересува свръзка между два компа с усб кабел дали е възможна и какви настройки евентуално?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 29 Яну 2009, 20:38

Stanchev написа:защо да е ъпсурт-ен въпроса :roll:
и аз съм невеж в тази област, а ме интересува свръзка между два компа с усб кабел дали е възможна и какви настройки евентуално?

Възможна е, но кабелът е по-скъп. Най лесно е с кроснат лан кабел (2лв.) и се прави мрежа м/у двата компа. Не е много бързо обаче.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 29 Яну 2009, 20:39

със съвсем обикновен интернет кабел и задаваш определени интернет настройки:
задаваш еднаква workgroup на двата компа
после задаваш определени айпита
пр.
айпи - 192.168.1.1 за единия комп и 192.168.1.2 за други. ДНСи, маски и пр. да са еднакви.
после влизаш в network и там трябва да ти изведе другия комп. шерваш една папка, бухаш всичко вътре и си готов.
това е ако си с XP
ако си с виста задаваш на единия комп парола. и даваш на network и те сами се намират, само при свързването ще ти иска парола, която дефакто е паролата на уиндоуса.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 29 Яну 2009, 20:51

Don_Emilio написа:....

Eмо, а номера при ХР на комп. и Виста на лаптопа как става имаш ли идея :?: Че нещо през рутера не мога да се вържа с комп. в другата стая :uups: Или иска нещо да се настрои, или аз съм особенно тъп...

А тоя номер с обикновенния кабел и настройките на ИП-та при ХР е проверен и става- само дето не е особенно бързо...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 29 Яну 2009, 21:26

С кабел е доста просто и лесно ако си в час с компютърните мрежи. Ако си нагласиш нещата като хората връзката е възможно най-добра. Т.е. с каквото и друго да прехвърляш не можеш да докараш скоростта, която може да се докара от лан кабел.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 29 Яну 2009, 21:37

С Flash-ка е най лесно и бързо, ако имаш интернет може и по Skype ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 29 Яну 2009, 21:40

при мен нямаше проблеми от моя страна, защото аз се връзвах с тея на експитата, но те не можеха да ме отварят. провери дали работните групи са еднакви. и дори да са еднакви ги промени с някакви други. може и да стане :roll:
а дали е с рутер или само с кабел, няма особена разлика, или аз поне не съм забелязал, тъй като то максималната скорост май зависеше вече от лан картата.
а за флашките, ако човека това му са работните компютри вкъщи - малко не върви постоянно да се гъзурчи да слага и маха флашки и да прехвърля данни като гламав - после да ги сваля, трие и ...и те така... другото е, че скороста на ЮСБ2-ката е по-бавна от тази на лан картата

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Re: Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?

Мнение от t060 » 30 Яну 2009, 1:24

bmw28 написа:Това е въпроса?
Към лаптопа са ми дали някакво кабелче като ЛАН ама незнам с него става ли?
Или ако трябва да си купя нещо като рутер ли там както се казваше :roll:
Обясенете подробно ;)

Вземаш най-обикновен кръстосан лан кабел (ако нямаш е 2 лв и се прави за 5 мин.) ръгаш го у 2-та компа и след 3-4 минути те са се разбрали сами с ip-та в една мрежа. От там share-ваш информацията, коята искаш да прехвърлиш и я теглиш по lan-a от другия комп. Всички компове с windows имат папка shared documents информацията, в която е share-ната. Ако не ти се занимава с позволения, само местиш там и теглиш от там. Тегленето от тая папка става през my network places.

П.С. Минималанта скорост на прехвърлянето, като вземем предвид всякакви пречки е 80мбит/с или 10мб в секунда. Максимума е 1гбит/с или 125мб в секунда. На кой му е бавно, да си купи apple. Поздрави.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 30 Яну 2009, 1:27

Щом задаваш такъв въпрос ще ти е доста трудно с LAN кабел,взимаш за 18лв флаш памет копираш и после на лаптопа сваляш ;)
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDa » 30 Яну 2009, 1:47

Колега отиваш в първия магазин за pc-та и казваш може ли едно кабелче за директна връзка м-у два компа те ти дават , после единия край в lan-картата на лап топа другия в другото pc , цъкваш с десен бутон върху My Network Places и даваш Properties и ти излиза ендно Local Area Connection даваш десен върху него и даваш status после избираш пак Properties и след това цъкваш върху internet protocol tcp ip и натискаш Properties на IP на компютрите слагаш някакво ip примерно 192.168.1.1 за настолния и 192.168.1.2 за лап топа с маск 255.255.255.0
даваш ok и close . Това и на 2-та компа

След това даваш на дяла от който искаш да си свалиш инфото влизаш в My Computer върху Local Disk (C) примерно C ИЛИ D цъкваш с десен бутон и му даваш Sharing and Security там му даваш на квадратчето с надпис share this folder on the network и allow network user to change my files и даваш apply и после ok.

След това отиваш на настолния комп отваряш My Computer избираш My Network Places и там трябва да ти се появи името на лап топа избираш го и от там вече Copy и Paste
Незнам дали ще разберш нещо но ти пожелавам успех !!!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Яну 2009, 10:03

ако РС-то ти е с вирилес просто шерни една папка и с нея си обменяй файловете ;)
Изображение

Назад към Извън Темата