Какъв ще е автомобилът на бъдещето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Какъв ще е автомобилът на бъдещето?

Мнение от someone » 01 Фев 2009, 23:29

Вчера попаднах на статия за Covini C6W в Ауто Билд-а, а после се разрових в нета за да видя повече подробности. Първоначално идеята за автомобил с 6 гуми ми изглеждаше абсурдна и ненужна, но след това се сетих, че всъщност пъвият автомобил с двигател с вътрешно горене е бил с три.
И по този повод се замислих, каква ли ще бъде еволюцията на автомобилите в следващите 15-20 години. Дали ще бъде еволюция такава, каквато сме свикнали да виждаме около нас - подобрение след подобрение, промени в дизайна съобразени с модата на десетилетието, повече екстри и улеснения за шофьора, или сме на прага на революция в автомобилостроенето, породена от дългото натрупване и подобрения в една технология, която все пак има своите граници? Преди 20 години никой не беше чувал за въздушни възглавници, парктроници, системи за контрол на дистанцията, седемстепенни и безстепенни скоростни кутии, променливо газоразпределение, комън рейл, климатроник, филтри за твърди частици, навигационни системи, хибридно задвижване...какво ли още не...

Как мислите? Какво ни очаква в следващите 20 години?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 01 Фев 2009, 23:33

Най-вероятно нещо което само ще оправлява :mhihi: Само ще се возиш и тогава ще се реши проблемът с пияните водачи :D :D
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 01 Фев 2009, 23:36

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 01 Фев 2009, 23:41

От дете чакам колите да литнат , ама :nono: :mhihi: :mhihi:

Колите нито ще литнат, нито ще се управляват сами, нито пък ще станат на ток или задвижвани от водород. Напротви ще стават все по-мощни, все по-жадни за бенз. и със все по-големи джанти :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 01 Фев 2009, 23:42

LizarD написа:Това? :twisted: http://vbox7.com/play:6969684a

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

За това говорех :D :D
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 01 Фев 2009, 23:42

Искам само електромобил.

серсемин
Аватар
Кара: BMW F30 340xi

Мнение от ^Joreto » 02 Фев 2009, 0:05

Карайте си електромобилите.. аз за в бъдеще смятам да карам някво "ретро" V8 / V10 :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 02 Фев 2009, 0:06

^Joreto написа:Карайте си електромобилите.. аз за в бъдеще смятам да карам някво "ретро" V8 / V10 :mrgreen:
Да докопам аз едно Е93 М3 пък друготоо.... :mhihi: Да ти е*а и околната среда :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo_motul » 02 Фев 2009, 0:17

Днес по тв. гледах за кола която ще издържа 100 години задвижвана от радиоактивни батерии . Какво ли не измислят вече.

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 02 Фев 2009, 0:26

Според мен най-напред волана ще се замени с джойстик, което ще бъде без коментар...... После гумите ще бъдат закачени отстрани и ще се въртят на 360 градуса. Електронни километражи това всеки го знае, че скоро всеки автомобил ще бъде с такива. А аз си допивам ракията и си лягам. :winky:
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Фев 2009, 0:55

След 20 години ще разправям на сина - "Ееех, мойто момче, а едно време колите сами си ги карахме..." :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 02 Фев 2009, 0:57

Стига бре, кола, която да кара по-добре от мен :shock: :shock: :shock:
Това не съм го сънувал и в най-лошият си кошмар :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе, ако не беше тази криза, щяхме в най-скоро бъдеще да почнем да караме електромобили. Първо - из града, а после като понапредне технологията - и извън него. Сега обаче - не се знае. Може би колата на бъдещето ще бъде задвижвана отново от жива сила :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 02 Фев 2009, 0:58

само не разбрах, бай ни Джеръми що е ревнал кат свиня на 25.12. бастуна не види ли ква емблема са му праснали на волана. БъМъВъто всичко може :)
Тази система е идеална да са нацепиш вечер от ракии доде се оцъклиш кат на стар ЗИЛ фаровете и да те закара вкъщи...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 02 Фев 2009, 1:04

ACCELERATOR написа:Стига бре, кола, която да кара по-добре от мен :shock: :shock: :shock:
Това не съм го сънувал и в най-лошият си кошмар :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе, ако не беше тази криза, щяхме в най-скоро бъдеще да почнем да караме електромобили. Първо - из града, а после като понапредне технологията - и извън него. Сега обаче - не се знае. Може би колата на бъдещето ще бъде задвижвана отново от жива сила :roll:

Аз нямам нищо против колата да може да се движи сама, особено когато съм плеснал неколко вискита. Дори ще си сложа една бутилка до седалката.

Глей колко предимства ще има начи. Нема полиция да те тормози, нема с кой да си късаш нервите (ако те засече някой начи нещо му се е бъгнал компютъра), нема да се друсаш в раздрънкани таксита, абе все плюсове :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 02 Фев 2009, 2:06

Т'ва трябва го монтират на някой турбиниран вайпър и провинилите се шофйори да ги наказват с 3-4 обиколки на пълна газ (препоръчително в осмирителна риза) да видите, колко примерни ще станат. Иначе наистина това е бъдещето и не е толкова далеч.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

Назад към Извън Темата