Какъв ще е автомобилът на бъдещето?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Какъв ще е автомобилът на бъдещето?
Вчера попаднах на статия за Covini C6W в Ауто Билд-а, а после се разрових в нета за да видя повече подробности. Първоначално идеята за автомобил с 6 гуми ми изглеждаше абсурдна и ненужна, но след това се сетих, че всъщност пъвият автомобил с двигател с вътрешно горене е бил с три.
И по този повод се замислих, каква ли ще бъде еволюцията на автомобилите в следващите 15-20 години. Дали ще бъде еволюция такава, каквато сме свикнали да виждаме около нас - подобрение след подобрение, промени в дизайна съобразени с модата на десетилетието, повече екстри и улеснения за шофьора, или сме на прага на революция в автомобилостроенето, породена от дългото натрупване и подобрения в една технология, която все пак има своите граници? Преди 20 години никой не беше чувал за въздушни възглавници, парктроници, системи за контрол на дистанцията, седемстепенни и безстепенни скоростни кутии, променливо газоразпределение, комън рейл, климатроник, филтри за твърди частици, навигационни системи, хибридно задвижване...какво ли още не...
Как мислите? Какво ни очаква в следващите 20 години?
И по този повод се замислих, каква ли ще бъде еволюцията на автомобилите в следващите 15-20 години. Дали ще бъде еволюция такава, каквато сме свикнали да виждаме около нас - подобрение след подобрение, промени в дизайна съобразени с модата на десетилетието, повече екстри и улеснения за шофьора, или сме на прага на революция в автомобилостроенето, породена от дългото натрупване и подобрения в една технология, която все пак има своите граници? Преди 20 години никой не беше чувал за въздушни възглавници, парктроници, системи за контрол на дистанцията, седемстепенни и безстепенни скоростни кутии, променливо газоразпределение, комън рейл, климатроник, филтри за твърди частици, навигационни системи, хибридно задвижване...какво ли още не...
Как мислите? Какво ни очаква в следващите 20 години?
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Най-вероятно нещо което само ще оправлява
Само ще се возиш и тогава ще се реши проблемът с пияните водачи

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
От дете чакам колите да литнат , ама
Колите нито ще литнат, нито ще се управляват сами, нито пък ще станат на ток или задвижвани от водород. Напротви ще стават все по-мощни, все по-жадни за бенз. и със все по-големи джанти

Колите нито ще литнат, нито ще се управляват сами, нито пък ще станат на ток или задвижвани от водород. Напротви ще стават все по-мощни, все по-жадни за бенз. и със все по-големи джанти

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Да докопам аз едно Е93 М3 пък друготоо....^Joreto написа:Карайте си електромобилите.. аз за в бъдеще смятам да карам някво "ретро" V8 / V10

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Според мен най-напред волана ще се замени с джойстик, което ще бъде без коментар...... После гумите ще бъдат закачени отстрани и ще се въртят на 360 градуса. Електронни километражи това всеки го знае, че скоро всеки автомобил ще бъде с такива. А аз си допивам ракията и си лягам. 

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Стига бре, кола, която да кара по-добре от мен
Това не съм го сънувал и в най-лошият си кошмар
Иначе, ако не беше тази криза, щяхме в най-скоро бъдеще да почнем да караме електромобили. Първо - из града, а после като понапредне технологията - и извън него. Сега обаче - не се знае. Може би колата на бъдещето ще бъде задвижвана отново от жива сила

Това не съм го сънувал и в най-лошият си кошмар

Иначе, ако не беше тази криза, щяхме в най-скоро бъдеще да почнем да караме електромобили. Първо - из града, а после като понапредне технологията - и извън него. Сега обаче - не се знае. Може би колата на бъдещето ще бъде задвижвана отново от жива сила

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
LizarD написа:Това?http://vbox7.com/play:6969684a
само не разбрах, бай ни Джеръми що е ревнал кат свиня на 25.12. бастуна не види ли ква емблема са му праснали на волана. БъМъВъто всичко може

Тази система е идеална да са нацепиш вечер от ракии доде се оцъклиш кат на стар ЗИЛ фаровете и да те закара вкъщи...
ACCELERATOR написа:Стига бре, кола, която да кара по-добре от мен![]()
![]()
![]()
Това не съм го сънувал и в най-лошият си кошмар![]()
![]()
![]()
Аз нямам нищо против колата да може да се движи сама, особено когато съм плеснал неколко вискита. Дори ще си сложа една бутилка до седалката.
Глей колко предимства ще има начи. Нема полиция да те тормози, нема с кой да си късаш нервите (ако те засече някой начи нещо му се е бъгнал компютъра), нема да се друсаш в раздрънкани таксита, абе все плюсове

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
LizarD написа:Това?http://vbox7.com/play:6969684a
Т'ва трябва го монтират на някой турбиниран вайпър и провинилите се шофйори да ги наказват с 3-4 обиколки на пълна газ (препоръчително в осмирителна риза) да видите, колко примерни ще станат. Иначе наистина това е бъдещето и не е толкова далеч.
От тогава русото не е на мода.
15 мнения
• Страница 1 от 1