Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?
...
Последна промяна bmw28 на 03 Апр 2014, 11:41, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?
bmw28 написа:Това е въпроса?
Към лаптопа са ми дали някакво кабелче като ЛАН ама незнам с него става ли?
Или ако трябва да си купя нещо като рутер ли там както се казваше![]()
Обясенете подробно
Flash-ка, дискове, свързване в мрежа на двата комп-а...всъщност абсурден въпрос май

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
защо да е ъпсурт-ен въпроса
и аз съм невеж в тази област, а ме интересува свръзка между два компа с усб кабел дали е възможна и какви настройки евентуално?

и аз съм невеж в тази област, а ме интересува свръзка между два компа с усб кабел дали е възможна и какви настройки евентуално?

- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Stanchev написа:защо да е ъпсурт-ен въпроса![]()
Възможна е, но кабелът е по-скъп. Най лесно е с кроснат лан кабел (2лв.) и се прави мрежа м/у двата компа. Не е много бързо обаче.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
със съвсем обикновен интернет кабел и задаваш определени интернет настройки:
задаваш еднаква workgroup на двата компа
после задаваш определени айпита
пр.
айпи - 192.168.1.1 за единия комп и 192.168.1.2 за други. ДНСи, маски и пр. да са еднакви.
после влизаш в network и там трябва да ти изведе другия комп. шерваш една папка, бухаш всичко вътре и си готов.
това е ако си с XP
ако си с виста задаваш на единия комп парола. и даваш на network и те сами се намират, само при свързването ще ти иска парола, която дефакто е паролата на уиндоуса.
задаваш еднаква workgroup на двата компа
после задаваш определени айпита
пр.
айпи - 192.168.1.1 за единия комп и 192.168.1.2 за други. ДНСи, маски и пр. да са еднакви.
после влизаш в network и там трябва да ти изведе другия комп. шерваш една папка, бухаш всичко вътре и си готов.
това е ако си с XP
ако си с виста задаваш на единия комп парола. и даваш на network и те сами се намират, само при свързването ще ти иска парола, която дефакто е паролата на уиндоуса.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Don_Emilio написа:....
Eмо, а номера при ХР на комп. и Виста на лаптопа как става имаш ли идея

А тоя номер с обикновенния кабел и настройките на ИП-та при ХР е проверен и става- само дето не е особенно бързо...
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
при мен нямаше проблеми от моя страна, защото аз се връзвах с тея на експитата, но те не можеха да ме отварят. провери дали работните групи са еднакви. и дори да са еднакви ги промени с някакви други. може и да стане
а дали е с рутер или само с кабел, няма особена разлика, или аз поне не съм забелязал, тъй като то максималната скорост май зависеше вече от лан картата.
а за флашките, ако човека това му са работните компютри вкъщи - малко не върви постоянно да се гъзурчи да слага и маха флашки и да прехвърля данни като гламав - после да ги сваля, трие и ...и те така... другото е, че скороста на ЮСБ2-ката е по-бавна от тази на лан картата

а дали е с рутер или само с кабел, няма особена разлика, или аз поне не съм забелязал, тъй като то максималната скорост май зависеше вече от лан картата.
а за флашките, ако човека това му са работните компютри вкъщи - малко не върви постоянно да се гъзурчи да слага и маха флашки и да прехвърля данни като гламав - после да ги сваля, трие и ...и те така... другото е, че скороста на ЮСБ2-ката е по-бавна от тази на лан картата
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Re: Как да прехвърля инфо от комп на лаптоп?
bmw28 написа:Това е въпроса?
Към лаптопа са ми дали някакво кабелче като ЛАН ама незнам с него става ли?
Или ако трябва да си купя нещо като рутер ли там както се казваше![]()
Обясенете подробно
Вземаш най-обикновен кръстосан лан кабел (ако нямаш е 2 лв и се прави за 5 мин.) ръгаш го у 2-та компа и след 3-4 минути те са се разбрали сами с ip-та в една мрежа. От там share-ваш информацията, коята искаш да прехвърлиш и я теглиш по lan-a от другия комп. Всички компове с windows имат папка shared documents информацията, в която е share-ната. Ако не ти се занимава с позволения, само местиш там и теглиш от там. Тегленето от тая папка става през my network places.
П.С. Минималанта скорост на прехвърлянето, като вземем предвид всякакви пречки е 80мбит/с или 10мб в секунда. Максимума е 1гбит/с или 125мб в секунда. На кой му е бавно, да си купи apple. Поздрави.
От тогава русото не е на мода.
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Щом задаваш такъв въпрос ще ти е доста трудно с LAN кабел,взимаш за 18лв флаш памет копираш и после на лаптопа сваляш 

Колега отиваш в първия магазин за pc-та и казваш може ли едно кабелче за директна връзка м-у два компа те ти дават , после единия край в lan-картата на лап топа другия в другото pc , цъкваш с десен бутон върху My Network Places и даваш Properties и ти излиза ендно Local Area Connection даваш десен върху него и даваш status после избираш пак Properties и след това цъкваш върху internet protocol tcp ip и натискаш Properties на IP на компютрите слагаш някакво ip примерно 192.168.1.1 за настолния и 192.168.1.2 за лап топа с маск 255.255.255.0
даваш ok и close . Това и на 2-та компа
След това даваш на дяла от който искаш да си свалиш инфото влизаш в My Computer върху Local Disk (C) примерно C ИЛИ D цъкваш с десен бутон и му даваш Sharing and Security там му даваш на квадратчето с надпис share this folder on the network и allow network user to change my files и даваш apply и после ok.
След това отиваш на настолния комп отваряш My Computer избираш My Network Places и там трябва да ти се появи името на лап топа избираш го и от там вече Copy и Paste
Незнам дали ще разберш нещо но ти пожелавам успех !!!
даваш ok и close . Това и на 2-та компа
След това даваш на дяла от който искаш да си свалиш инфото влизаш в My Computer върху Local Disk (C) примерно C ИЛИ D цъкваш с десен бутон и му даваш Sharing and Security там му даваш на квадратчето с надпис share this folder on the network и allow network user to change my files и даваш apply и после ok.
След това отиваш на настолния комп отваряш My Computer избираш My Network Places и там трябва да ти се появи името на лап топа избираш го и от там вече Copy и Paste
Незнам дали ще разберш нещо но ти пожелавам успех !!!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
13 мнения
• Страница 1 от 1